Slik games det i Trøndelag!

I denne ukens gamer snakker vi med Lars Øyvinn Helden. Lars er retro-entusiast etter vårt hjerte, og driver sin egen facebook-side, er medprogramleder i Norges beste retropodcast og arrangerer ukentlige Mario Kart 8-turneringer. Bli med hjem i stua til ukens gamer!

Navn: Lars Øyvinn Helden

Alder: 35 år

Bosted: Verdal

Først og fremst; hva spiller du nå?

Akkurat nå går det en romhack til Super Nintendo som heter Super Mario World – The Lost Adventure 2. Det er en direkte oppfølger til nr 1 i den romhackserien, og objektivet er å få Mario hjem fra helvette. Ganske heftig med andre ord! Veksler litt mellom dette, Shovel Knight og et litt merkelig plattform/puzzle spill til PC som heter Nihilumbra. Google it! Har Among The Sleep på pause, og Majoras Mask til 3DS liggende klart. Så mye spill, så forbaska lite tid!

Hva slags utstyr bruker du når du gamer?

Har en god del retromaskiner som er kobla opp på spillrommet. Disse brukes jo selvsagt til retrospill. Alt fra Atari 2600 og opp til PS2. Har xbox360, PS3 og Wii U stående på stua. Er nok Wii U som får mest fartstid. Elsker den maskina! Når det kommer til PC, så har jeg null snøring. Har en maskin som jeg kjøpte for noen år siden, men som ikke holder helt mål i dag. Men funker jo fint til litt eldre spill og emulatorer.

Hva er ditt beste gaming-relaterte kjøp (tilbehør, spill, etc..)?

Det kjøpet som har gitt meg mest glede de siste åra, er faktisk Wii U. En kraftig undervurdert konsoll, som jeg fortsatt har tro på at skal klare å komme seg etter den fadesen av en lansering! Det er så mange gode kvalitetsspill på den maskina. Jeg nevner i fleng, Super Mario 3D World, Donkey Kong Tropical Ice, Lego City Undercover, Bajonetta 2, Mario Kart 8, Windwaker HD ++. Lista er lang, og den blir stadig lengre!

Hvor kjøper du spillene dine?

Jeg kjøper hovedsaklig online. Retrospill kjøpes via bekjente og facebook/ebay, mens nyere spill kjøpes i nettbutikker. Alt etter hvor det er billigst.

Hvorfor begynte du med gaming?

Jeg starta å spille når jeg fikk min først konsoll. En pongklone fatter’n kjøpte brukt til meg, som opprinnelig ble solgt via Ellos. Har mye gode minner til den. Etter en stund, så fikk jeg og den mellomste brodern en NES til jul. Da ble jeg for alvor hekta.

Hva er ditt favorittspill gjennom tidene?

Really? Sånt går ikke ann å svare på, men bare for å gjøre det, så svarer jeg Super Mario World. Det er et spill som jeg har så vanvittig mye gode minner til, og er et spill jeg kan plukke opp når som helst å bare kose meg med. Er nok litt derfor jeg også er glad i romhacks, da det finnes veldig mange gode hacks av akkurat SMW.

Hva spiller du med kompisene dine når dere er samlet?

Mario Party spillene er populære, og det samme med Mario Kart 8. Det går i Nintendo, for å si det sånn.

Hvor leser du om gaming og hvilke kanaler følger du på youtube?

Jeg følger jo selvsagt www.spillmuseet.no…;) Ellers så leser jeg ikke noe nettsteder fast, men trykker på det meste av spillrealterte lenker jeg blir eksponert for. På youtube vil jeg anbefale Lord Karnage, Pat The NES Punk, AVGN, That One Video Gamer, Game Chasers, Gaming Historian ++…man kan oppdage man nye kanaler hvis man går på noen av disse, også sjekker ut hvilke kanaler de følger.

Hvilke spill ser du mest frem til akkurat nå?

Gleder meg til Mario Party 10 ! Da blir det fest i stua! (Vi også! red.anm).

Er det noe du vil reklamere for eller anbefale?

Vil reklamere for gruppa vår på facebook, nemlig Retrogaming Trøndelag. Ellers må dere sjekke ut podcasten jeg er med i, Retrotimen!

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *