Super Mario 3D World til Nintendo Wii U

Klokken 07.59 Tirsdag 26. november mottar jeg en melding fra en bekjent om at han har fått inn “Super Mario 3D World”

super_mario_3d_world-wide

Klokken 07.59 Tirsdag 26. november mottar jeg en melding fra en bekjent om at han har fått inn “Super Mario 3D World” og at det bare er å komme å hente min kopi da jeg har fortalt at jeg hadde planer om å skrive en anmeldelse av det.
Følelsen jeg satt med var en skrekkblandet fryd da kona mi allerede hadde dratt på jobb og jeg selv ikke har førerkort og bare måtte ha spillet NÅ!! Jeg ringte rundt for å prøve å bomme meg en kjøretur av noen kjente, det ble ingen suksess så da var det bare å sjekke busstider og gjøre seg klar. Ofte prøver jeg å unngå busskjøring da jeg lider av ett ekstremt “sjeldent syndrom”, noe de som kjenner meg godt har kjennskap til, men har jeg sagt A kan jeg like gjerne si B.

skøyter
Super Mario 3D World

Idet bussen kjører av en eller annen merkelig grunn får jeg ereksjon, jeg har konkludert med at dette skyldes noen form fra vibrasjoner eller lignende, men okke som inntreffer det hver eneste gang jeg skal være en god samfunnsborger og reise kollektivt. Men nok avsporing nå, jeg fikk hentet spillet og gliste hele veien ned til byen igjen, så var turen innom kontoret for å hente Wii U maskinen, snart var alt på plass for noen turer ned nostalgiens labyrinter, dette er utelukkende opplevelser jeg får kun ved nye og bra Mario og Zelda spill.
På veien hjem fra kontoret kom jeg på at jeg hadde lovet en kompis at jeg skulle si ifra så fort jeg fikk tak i spillet og at vi skulle spille det sammen, jeg tok kontakt og vi gjorde en avtale for dagen etterpå.

random-bane_2
Super Mario 3D World

Problemet mitt nå var å holde meg unna spillet helt til dagen etterpå, dette klarte jeg veldig nesten og både jeg og Knut Ivar var helt i ekstase når vi startet vårt nye eventyr i Mario universet, under er noen av tankene om spillet og opplevelsene vi hadde med det.

 

HISTORIE/HANDLING :

intro
Super Mario 3D World

I introen til spillet er Mario,Peach,Luigi og Toad ute og spaserer i hagen foran slottet og kommer brått over ett skjevt gjennomsiktig rør, Mario brødrene er jo tross alt rørleggere så med noe som virker som tidenes energirush står plutselig røret rett og fint til værs. Plutselig kommer det en liten fe ut fra røret og forteller billedlig at Bowser er igjen igang med rakkerstreker og har kidnappet alle hennes søsterfeer. Brått etter at hun har fortalt denne historien kommer Bowser opp av røret og fanger henne i noe som minner om ett norgesglass og forsvinner avgårde. Peach,Mario,Luigi og Toad følger sporendreks etter og svever langt avgårde i det gjennomsiktige røret og kommer fram til ett nytt univers og jakten på Koopaenes konge kan starte.

GAMEPLAY :

Super Mario 3D World
Super Mario 3D World

De fleste har nok en eller annen gang spilt ett Mario spill, og som i de fleste Mario spill er kontrollen upåklagelig, responsen på tastetrykkene dine gir umiddelbart resultater på skjermen uten noen form for delay. Alt føles ekstremt intuitivt og man løper fort rundt uten no behov for å titte på kontrolleren for å orientere seg. Spillet støtter bruk av WiiUgamepaden, WiiU Pro kontroller og Wiimote og Nun-chuck. Banene er ofte bygd opp på samme måte som i “Super Mario 3D Land” som kom ut til Nintendo 3DS 18 November 2011, og dette nye spillet føles ofte som en oppfølger til “forgjengeren” på 3DS. Det er også lagt opp til ekstrem moro for hele familien eller venner i dette spillet da det er støtte for 4 spillere til å kjempe seg igjennom historien sammen.

Du navigerer deg lett rundt i de forskjellige verdenene hvor du låser opp nye baner,sopphus,en-armede banditt-automater osv for hvert nivå du klarer.

Super Mario 3D World
Super Mario 3D World

Antallet nivåer per verden varierer noe, men alle blir avsluttet med ett slott hvor du møter bossen for den spesifikke verdenen du befinner deg på. Idet du hopper på flaggstangen etter en bosskamp så redder du en av feene, og målet er å få reddet alle 7. Når du kommer til en ny bane hopper du inn i den og målet er å finne ett stempel og det er skjult 3 grønne stjerner på hvert brett som du skal forsøke å finne. Det lønner seg virkelig å plukke opp så mange stjerner som mulig tidlig, da disse blir også brukt for å åpne nye brett og gi deg innpass til flere av borgene som er i slutten av hver verden.

Super Mario 3D World
Super Mario 3D World

Vansklighetsgraden er utrolig godt justert, i starten er det lett men det blir vanskelig og til tider ekstremt frustrerende.
Heldigvis så oppleves aldri spillet urettferdig da det utelukkende går på spillernes ferdigheter, og på noen av banene så gjelder virkelig ordtaket “øvelse gjør mester”.En mekanikk jeg overhodet ikke hadde sansen for under gjennomspillingen med Knut Ivar var at hvis man dør flere ganger på samme bane får man muligheten til å få en hvit vaskebjørn drakt som gjør deg udødelig mot alt av trusler med unntak av å falle ned fra høyder. Jeg ser at spillet også skal spilles av barn i ett stort aldersspenn, men skulle ønske at dette i det minste var en funksjon man kunne slått av i menyen på spillet. Etter å ha spilt igjennom alle banene spillet har å by på hersker det ingen tvil om at Nintendo virkelig er den ubestridte kongen av plattform spill, banedesignet er rett og slett GENIAL!

Karakterene du kan spille er Mario,Luigi,Peach og Toad, og de har hver sine egenskaper, akkurat som de hadde i den amerikanske og europeiske versjonen av Super Mario Bros. 2 til NES (Nintendo Entertainment System).

Super Mario 3D World
Super Mario 3D World

Her i dette spillet hopper Luigi høyere, Toad løper fortest, Peach kan sveve i luften en liten tid, og Mario er all-rounderen i denne historien.

Super Mario 3D World
Super Mario 3D World

Spillet skilter med noen nye typer fiender i form av goombaer med haler, bullet bills også med tilhørende haler, sjelen og den enorme sjarmen til dette spillet lyser kraftig fram fra skjermen. På en bane finner du Bowsers hjelpere som enten har dratt på godkjent ferie eller rett og slett er møkka lei av å gjøre som sjefen sier. Goombaene ligger i vannet og slikker sol med noen stilsikre solbriller og baderinger, du blir rett og slett dratt inn i spillets lekenhet og i noen timer er du tilbake på gutterommet og oppdager gleden med Mariospill for første gang igjen.
Kattedrakten er også ny, og er en kjærkommen og artig power-up, den gjør det også mulig å sveve igjennom luften og klatre opp vegger.

Super Mario 3D World
Super Mario 3D World

Spillet er en sann fryd for øyet og det byr virkelig på seg selv, alt det du elsker ved Mario serien er tilbake, bare bedre og mer lekent enn på lenge. Bosskampene er ufattelig godt gjennomført og skilter med designkreativitet i den geniale enden av skalaen og som ovennevnt er nivådesignen helt suveren.

GRAFISK FREMSTILLING :

Super Mario 3D World
Super Mario 3D World

Spillet er veldig likt “Super Mario 3D Land” som nevnt tidligere men utnytter virkelig kraften som finnes i en Wii U, og det å oppleve ett Mario spill i hele sin HD drakt er fantastisk. Fargebruken og fantasien blomstrer og drar deg virkelig inn i dette kapitlet Mario`s eventyr. Jeg og Knut Ivar kikket på hverandre flere ganger etter å ha fullført en bane med stor enighet at den banen var jo bare helt briljant selv om den kunne by på utfordringer.
Så den grafiske kunsten spillet byr på setter stemningen og drar deg inn i høytidene fra oppveksten, timene flyr avgårde og det eneste målet er å komme ett skritt nærmere ugangskråka Bowser.

LYD og MUSIKK :

Her kunne jeg skrevet endel om det helt utrolige lydsporet dette spillet har å by på, men jeg har rett og slett innsett at jeg værbalt ikke kan rettferdiggjøre hva denne digitale herligheten lirer av seg. Så her velger jeg å prøve å beskrive lydbildet med ett ord : FABELAKTIG!!!

KONKLUSJON :

Spillet er bare rett og slett ett du må eie eller få spilt, det er rett og slett perfeksjon innen plattform sjangeren.
Har du ett forhold til Mario spillene så er dette ett av de du bare MÅ oppleve. Er Wii U en maskin du ennå ikke har gått til innkjøp av, så er dette unikummet av digital presisjon alene grunn til å gå til anskaffelse av en maskin.

Super Mario 3D World
Super Mario 3D World

(Kremt…. i tillegg til “The Legend of Zelda – Wind Waker HD” og “Pikmin 3″ selvsagt ^^)
Knut Ivar og jeg spilte igjennom det iløpet av to kvelder, så jeg takker så mye for godt samspill og at jeg fikk muligheten til å dele denne unike formen interaktiv underholdning sammen med noen.

Hva, leser du ennå??? Kom deg avgårde å anskaff “Super Mario 3D World” nå!!!. Du vil ikke angre ett sekund på det!!

KARAKTER 9.5/10 – 100% Episk eller legendarisk, må oppleves da verbal kommunikasjon ikke kan yte spillets perfeksjon rettferdighet!

Priser hvor du kan anskaffe spillet :

www.komplett.no        : 449,- + frakt
www.cdon.no              : 499,- + frakt
Gamestop                   : 549,-
SpaceWorld                : 495,-
Elkjøp                          : 399,-
Lefdal                          : 399,-

 


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *