Apropos OL i Sotsji

Har du prøvd Hat Trick?

Hat Trick

En bjørn i gule slagstøvler

Min klare favoritt blant vintersportsspill er et lite og veldig enkelt spill utgitt på arkademaskin. Hat Trick er et ishockeyspill laget av Bally Sente i 1984. Spillet har mye av noe jeg ofte savner i nyere spill. Man kan plukke det opp uten noen forkunnskaper, eller tidligere erfaring med verken hockey eller arkademaskiner, og konkurere med noen som har hamret løs og skreket mot målvakten en vinterdag før.

Spillet er nemlig veldig intuitivt lagt opp. Du ser ringen ovenifra, der har man to utespillere og to målvakter. Utfordringen ligger i at man flytter målvakt og utespiller i en og samme håndbevegelse, samtidig som isen er skummelt glatt. Du har kun en knapp som gjør alt, og det er ikke alltid man forstår hva knappen egentlig gjør. Men det er den eneste knappen du har og en velkjent taktikk er at man trykker på den knappen minst et par ganger i sekundet. Husk det er den eneste knappen du har. Det komplette kaos har lett for å oppstå. Her gjelder det å gjøre raske taktiske vurderinger og holde styr på hva målvakten surrer med, samtidig som du hiver utespilleren i angrep eller presser motstanderen beinhardt opp i pleksiglasset.

Spillet har og naturtro effekter som spor etter skøytene i isen. Noe isbilen som dukker opp i pausen er nøye med å rydde opp i. Hat Trick er et imponerende spill som kan engasjere voldsomt. Dette er helt klart et spill hvor spillgleden vokser med antallet deltagere. Man bør minst være to. En liten kjapp turnering med en kameratgjeng er enda bedre. Jeg har vært borte i et eller to tilfeller hvor de to ivrigste hockeyspillerene har tatt kampen utenfor ringen. Men dette er selvfølgelig strengt forbudt og medfører ingenting annet enn naboer som lurer på hvorfor to bjørner i gule slagstøvler spiller ishockey i etasjen over.

Hva som kunne ha vært

Team Hat Trick, 1986. 4-spilleroppdatering som aldri ble realisert
Team Hat Trick, 1986. 4-spilleroppdatering som aldri ble realisert

Bally Sente lagde også en oppfølger til Hat Trick. Team Hat Trick, et spill som dessverre aldri ble realisert. En utgave som skulle være 4 ganger bedre. Som nettopp åpnet for at 4 stykker kunne spille samtidig. Og jeg tror dem så gjerne, minst 4 ganger bedre, minst.

Har du noen vintersportsspill du mener er ren klasse? Eller noen vintersportsspill som du gjerne skulle sett realisert?

Og apropos OL i Sotsji.

Om det blir litt mange seriøse vinnerskaller på tven, så finnes det en kur. Dette kreative hoppspillet. IOC kunne kanskje lært noe av Ski Jumping Pairs, (PSP, PS2) et japansk spill som fritt tolker hoppsporten.

Obs. videoen under inneholder et noe ufint språk.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *