Hvor kom egentlig Luigi fra?

Vi kjenner alle Luigi, fra Super Mario Bros. til Mario Kart 8 har Luigi vært en fast følgesvenn til sin bror. Men er egentlig alt så troverdig? Dette videoklippet utforsker videre.

Kort om Luigi

Luigi dukket faktisk først opp i 1983 i arkadespillet Super Mario Bros, og var senere en fast del av alle spillene som bar Super Mario-tittelen. Det var riktignok først i Super Mario Bros 2 han kunne benyttes som hovedkarakter istedenfor sin mer kjente bror.

Luigi har hittil fått tre spill hvor han er den eneste hovedpersonen – Mario is Missing!, Luigis Mansion til Gamecube og Luigis Mansion: Dark Moon til 3DS.

Nintendo hyllet Luigi i 2013 med å kalle året “The year of Luigi”, og gav ut flere spesialversjoner av spill og konsoller med Luigi-trykk.

Luigis navn skal ha vært inspirert av en pizzarestaurant nær Nintendos hovedkontor i Redmond USA som het “Mario & Luigi’s”. Ifølge Miyamoto har navnet Ruiji omtrent samme betydning på japansk, og derfor passet Luigi godt siden det kunne uttales likt både på japansk og engelsk.

Har du noen minner fra Luigi? Er han kanskje favorittkarakteren din i Mario Kart? Del i kommentarfeltet!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *