Konsollpresentasjon # 04 : R-Zone

Tiger sitt forsøk på å utkonkurrere en allerede feilslått Virtual Boy, ønsk den ultrasære R-Zone velkommen!

R-Zone

Hva handler denne artikkelserien om :

Det vil være en kort introduksjon av alt som kan krype og gå av maskinvare. Denne serien vil komme ukentlig hver søndag. Er det noen av dere som kjenner igjen noen av maskinene eller har spilt på de? Skriv gjerne en kommentar og del din erfaring. Dette vil ikke være dybdeartikler men er tenkt for å kunne vise mangfoldet av hva som finnes der ute i vår herlige retroverden.

Litt Historie :

Denne snodige saken ble lansert i 1995 og var tydligvis myntet til å ta opp kampen mot Nintendo sin Virtual Boy, fargevalget var akkurat det samme, svart og rødt. Tiger har lenge før dette lansert LCD spill for å konkurrere mot den populære Game & Watch serien til Nintendo. R-Zone var Tigers første spillkonsoll som brukte cartridger og dermed kunne skilte med at man kunne bytte spill. Dette var en femte generasjons spillmaskin. Det ble faktisk lansert 3 forskjellige variasjoner av R-Zone!!

R-Zone Headgear (den første) :

Dette var det originale produktet hvor man hadde konsollen i ett bånd rundt hodet og kontrollen i hendene. Designet var veldig merkelig og man så ut som en av skuespillerne fra Star Trek når man prøvde å få gjort no gaming. Hadde man hatt på seg dette på bussen kunne det fort ha vanket en hvit tvangstrøye innbiller jeg meg.

Grafikken var som nevnt svart og rød og bildet ble sendt fra enheten på hodet ditt ut til en plastikkdings man hadde foran øyet. Man måtte også selvfølgelig se på gameplay bildet i en nøyaktig vinkel om man skulle få med seg noe.

Hadde du tatt på deg dette og reist kollektivt i 1995?
Hadde du tatt på deg dette og reist kollektivt i 1995?

R-Zone Superscreen (kom litt senere i -95 og -96)

På denne variasjonen var gameplayet veldig likt andre Tiger LCD spill, altså kun svart. Men med en spesiell linse kunne man få fargede bakgrunner, fordelen den hadde var at man ikke var nødt til å se gameplayet i en nøyaktig vinkel og skjermen var større.

Her ser du herligheten som ble solgt med Battle Arena Toshinden
Her ser du herligheten som ble solgt med Battle Arena Toshinden

X.P.G. Xtreme Pocket Gaming (kom i 1997)

For første gangen var R-Zone virkelig en håndholdt og her ble spillbildet prosjektert direkte opp på en “flip-skjerm” på selve enheten, denne hadde jeg med andre ord tort å ta med meg på trikken.

XPG
XPG

Under finner du reklamen fra lanseringen av dette krumspringet i konsollhistorien (legg merke til at mye av tiden går med til å vise grafikk maskinen overhodet ikke var istand til å vise) :

http://www.youtube.com/watch?v=qn9pIqGSdeA

 

Spillene :

Det ble sluppet totalt 29 spill til maskinen, og det var ikke bare Tiger selv som produserte disse. Store aktører som Sega og LucasArts slapp sine respektive IP`er på denne maskinen. Dog jeg sliter med å se hvordan systemets design og grafikk kan yte Virtua Fighter, Star Wars etc rettferdighet.

Panzer Dragoon
Panzer Dragoon
Slik så cartridgen ut
Slik så cartridgen ut

Levetiden :

Da det kom 3 forskjellige versjoner av hardwaren fra 1995 til 1997 før produksjonen ble avsluttet er det vanskelig å finne konkrete salgstall for maskinen, men den endte jo opp med å

Gameplay
Gameplay

konkurrere med Nintendo sin Game Boy og Game Gear fra Sega. Dette ble uten tvil en altfor hard konkurranse og denne kuriositeten har mer eller mindre forsvunnet fra retrogamere sin radar i senere tid. De fleste ganger noen bringer den opp til overflaten er hvis de skal lage f.eks Topp 10 Konsollflopper igjennom tidene osv.

 

Personlig erfaring :

XPG
XPG

Jeg eier Headgear og X.P.G. utgavene og har spilt noe Mortal Kombat 3, Virtua Cop og Star Wars : Jedi Adventures på disse. Headgear utgaven er nøyaktig hva det ser ut som, det er en totalt feilslått Virtual Reality gimmick som overhodet ikke fungerer. Du føler deg om mulig ennå mer “harry” mens du spiller en når man holder på med en Virtual Boy. Det er absolutt en kuriositet på alle måter og fortjener en plass i spillhistorien, men no mer enn det er dette påfunnet fra Tiger ikke verdig. Mortal Kombat 3 på en R-Zone er ett minne for livet og en god målestokk for elendighet så styr unna ett evt innkjøp av disse med mindre du er like glad i merkelig hardware som meg.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *