Ukens samler – Fredrik Berntsen

Denne uken har vi fått lov å titte på samlingen til Fredrik Berntsen a.k.a. Frxz!

21_-_wqtOyxv

10421399_10154246396945142_5261432850219705371_n

Denne sørlendingen fikk blod på tann etter kjøp av sin første GameCube! La oss se hva mer som skjuler seg i kjelleren hans…

Navn: Fredrik Berntsen
Alder: 23 år
Sted: Arendal

Hvordan startet du og samle?
– I min familie har vi alltid hatt tradisjon for å samle og ta vare på gamle ting.
Så opp igjennom kom det ikke på tale å selge de konsollene jeg ikke brukte lenger. De beholdt jeg, selvom Atari XE havnet på loftet og PS1 ble pensjonert når PS2 kom i hus.

Det som virkelig startet alt er når jeg kjøpte meg en brukt Gamecube i 2006 med Sonic Adventure 2 Battle. Jeg hadde nettopp konfirmert meg og var klar til å bruke litt penger. Plutselig åpnet en hel ny verden seg, det var gøy å ha mer enn bare Sony i hus.
Derfra startet jakten på alt det jeg hadde gått glipp av eller husket venner hadde.
Jeg skaffet meg 8 Gamecube spill den sommeren og det tok ikke mer enn 2 år før både N64,SNES,GBA og Dreamcast var i hus.

Hvordan har samlingen utviklet seg fra du startet og til nå?
– Jeg startet med 4 konsoller og rundt 50 spill. Nå er det blitt nærmere 20 konsoller og 500 spill.
Fikk etter hvert et eget rom i kjelleren slik at jeg fikk plass til mer ting, noe som har kommet godt til nytte de siste 5 årene.

Hvordan ser samlingen din ut om 5 år?
– Da inneholder den flere «Tales Of» spill, har nettopp startet på Tales of Symphonia og det ga mersmak for serien. Jeg har også lyst få litt flere Japanske Dreamcast spill i samlinga og da spesielt fighting spill. Ellers tror jeg at det blir skift i fokus fra spill og over til figurer/tegneserier som jeg også brenner veldig for.

Hva er din favorittkonsoll?
– Det er et så vansklig spørsmål at jeg heller vil svare deg med en topp 5 liste!
I tilfeldig rekkefølge med favorittspill på hver konsoll.
Playstation 2: Kingdom Hearts 2
Xbox 360: Halo 3
Gamecube: Leegend of Zelda:The Wind Waker
Dreamcast: Marvel VS Capcom 2:New Age of Heroes.
Playstation 1: Crash Bandicoot 3:Warped

Hvor kjøper du spill?
– I starten var det mye GameCube og GBA på Game Stop. De fleste ting var under 200 kroner og det som var nytt over 200 var verdt prisen. Venner som ønsket å kvitte seg med gamle spill var også en flott kilde for billige spill. Ebay har vært hyppig brukt til å skaffe ting fra Europa og Verden generelt.

Bortsett fra det kan jeg anbefale de vanlige elektronikkjedene her til lands. De er ikke alltid like billige på nytt, men når de først skal kvitte seg med ting er de ganske generøse.

Hva er du mest stolt over i samlingen?
– Mitt komplette Maximum Carnage til Snes er en av mine stoltheter. Som stor Marvel-fan er det gøy å ha den flotte røde kasseten. Alle RPG-spillene jeg har fått tak i på flere forskjellige systemer er jeg også veldig stolt av ettersom jeg er veldig glad i RPG-spill.

Hva står på toppen av ønskelista akuratt nå?
– Det er 2 limited editon Gamecube konsoller.
Som sagt er jeg veldig glad i Gamecube, så både Tales of symphonia edition og Metal Gear Solid editon er noe jeg drømmer om å eie en dag. Helst da komplett.

Hva er det beste som har skjedd deg med tanke på samlingen din?
– Våkne opp fyllesyk etter en russekro før høstferien til en Sega Saturn med 5 spill på døra.

Finne Final Fantasy 7, Mega Man Legends og Zelda Collectors edition på Gamestop, alle 3 på samme dag. Jeg fant også Gameboy Micro helt ny for 100 kr på elkjøp.

Komme hjem fra Sverge med 8 nye Gamecube spill å teste, alt fra Zelda til Resident evil 0-3 til Super Smash Bros Melee. Det ble mange timer foran TV da!

Når venner og familie har funnet tilbud for meg eller bare solgt meg ting til en bra pris.

Alt fra en gratis PS1 Bestefar fant eller gratis xbox spill en kompis kom med.
For ikke å glemme den gangen en venn av meg ringte å sa ifra om billige ds spill på elkjøp,Chrono trigger til 50 kroner? Ja takk.

Og sist men ikke minst, å oppdage Retro1. Alt fra alle de gode handlene til de hyggelige medlemmene har gjort det å samle mye bedre.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *