Bli med tilbake til 1990, og Nintendo World Championship

I dagens verden med E-sport turneringer og sør-koreanere som går bananas i hopetall over Star Craft 2 føles det kanskje ikke så fremmed med spillturneringer. Men det som kanskje føles fremmed er turneringer som ene og alene baserte seg på Nintendo-spill.

Det skjedde i 1990 folkens, og vi tar turen tilbake.

Kort om Nintendo World Championship

Nintendo World Championship ble arrangert for første gang i 1990 og var en konkurranse arrangert av Nintendo i 29 byer på tvers av USA.

Konkurransen gikk ut på å score flest mulig poeng i en custom Nintendo-kassett bestående av spillene Super Mario Bros, Rad Racer og Tetris. Spillerene fikk 6 minutter og 21 sekunder på å sanke mest poeng i de tre spillene tilsammen.

Det var tre forskjellige aldersgrupper i Nintendo World Championship, 11 og under, 12-17 og 18 og over, selve konkurransen startet fredag kveld, og varte helt til søndag kveld.
De to første dagene kvalifiserte spillere seg til semifinalene som ble holdt på søndagen. For å kvalifisere til semifinalen måtte man få minst 200,000 poeng.

Finalevinneren fikk et trofé og 250 dollar i kontanter. I tillegg fikk han eller hun en reise til verdensfinalene i Universal Studios Hollywood. Trøstepremievinnerne fikk en Nintendo Power Pad og en Game Boy.

Thor Aackerlund

En av de mer kjente vinnerne er Thor Bjorn Thorlei Aackerlund (Født 4. Januar, 1977) som du kan høre et lengre intervju med i dokumentaren Ecstasy of Order: The Tetris Masters.

Han er i dag kjent som en av de beste Tetris-spillerne i verden.

Hvilken poengsum klarer du å få i Nintendo World Championships?
Er du spesielt stolt av en highscore? Fortell om det i kommentarfeltet!


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *