Men VIC-20 var ikke død…

Er du over 35 år gammel, er det en viss sjanse for at din første datamaskin var en Commodore VIC-20.

Vic20

Denne hvite brødboksen, som var forgjengeren til den langt mer populære Commodore 64, var den første datamaskinen som solgte over 1 million enheter og startet for alvor inntoget til hjemmet. Med 5 KB minne (kun 3,5 KB ledig) og bare 22 tegn bredde på skjermen, var spillene rimelig enkle, men alikevel helt klart underholdene.

Selv den dag i dag, over 32 år siden lansering, blir det produsert spill til denne herlige maskinen. I dag skal vi ta en kjapp titt på en tittel som kanskje ikke er ny for den hardbarkede Commodore-fan, men er noe av det ypperste som er produsert, nemlig Realms of Quest III. Spillet er i samme sjanger som Ultima, Phantasie, Wizardry og ikke minst Bards Tale og lover mange timer med morro.

Det starter veldig likt Bards Tale, dvs du må lage en gruppe på 6 eventyrere og du har hele 8 raser og 8 klasser å velge mellom.

roq_01
Realms of Quest

Vi snakker:

Over 70 forskjellige monstere

40 magiske spells

8 raser og 8 klasser å velge mellom

Så hva handler spillet om?

For 1000 år siden ble demon magikeren Nikaedor drept av en mektig helt. Siden det har landet vært fri for monstere og andre ekle skapninger – frem til nå. Røvere, orker, gobliner og mye annet ulumsk har blitt modigere og selv ikke godt beskyttede karavaner kan føle seg trygge. Ikke nok med det: Dragene som kun eksisterte i barns vonde drømmer, dukket plutselig opp igjen. Gammel tro ble tatt opp og hver fullmåne ble en ung og renhjertet jomfru ofret for å spare landsbyene fra drageild.

Realms of Quest
Realms of Quest

Med dragene fulgte det også med store hærer av orker, kobolder, ogrer og andre deformerte uhyggelige skapninger. Det en gang mektige landet Rivar ble redusert til ingenting.. De lærde saumfarte de gamle tekstene og kom over en fryktelig skrift:

 The daemon hath been defeated and a new day begun. A day to last a thousand years ‘til the setting of the sun.

Nikaedor var tilbake.. og det er din oppgave å stoppe han!

Spillet krever 32KB ekstra minne (cartridge) og diskettstasjon eller kan lastes ned til emulator. Ingeting kan selvsagt måles med ekte saker, så har du en VIC 20, så anbefaler jeg på det sterkeste å skaffe ekstra minne samt kjøpe spillet. Ta turen innom Binaryzone.org og kjøp spillet her!

roq_00


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *