Spillanmeldelse – Lemmings på ZX Spectrum

Lemmings som kom ut i 1991 kan nok sies å komme til ZX Spectrum i maskinens siste leveår.

Til tross for en del begrensninger i Spectrum, har DMA Design klart å skvise ganske mye ut av maksinvaren. Alle standard egenskapene til Lemmings er med. Det betyr at Lemmings kan bli litt mer inteligente ved å bli enten en Climber, Floater, Bomber, Blocker, Builder, Basher, Miner eller Digger.

ZX Spectrum er en datamaskin med veldig begrenset maskinvare. Likevel har utviklere klart å produsere imponerende spill til denne manskinen. Den grafiske begrensningen til ZX Spectrum er at innenfor en pikselblokk på 8×8, kan det bare være to farger (av totalt 15). Så i mange Spectrum spill skifter ofte en sprite farge når den beveger seg over skjermen i det den passerer en blokk med andre farger.

I Lemmings på ZX Spectrum består spillområdet kun av to farger. Bakgrunnen er hovedsaklig sort, mens grafikken som oftest er gul, blå, grønn, lilla, rød eller cyan. Selv med denne store begrensningen, er brettene overraskende godt detaljerte. Animasjonen av Lemmings fremdstår som vært lik Amiga originalen. Med både Lemmings og landskap i samme farge, er det sjelden noe problem å skille dem.

Du kan styre spillet med enten tastatur eller joystick. Jeg synes muspekeren kanskje er noe treg, likevel går det forholdsvis greit.

På ZX Spectrum består Lemmings av bare 60 brett, mot 120 i de fleste andre versjoner, fordelt på vanskelighetsgradene Fun og Tricky på side A av kassetten og Taxing og Mayhem på side B.

Det er ikke mye lyd i spillet. Har du en ZX Spectrum 48, blir du avspist med et lite klikk i det du velger en Lemming på skjermen. Skulle du være så heldig å ha en Spectrum med 128 Kb minne, har du mulighet til å høre en melodi når du spiller.

Selv med nevnte begrensninger, fungerer Lemmings på ZX Spectrum veldig bra.

Lemmings (ZX Spectrum, 1991)

Lemmings (ZX Spectrum, 1991)


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *