Filmtips: Spill og datamaskiner!

Kjeder du deg og har lyst til å se en film? Her finner du Tomas sine tips!

king-of-kong

Først vil jeg begynne med en liten disclaimer: Dette er så langt ifra alle filmer og dokumentarer om videospill / datamaskiner som er laget. Her får du et lite utvalg som jeg personlig liker og har sett. Vet du om noen andre gode alternativer, så vil jeg veldig gjerne at du skriver en kommentar i kommentarfeltet. De fleste filmene er på DVD, noen er på Netflix og noen må du kanskje jobbe litt med å finne. Men den som søker, den finner!

Filmer:

Pirates of Silicon Valley:
En film fra 1999 som tar for seg historien bak Apple og Microsoft fra den spede begynnelse. En god dose humor og en morsom innsikt, om ikke helt korrekt historisk, i hvordan to av verdens største teknologiselskaper oppsto.

Jobs:
Historien om Steve Jobs fra han kuttet ut universitetet, oppstarten av Apple og frem til lanseringen av iPod. Ikke fått de beste tilbakemeldingene, men personlig likte jeg filmen. Gitt ut i 2013 og Jobs spilles av Ashton Kutcher som gjør en god figur som Jobs. Den litt spesielle gangen har han fått til spot on!

Micro Men:
Virkelig en film jeg vil anbefale! Historien om Sir Clive Sinclair og Spectrum datamaskinene samt hovedkonkurrenten Acorn / BBC. Her får du et innblikk i den engelske datamaskin krigen på begynnelsen av -80 tallet. Gitt ut i 2009.

micromen
Sir Clive Sinclair og hans ZX80.

Dokumentarer:

King of Kong (2007):
Her følger vi Steve Wiebe og hans kamp i å få den desiderte high score i Donkey Kong. Billy Mitchell og hans 25 år gamle rekord er mannen å slå. Helt klart en dokumentar som må sees!

Video Games: The Movie (2014):
Denne dokumentaren som følger videospillhistorie fra -70 tallet til i dag finner du på Netflix (og Viaplay). Her er det intervjuer med mange kjente personer og spillhus og du får et flott innblikk i hvordan spillverdenen har forandret seg de siste 40 årene.

Gamer Age (2014):
En kikk på videospill og hvordan det har affektert våre liv gjennom tidene. Intervjuer med mange kjente innen spillverden som Nolan Bushnell og Walter Day. Filmen kan du kjøpe og laste ned fra gog.com og koster ca 80 kroner.

The Space Invaders: In search of lost time (2012):
En dokumentar om arkademaskiner og hvordan dette tok av i starten på -80 tallet samt krasjen noen år senere. Historien om de som opplevde glansdagene samt de som tar vare på og preserverer maskinene i dag.

Chasing Ghosts: Beyond the Arcade (2007):
En spennende historie om de store heltene i arkadehallene på starten av -80 tallet. Vi blir bedre kjent med verdensmesterne og hvor de er i dag. Virkelig verdt en titt!

Kommende:

Nintendo Quest:
En dokumentar / film du virkelig burde se når den er ferdig! Handler om to karer som har som mål å kjøpe alle 678 offisielle retail spillene uten å gå handle via nettet. Dvs kun loppemarked, bruktbutikker, retrospillbutikker og andre samlere.


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *