Ukens samler – Mikkel Lian

Han føler seg som Indiana Jones når han leter etter de beste tilbudene!

IMG_3744

Mikkel Lian
Mikkel Lian

Mikkel tar seg god tid med å finne sitt neste kjøp, og blir i kjent samlerstil gira over et nytt stykke papp.

Navn: Mikkel Lian
Alder: 25 år
Sted: Verdal

Hvordan startet du og samle?
– Jeg startet vel egentlig med samling da jeg var mindre og ville ta vare på alt som var originalt. Siden har det vel hatt sine opp og nedturer, men nå de siste tre årene har det regelrett tatt litt av og eskalert en del. Jeg begynte vel sånn i det små med samling av Nintendo 64 og Gameboy Advance. Er jo fortsatt ganske fresh i gamet så har vel en del å ta igjen for å nå de største.

Hvordan har samlingen utviklet seg fra starten av og til nå?
– Det hele har gått litt tregt siden jeg er veldig konservativ til pris. Men det har hele tiden vokst med jevne mellomrom, og det hender jeg kommer over kupp på finn og ebay. Gamestop har også hatt noen greie deals på collectors editions, som ingen andre har kjøpt. Den største veksten i samlingen har vært de siste to årene og det skyldes vel først og fremst at jeg oppdaga ebay og tradera.se.

Jeg ser du har flere Zelda-spill i pen stand, går du for komplett samling?
– Skulle så gjerne gått for en komplett samling av Zelda-spill, men jeg klarer ikke å forsvare prisen som folk forlanger for ett spill som bare kommer til å stå på hylla. Men så klart, kommer jeg over spillene i grei stand og prisen er rett så er det håp. Jeg har ikke som mål å holde alt så mint som overhodet mulig og liker mer at eskene ser litt slitt ut. Det gir de mer sjel og verdi i mine øyne.

Dette skiltet er det nok flere som kunne trengt!
Kjekt skilt! Klar beskjed!

Hva synes venner og familie om samlingen?
– Slekt og familie tror jeg er fem år og skjønner ikke helt hva jeg skal med så mange spill. Det ender med at jeg spør hva de skal med så mange sko og bøker og da dør som regel diskusjonen der. Vennene mine derimot synes det ser ganske tøft ut å ha en hel stue full av godsaker. Må nesten si at jeg har mista litt håpet om å overbevise slekta.

Hva er din favorittkonsoll?
– Min favorittkonsoll? Det tror jeg blir en heftig miks mellom SNES og N64. SNES var den første konsollen jeg var borti, men har aldri eid den selv før i senere tid. Nintendo 64 derimot har jeg hatt siden jeg var 9, men i oppveksten så var det mer “ett spill er mer enn nok”-fakter på familien, så det ble stort sett bare Super Mario 64 som gikk gang på gang. Etter hvert så ble det jo flere i miljøet som hadde Zelda, Goldeneye osv. så for meg så ligger mest nostalgi akkurat i Nintendo 64. På en sterk tredjeplass kommer Gameboy Advance.

Hvor kjøper du spill?
– Der jeg måtte komme over det. Om jeg finner noe jeg kunne tenkt meg på Finn eller lignende så er det stort sett det samme for meg. Jeg handler mye på ebay sånn med tanke på pris. Nordmenn har ikke helt skjønt det her med at verdien synker i forhold til etterspørsel, så derfor handler jeg stort sett fra Ebay, og nå nylig i fra Tradera.se

Hva er du mest stolt over i samlingen?
– Det jeg vil si jeg er mest stolt av er den hurtigvoksende Nintendo 64-samlingen min. Skulle jeg gått for en eneste ting så blir det vel den Nintendo 64-en som har vært med meg siden 1998. Den lever fortsatt i beste velgående og leverer like bra nå som da jeg var liten. Veier heller ting opp i sentimental verdi kontra hvor mye den kosta. Ting skal ha en sjel, ikke en pris.

Hva er det beste som har skjedd deg med tanke på samlingen din?
– Jeg har gjort en del kupp som for eksempel på finn da jeg fant Donkey Kong 64, Goldeneye komplett med en nesten ubrukt Nintendo 64 i Star Wars Episode 1 Racing edition for 300 kroner. Fikk og tak i en komplett Game Boy nå nylig på finn til 150 kroner, så det finnes håp. Om det skal være av nyere art så er det faktisk rent ofte at jeg kommer over tilbud på gamestop som virker for gode til å være sann. Gears Of War 3 epic edition med figur og hele bøtteballeten kosta meg 99 kroner nytt på gamestop.

Hva står på toppen av ønskelista akkurat nå?
– Akkurat nå så står vel egentlig Majoras Mask og A Link To The Past i komplett tilstand ganske høyt oppe. Har lett i snart 4 år uten å finne noen som ender på rett pris. Det koster å være grinebiter og grådig, men den som venter på noe godt venter vel aldri forgjeves? Jeg tror A Link To The Past blir vanskelig å finne komplett til rett pris men Majoras Mask er det håp for. Fikk kjøpt boksen her forleden for 150 kroner på ebay. Så det er vel nesten på grensa til Indiana Jones det å være retrosamler. Alltid litt kick når man finner noe billig og blir gira over ett lite stykke papp!

Hvordan ser samlingen din ut om 5 år?
– Regner med jeg må kjøpe meg nytt hus om det fortsetter slik som nå, men skal jeg være helt ærlig så tror jeg nok skapene kommer til å være fylt fra gulv til tak. Kommer til å fokusere på å handle inn en del gameboyspill framover så jeg regner med at jeg er ganske trygg på plassbehovet enn så lenge. Og når man er på en evig søken i ett hav av spill så kan ting fort eskalere seg, så jeg antar at det kommer nye interesser som f.eks Sega eller Commodore inn i bildet og som kan være med å få fart på ting. Figurer tar alltid litt plass og spiser opp en del samt at reklameskilt og plakater er alltid stas å dekorere stua med.

Tusen takk for titten Mikkel! Utrolig hyggelig at du ville dele samlingen din med oss denne uken. Morsomt å høre om noen som setter pris på at ting skal se litt slitt ut.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *