Ukens gamer er fra drabantbyen

Navn: Kim Hansen

Alder: 23 år

Bosted: Drammen

 

Først og fremst; hva spiller du nå?

 

Akkurat nå så spiller jeg tre spill, så og si samtidig. Battlefield Hardline og Dragon Age Inqusition på Playstation 4, og Pokemon X på 3DS’n.

 

Hva slags utstyr bruker du når du gamer?

 

Jeg spiller mest på konsoll, så når sola skinner godt ute lyder mitt Sony hjemmekinoanlegg på full guffe.Når alle gretne eldre naboer i blokka ligger og sover, går jeg dypt inn i mitt offiselle Playstation headset og fortsetter vidunderet av gaming. Bruker alltid ett trådløst headset når jeg gamer på kveldstid, mest fordi jeg ønsker å høre ting mye bedre samtidig som jeg chatter med andre folk over nett.

Ellers så er det full guffe på hjemmekinoanlegg. Hvor deilig er det ikke å føle bassen dundre når eksplosjonene på Battlefield dundrer? :)

Når jeg spiller andre spill som f.eks fra Blizzard, eller andre samarbeidspill som krever PC, bruker jeg Razer mus og tastatur på min statsjonære PC som jeg kjøpte hos Komplett. Denne ble bygd etter mine ønsker av deler som jeg selv valgte.

 

Hva er ditt beste gaming-relaterte kjøp (tilbehør, spill, etc..)?

 

Problemet med dette spørsmålet er jo at alt spillrelaterte kjøp kan ikke måles. Spesielt når man er en spill samler i tillegg.
Men hvis jeg skal tenke litt praktisk, så får det kanskje bli to kjøp som blir litt spesielle, taktisk sett. Når jeg kjøpte meg samleboksen til Destiny, så visste jeg at det kunne bli bråk fra fruen. Så da kjøpte jeg med Sims 4 i tillegg til henne, med andre ord så kunne jeg kose meg med Destiny og hun med Sims. Og når hun er ferdig med sine studier kan hun fokusere på noe mer viktigere, aka Gaming. Så har vi kjøpt inn en hvit PS4 til henne slik at hun kan bli med på moroa.

 

Hvor kjøper du spillene dine?

 

Hovedsaklig så kjøper jeg spillene mine hos Gamestop, men det er ett problem for en samler. For de har ikke alltid alt det du leter etter spesielt på retrobiten. Så det blir fort turer innom Fretex og andre brutkbutikker, samt kjøpegrupper på Facebook. Skal også bli flinkere til å besøke loppemarkeder og garasjesalg.

 

Hvorfor begynte du med gaming?

 

Første gangen jeg var i kontakt med en spillkonsoll var Atari 2600 med Pac Man på ei hytte sammen med bestefaren min. De få 20 minuttene hver dag som jeg fikk lov til spille ble jeg bare slukt inn. Når jeg begynte på skolen fikk jeg mange venner som hadde hver sin konsoll, ingen hadde alle konsollene. Så hele guttegjengen samlet seg alltid hos en for å spille enten Indiana Jones på SNES, eller Goldeneye på N64, som vi egentlig ikke fikk lov til å spille. Playstation kom inn i bildet etterhvert, og da ble jeg rett og slett hekta. Bestekameraten min fikk seg og en haug av spill som vi spilte igjennom. Selv maste jeg i mange år for å få min egen konsoll av foreldrene mine. Jeg fikk til slutt en Playstation 2, etter at den ble lansert til jul, av mine foreldre.

Gaming for meg i løpet av barndommen og ungdomstiden har alltid betydd samhold med venner, ett fristed fra virkeligheten. Ett sted jeg kunne være meg selv uten noen bekymringer. Eller rett og slett bare komme unna all drama som skjedde under ungdomstiden.
Og det er utrolig morsomt å se hvor mye spillindustrien har utviklet seg i løpet av årene som har gått fra jeg spilte Pac Man på Atari.

 

Hva er ditt favorittspill gjennom tidene?

 

Nå er det mange spill som har gitt mye følelser hos meg, som for eksempel The Last of Us og Uncharted. Og ikke minst Pokemon på Gameboy. Men å velge ett spill blir vanskelig. Bestekameraten min og jeg har hatt utallige mange timer på forskjellige James Bond-spill i løpet av årene, alt fra Goldeneye på N64 til From Russia with Love på Playstation 2. Men 007 Nightfire må nok bli favoritten blant de. Mange timer på historiedelen, og etter min mening en av de beste splitscreen-multiplayeren på konsollen i sin tid.

 

Hva spiller du med kompisene dine når dere er samlet?

 

Det går mye av spill som nylig har blitt lansert, men når vi virkelig spiller for å mimre litt kan det gå mye av Mario Party, Mario Kart og Smash. I tilegg til de gamle James Bond og Ringenes Herre spillene. Med andre ord, vi spiller mye.

 

Hvor leser du om gaming og hvilke kanaler følger du på youtube?

 

Nå har jeg selv jobbet som spilljournalist tidligere, men måtte desverre gi meg. Jeg savner de tidene og prøver hardt å få startet opp igjen med ny nettside selv. Men ellers så leser jeg mye gamingnyheter hos IGN, Gamereactor, Machinima og mange av de store sidene. I tillegg til det så får jeg mye av nyhetene hos en norsk YouTubekanal kalt SecretChest.
Andre kanaler på YouTube jeg følger mye på er blant annet FrankieOnPC og NeebsGaming.

 

Hvilke spill ser du mest frem til akkurat nå?

 

Akkurat nå så klarer jeg snart ikke vente lenger på Uncharted 4 og The Division. Har alltid vært en stor fan av Tom Clancy spillene og The Division ser helt fantastisk ut. Uncharted serien har også vært fantastisk serie, så det blir spennende å se hva de gjør for noe nå.

 

Er det noe du vil reklamere for eller anbefale?

Vil anbefale folk til å være seg selv når det gjelder gaming. Ikke la andre dra deg ned i gjørma på grunn av det. Hvis gaming er en stor del av deg selv og du slutter, da vil du kanskje aldri være deg selv 100 prosent. Gaming blir større for hvert år og det har kommet for å bli.

 

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *