Ukens Gamer er fra Rosenes by

Navn: Lars Rødal

Alder: 27

Bosted: Molde, Møre & Romsdal

 

 

Først og fremst; hva spiller du nå?

Vel, hvor skal man begynne? For tiden jobber jeg meg sakte, men sikkert, gjennom Zelda: Majoras Mask 3D og Zelda: Windwaker HD. Utover dette går det også mye i Mario Kart 8 og Mario Party når vi har besøk og Pokemon: Trading Card Game samt Pokemon Shuffle når jeg småspiller. Utover dette spiller jeg også Hearthstone, Heroes of the Storm og Torchlight II regelmessig. Mye å velge i, med andre ord. :P

 

Hva slags utstyr bruker du når du gamer?

Når jeg benytter den stasjonære datamaskinen, har jeg 3x 21.5″ LCD fra BenQ, CM Storm Quickfire (tastatur), Corsair M65 (mus) og en Topping TP30 (DAC) for å gjøre opplevelsen komplett! Har også en skikkelig “bøttestol” fra AKRacing for det lille ekstra av komfort. “Datarommet” mitt er en liten innebod, da vi ikke har så mye plass, så da kan det ikke stå på utstyret.

Ellers går det mest i konsoll. Jeg har de fleste “vanlige” konsollene, men spiller mest på Wii U, 3DS og Gamecube.

 

Hva er ditt beste gaming-relaterte kjøp (tilbehør, spill, etc..)?

Det må være Wii U’en! Jeg har Basic-utgaven, som ble anskaffet for omkring ett år siden. Betalte kun 1400,- for denne, noe som var relativt billig da. I ettertid er det kommet bedre tilbud – men det gjør det jo alltid. Man kan ikke vente evig! ;)

Er også veldig fornøyd med “Collectors Edition”-kisten min fra Prima, med seks “game guides” til forskjellige Zelda-spill. Denne ble min for det nette sum av 700,-, splitter ny og forseglet – fantastisk fint samleobjekt å ha på hylla!

 

Hvor kjøper du spillene dine?

Jeg har generelt sett pleid å benytte den lokale Game-butikken, i tillegg til tilbud jeg kommer over utenom dette. Nå skal denne butikken desverre avvikles, så da vet jeg ikke helt hvor jeg skal handle fremover. Har hørt mye bra om Gamezone, så kanskje jeg må ta en titt på de. Tar gjerne i mot tips til andre gode plasser å handle spill fra!

 

Hvorfor begynte du med gaming?

Når jeg var to år gammel, fikk min eldste bror Nintendo Entertainment System og Super Mario Bros 3 i julegave med foreldrene våre. Jeg var for liten til at jeg mestret dette den første tiden, men øving gjør mester. Etter hvert greide jeg også andre spill som Faxanadu, Super Mario Bros 2, Adventure in the Magic Kingdom og andre mer “avanserte” spill. Den samme broren skaffet også noen år senere den første utgaven av Gameboy, og spillet Tetris. Jeg fikk med andre ord Nintendo inn med morsmelken (nesten, i alle fall)!

I tillegg til dette fikk vi en “kraftig” datamaskin relativt tidlig. Jeg husker fortsatt når pappa kom hjem med en splitter ny datamaskin med hele 75(!) mhz og Pentium. Jeg var kun seks år, men måtte lære meg kommandoene for å starte spill selv. Det tok ikke lange tiden før jeg kunne data bedre enn far sjøl! Og da var grunnlaget lagt… :)

 

Hva er ditt favorittspill gjennom tidene?

Denne var vanskelig. Om vi tenker konsoll, tror jeg Perfect Dark til N64 går av med seieren! Har brukt uhorvelige mengder timer i flerspillermoduset i dette spillet, da jeg og søskenbarna mine pleide å spille dette på kveldene hver eneste helg. Du har “challenges” som kan utføres, og disse blir progressivt vanskeligere utover. Pokemon Yellow til Gameboy kan også nevnes, da jeg har lagt flerfoldige timer i dette spillet.

Om vi tenker PC, er valget vanskelig og enkelt på samme tid. Vanskelig, da jeg har spilt mange fantastiske spill opp gjennom tidene, men samtidig enkelt, da ett har blitt spilt desidert mest. Heroes of Might and Magic III er et av de spillene jeg spilte mest når jeg var mindre, mye fordi “hot seat”-funksjonen i spillet gjorde det enkelt å spille med venner på en enkelt datamaskin.

 

Hva spiller du med kompisene dine når dere er samlet?

Da går det mye i Mario Kart (8 & Double Dash), Mario Party (5-7 + 10) og Perfect Dark. Får ikke en bedre lørdagskveld enn en hvor du knerter 456 “Meat-Sims” i Perfect Dark. Ellers er det jo alltid en slager med Bomberman Live på X360.

 

Hvor leser du om gaming og hvilke kanaler følger du på youtube?

Jeg leser normalt sett litt her og der – jeg googler spilltitler på spill jeg ser frem til, titter i ny og ne innom diverse spillsider og følger lenker som legges ut på den flotte “Samlegruppa” på Facebook. I tillegg prøver jeg å få med meg de fleste Nintendo Direct Live – det er jo alltid gøy å vite ting “først”.

På Youtube følger jeg blant annet Nintendo, Smooth McGroove, OCRemix, CarbotAnimations og HuskyStarcraft.

Nintendo følger jeg fordi jeg er en stor fan av spillene deres, om ikke alltid av selskapet, og fordi de har en egen evne til å overraske med det de lanserer. Smooth McGroove følger jeg da han lager “accapella”-utgaver av forskjellig spillmusikk, og denne holder alltid høy kvalitet. OCRemix er et stort prosjekt hvor forskjellige artister legger inn sine utgaver av spillmusikk, noen nesten som originalen, og andre hvor du knapt hører hva den baserer seg på. Det finnes mange skjulte skatter der.

CarbotAnimations, om enn med en noe dårlig “release-plan”, lager egne animerte videoer av høy kvalitet, basert på Starcraft-universet. Kvaliteten på videoene hans har økt kraftig med tiden, så dette kan anbefales på det sterkeste. Til slutt følger jeg HuskyStarcraft, mest fordi jeg liker “Bronze League Heroes”-videoene hans.

 

Hvilke spill ser du mest frem til akkurat nå?

I det jeg skriver denne eposten, er DLC-pakke #2 til Mario Kart 8 kun dager unna – denne gleder jeg meg vilt til! Den oppussede utgaven av “Baby Park” fra Mario Kart: Double Dash (GC) ser utrolig ut, og dette var en av mine favorittbaner fra Mario Kart på Gamecube. Utover dette har jeg stor tro på Splatoon og Mario Maker til Wii U, spesielt Splatoon ser fantastisk ut. Jeg gleder meg også til SC2: Legacy of the Void og det nye Legend of Zelda til Wii U, men ingen av disse kan vel forventes å komme i nær fremtid.

Ellers håper jeg, som mange andre, at Square Enix publiserer en lokalisert utgave av Bravely Second til 3DS – Bravely Default er et av de beste spillene på 3DS.

 

Er det noe du vil reklamere for eller anbefale?

Jeg vil anbefale alle som liker Nintendo å besøke forumet Wiihacks.com. Der kan dere finner guider til hvordan dere enkelt kan modifisere Wii og Wii U, slik at disse kan spille spill direkte fra harddisk. For meg som har liten leilighet, er dette gull verdt. I praksis alle mine Gamecube-spill ligger i barndomshjemmet, men jeg kan når som helst spille disse via harddisk likevel. I tillegg er det veldig barnevennlig for platene!

For dere som spiller på PC, vil jeg bare anbefale at dere prøver dere på Blizzard’s spillbibliotek. Mer gjennomførte spill enn det de gir ut skal man lete lenge etter.

 

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *