Ukens samler – Aleksander Olsen

Denne gangen har vi snakket med en populær norsk YouTuber!

bildesamling

Han samler på Digimon, lager Norske videoer om Nintendo-nyheter på Youtube, og er denne ukens samler!

Navn: Aleksander Olsen
Alder: 27 år

Du har jo hovedfokus på Nintendo, men hvordan begynte egentlig alt? Hvordan fant du ut at du skulle begynne og samle?

– Jeg har vel alltid samlet på spill relaterte ting, helt fra jeg var liten. Men det at jeg faktisk aktivt begynte å lete opp spill på en ukentlig basis var vel i 2009. Dette innså jeg da en sein høstkveld, da jeg så på en video fra en youtuber, som fortalte om sine spill minner fra barndommen. Så etter 15 minutter med det ene nostalgi sjokket etter det andre, så gikk jeg på QXL og la inn ett bud på en NES og da var det i gang.

Hvordan har samlingen utviklet seg fra starten av og til nå?

– Vel det har vært en humpete tur, jeg begynte fra scratch så og si. Grunnen til dette var at jeg hadde en mini “spill tørke” i 2007, da jeg følte jeg ikke var så veldig interessert i spill lenger. Dette varte i 3 måneder, og på disse 3 måneden klarte jeg da altså å kvitte meg med alt jeg hadde av retro relaterte spillgreier. Så det egentlige målet mitt fra den høstkvelden i 2009, var jo å få tilbake samtlige av spillene jeg hadde solgt unna. Idag har jeg klart ca. 80% av det målet. På en annen side er allikevel samlingen større nå enn da, dette har mye med at jeg begynte etterhvert og samle på Merchandise og litt japanske spill til div konsoller, noe jeg ikke gjorde før. Samlet også Sega en stund, og har vært innom samtlige av de konsollene, allikevel om jeg nå til dags dato ikke sitter på en eneste Sega konsoll lenger, da de har blitt solgt for å mette min sult for mer Nintendo. Så ja, turen har vært humpete men bra så langt.

Du har satt deg et mål for 2014, kan du fortelle litt om hva målet ditt er og hvordan du ligger ann?

– Vel i slutten av 2013 så ville jeg prøve å sette meg ett mål for samlingen min som jeg skulle fullføre i 2014. Det ene var å skaffe samtlige Disney spill sluppet ut til NES utenfor Japan, eller skaffe samtlige av Capcom spillene som ble sluppet til NES utenfor Japan. Etter ett grundig søk, så bestemte jeg meg for å samle samtlige Disney spill.
I dag så mangler jeg 5 som jeg vet om. For 1 mnd. siden trodde jeg at jeg manglet 3, men av en eller annen grunn for hvert nye søk jeg gjør på “List of Disney Nes Games” så dukker det opp ett nytt spill som har blitt oversett. Så vi får se hvordan det ser ut når året nærmer seg slutt. Jeg håper selvsagt på å få tak i 5 av 5, 4 av 5 har priser som er overkommelige men har en følelse på at Chip And Dale Rescue Rangers 2 er det spillet som kan sette en stopper for målet mitt, fordi prisen jeg har sett på det spillet så langt, er latterlig høy.

Du har i tillegg til Zelda en Digimonsamling, hvorfor nettopp Digimon?

– Jeg ble rett og slett fan av det ved ett uhell, skylden til det gir jeg en vekkerklokke som vekte meg unødvendig en lørdagsmorgen i 2001, jeg visste på forhånd at Digimon skulle gå på tv, men som Pokemon fanboyen jeg var så var det vel hakket før jeg startet en anti Digimon kampanje om denne patetiske Pokemon klonen skulle vises på tv. For å holde historien kort; jeg så første episode av serien den lørdagen. Pokemon ble dessverre aldri det samme. Digimon for alle penga!
Det sagt, når det gjelder Digimon spill, så er det ikke de beste spillene du kan komme over. Det er kun noen få som stikker seg ut, så er du ikke fan av det så er de vel egentlig ikke verdt og kjøpe.
Men jeg har jo ett mål med den samlingen også, at i løpet av 2015/16 skal jeg ha fått tak i komplett samling av de spillene. Vi får se hvordan det går, det er så mye ukjente Digimon spill utgitt kun i japan for små barn at jeg tror ikke noen har helt oversikt på disse, men vedsiden av det så hjelper det heller ikke at prisene på Digimon produkter er som en berg og dalbane nå for tiden.

Hvordan ser samlingen din ut om 5 år?

– I hodet til kjæresten min, gjemt bort og ute av syne, hehe. Men jeg skal hvert fall ha klart å få tak i samtlige av spillene jeg mistet i 2007, men jeg regner med det er flere mål som er nådd, og nye som er satt. Så blir spennende og se hvor den havner til slutt!

Hvor kjøper du spill?

– Når det gjelder retro, så går nok mesteparten igjennom Ebay.co.uk eller .com. Er mye greie priser der om man er heldig. Når det gjelder nye spill, så kjører jeg CDON.no eller Gamezone.no. Jeg er ikke så veldig glad i å bestille nye spill fra utlandet. Jeg har ikke tålmodighet til å vente på pakken skal komme fram.

Hva er du mest stolt over i samlingen?

– Det er verken dyrt eller flott, men er den originale Gameboyen min, som dessverre måtte få ny plastbeskytter til skjermen for ett par tre år tilbake da den sprakk under flytting. Men det er klart, jeg også veldig stolt over Little Samson til NES som jeg fikk tak i nå nylig. Som samler så har jeg alltid hørt om dette spillet omtrent fra dag 1, men pga sky høye priser trodde jeg ikke jeg ville få det, men nå står plutselig på hylla her.

Hva står på toppen av ønskelista akuratt nå?

– Helt klart Limited Edition Adventure Set av Majoras Mask, men hadde vært morro å fått tak i en Virtual Boy komplett i esken igjen.

Hva er det beste som har skjedd deg med tanke på samlingen din?

– Vel det nærmeste vi kommer ett loppemarked her, er noe som heter “Miljøstasjon”, der du sorterer ut og kaster søppel. Denne bedriften driver også med kjøp og salg av produkter som kan selges videre om de ikke nødvendigvis må kastes. Der fant jeg en Sega Mega Drive med 20+ spill, betalte 100 kr for hele eska. Så ja, det vil jeg si var ett kupp.

Du lager ukentlige videoer på youtube hvor du kommer med Nintendonyheter på norsk! Vi i Spillmuseet synes det er helt topp at du er med på å bygge på et norskt youtubemiljø, og følger med på det du lager. Hvorfor valgte du å begynne og lage videoer? Og hvorfor valgte du og lage de på norsk?

– Så bra dere følger med! Jeg startet på Youtube i 2007/2008, i form av en engelsk talende Digimon kanal (AODigimon) og en Gaming Kanal (eksisterer ikke lenger)
Når det gjelder NintendoNorge, så begynte det vel med at for ca. 2 år tilbake, så begynte jeg å bli oppmerksom på Nintendo sin norske side, sammenlignet med det den amerikanske ga ut, at vi fikk utrolig lite nyheter som faktisk kunne være relevant for oss her hjemme også, dette pågikk bevist 1 år fra min sin side.
Da jeg til slutt tenkte: “Nei nok er nok. Nå lager jeg NintendoNorge. Håper jeg ikke får klager ved bruk av navnet, og kjører i gang.” Så har jeg holdt på med den kanalen 1 år nå.
Det blir for det meste nyheter, men prøver og klemme inn litt morro saker en gang i blandt. I form av Nintendo Files, som rett og slett er ett fakta “program” der jeg forteller om enkelte Nintendo figurer, alt fra opprinnelse til små fun facts.
Men det skal også sies når det gjelder Bergsala, at ironisk nokvett halvår etter jeg begynte, så virket det som Bergsala hovedkvarteret i Sverige tok seg mye mer sammen, fordi nå poster både BergsalaSE og NO masse relevante Nintendo Nyheter på facebook. Og når jeg til og med får nyheten på Norsk før Engelsk blir jeg glad.

Ønsker du å se mer av Aleksander Olsen?
Sjekk ut YouTube’n hans!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *