Et midlertidig retromekka i Hønefoss

Spaceworld Hønefoss har denne uken arrangert retroukene, en temauke hvor retrospill har stått i fokus. Som de samme retrohodene vi er tok Spillmuseets representater (Jan Olav red.amn.) turen til Hønefoss for å ta en nærmere titt og snakke med innehaver og initiativtaker bak arrangementet.

PS. sjekk bildeserie nederst i saken!

Reisen til hønenes egne foss

Kollektivtransportetappen startet med tog fra Sandefjord til Drammen, deretter gikk det buss opp til verdens navle, også kalt Åmot. Jeg hadde på forhånd gardert meg med en flott kar som er ihugga tilhenger av Retrotimen om skyss fra Åmot til Hønefoss. Da bussen ankom dette lille tettstedet trappet jeg opp på arbeidsplassen til Ivar og vi tok fatt på turen til den bortgjemte fossen smekkfull av høner.

Etter en koselig biltur med en snarvisitt innom Vikersund skihoppanlegg var vi endelig framme. Ved freidig og friskt mot startet søket etter Spaceworld, og det tok ikke lang tid før vi kjente barndomsminnene strømme på da butikken var dekket opp med alskens konsoller på display i butikkvinduene. Min reisekamerat Ivar (Ivar Havari Lobben fra ukens samler red.amn.) og jeg følte oss umiddelbart hjemme og strenet inn for å treffe butikksjefen Svein Arne Haugerud. Praten sto løst og mimringen var i høysetet, så vi benyttet anledningen til å sette oss ned med Svein Arne og stille han noen spørsmål.

 

Intervju med butikksjef, Svein Arne Haugerud

 

Hvor gammel er du og har du barn?

Jeg er 40 år og har to barn, et på 2 år og et på 5 år.

Hva inspirerte deg til å ha 2 uker fokusert på retrogaming i Spaceworld butikken din?

For ikke lenge siden ga jeg kona mi et valg, jeg spurte henne om hun ønsket at jeg skulle gå ut å kjøpe meg en Harley og friste skjebnen eller begynne å gjenoppleve barndommen min. Fruen svarte da positivt til det sistnevnte og så var det hele igang. All planlegging startet i september 2014.

Det er jo vinterferie og ski-VM nå så kjøpesenteret er relativt dødt, så jeg bestemte meg for å legge retroukene til dette passende tidspunktet pga at det da ikke ville gå for mye utover handelen.

Så du valgte å dedikere midtlivskrisen din til retrospill?

Det stemmer, og med dette opplegget jeg har nå så ser jeg hvordan det gleder andre kunder å ta en svipptur innom barndommen og gjenoppleve denne magiske tiden.

Jeg ser du har satt en NES med noen spill som premie i glassmonter, hvordan kan man vinne denne?

Jeg bestemte meg tidlig for å kjøre en high-score konkurranse i et nytt spill hver dag hvor de 5 høyest rangerte får poeng. Da belønner jeg dermed de som virkelig ønsker seg denne premien og kommer innom daglig. Alle som deltar for 6 minutter hver eller fram til de mister alle livene sine. I tillegg til dette har jeg noen Wild Card premier som vil bli gitt til tilfeldig utvalgte som deltar i konkurransen.

TV`en har jeg lånt av Samsung og maskinen som brukes er RetroN 5 (til å være på flatskjerm så det virkelig bra ut red.anm) med originale retrokontrollere selvfølgelig.

En NES er absolutt ikke en dårlig premie, har du selv noen favorittspill fra oppveksten?

Dirtbike og Paper Boy til Commodore 64 er spill jeg holder kjært, i tillegg så er Omega Race til Vic-20 en skikkelig perle fra barndommen min. Til NES så er det så utrolig mange, men Golden Axe til Sega setter jeg meget høyt.

Hvordan har responsen vært og kommer du til å gjenta dette neste år?

Det har vært mange folk innom som blir stående og drømme seg tilbake til gutterommet, disse trivelige menneskene slår som regel av en prat om hvilke spill de hadde som små. Så det å gi kundene mine en slik opplevelse gir meg masse energi tilbake og jeg kommer definitivt til å gjenta retroukene neste år. Neste gang blir kanskje fokuset på Playstation eller Sega.

Tusen takk for intervjuet og håper vi ses på Retrospillmessen 2015 i Sandefjord 29 og 30 august Svein Arne.

 

Retroukene holder på til og med lørdag 28 februar, vi oppfordrer alle våre lesere/lyttere til å ta turen innom og støtte opp om dette fantastiske initiativet! Under her finner du bilder vi tok under besøket.

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *