Ukens samler er fra Trøndelag

 

 

Navn: Andreas

Alder: 33

Sted: Trondheim

 

Først og fremst; hva samler du på?

At jeg begynte å samle var egentlig et bi-produkt av at jeg dreiv med speed running. Det er noen spill hvor de ikke tillater emulator når man speed runner dem, og uansett om det er tillatt, så er det ofte litt mer stas over rekorder som er satt på ordentlig hardware. Av den grunn så har jeg en god del NTSC, da spillene kjører 20% raskere (ikke bestandig tilfelle, men stort sett). Har prøvd å holde meg til Nintendo konsoller, men det sklir ut, når man kommer over andre spill man har lyst på. Har prøvd loppemarkeder og sånt, men det er som regel bare Wii og DS shovelware å finne. Derfor blir det sånn at man plukker opp ett og annet playstation spill innimellom.

Jeg har fortsatt å plukke opp NTSC versjoner, dels fordi “kanskje jeg blir å speed runne det”, og dels fordi man føler seg litt snytt fordi man fikk en annen versjon enn det utviklerene så for seg. I tillegg så kan det ofte være billigere for NA versjon, og enda billigere for JAP versjon.

 

Hvor lenge har du samlet?

Ca 2 år. Hadde mye spill før, men har to ganger tidligere gitt bort samlingen til småsøsken. De gangene var det en konsoll med mange spill + backup device ol.. Og mye mindre samliger enn den jeg har nå. Det var aldri seriøs samling før, selv om jeg hadde kule samlinger, men jeg angrer veldig på at jeg indirekte kastet samlinga mi i søppla :P

 

Hva er din favorittkonsoll?

Helt klart Nintendo 64. Det er den maskinen jeg har best minner fra i barndommen. Jeg vokste egentlig opp med Amiga, og senere SNES, men det kan ikke måles med minnene fra N64 tiden. Det er særlig det at vi var som regel minst 4 stykker når vi spillte. Jeg hadde akkurat begynt på videregående og fått mitt første stipend, som ble brukt på å bestille CD64 fra kinesia, så vi hadde rikelig med spill. Dem lasta ned over ISDN linje og brent på fattern’s CD brenner. Den gangen var både CD brenner og tomme CD plater rimelig dyrt, så det ble bare brenning av nye spill noen få ganger, men det var plass til en del spill pr. plate så vi var fornøyd.

 

Har du et spill å anbefale som har fått for lite oppmerksomhet?

Til Nintendo 64 er Bangai-O er et ufattelig kult spill, som aldri ble gitt ut utenfor japan. Det samme gjelder Sin and Punishment, laget av samme selskap. Begge kan helt fint spilles uten å kunne japansk. For de som vil ha N64 spill til en billig penge, kan jeg anbefale Mission Impossible som koster nesten ingen ting, og er et slags first person puzzle shooter spill, som jeg aldri hører no snakk om. StarWars Pod racer er også veldig billig og meget bra racing spill. Tony Hawk 1 og 2 er billig og mange synes 2’ern er det beste i serien, og jeg er veldig glad i 1’ern også.

 

Hvor er samlingen din om 5 år?

Hvertfall komplett N64 sammling fra alle regioner, så får vi se hva jeg fortsetter med. Jeg kommer nok til å plukke opp de N64 kontrollerene jeg kommer over som jeg ikke har ennå. Jeg er veldig glad i famicom spill som kun ble utgitt i japan, så det blir nok en del flere av dem. Har lyst på minst en Pong maskin også, vi får se.

 

Hvilke leker, spill, filmer og tv-serier var viktig for deg i oppveksten?

He-man var rå kult. Selv om det gikk lenge mellom hver gang jeg fikk figurer, så hadde jeg mange venner som hadde mye kult, div. borger og lignende. De lekte vi mye med. Senere ble det mye Turtles, her også er jeg nesten irritert den dag i dag at jeg ikke fikk bilen dems. Herregud så mye mas foreldrene mine måtte gjennomgå pga den. Turtles var ett av de få spillene jeg hadde originalt til Amiga, og når jeg var liten var det ikke så vanskelig som alle sier at det var i dag. Har runnet det med alle karakterene hver for seg (uten å bruke noen av de andre i hver playthough).

 

Hva står på toppen av ønskelista?

Harvest Moon til N64, har jeg ennå ikke fått tak i. Har veldig gode minner fra Gameboy versjonen. Super chill spill der du stort sett gjør som du vil. Mario Party 3, Paper Mario og Mario Golf er de siste Mario spillene jeg ikke har til N64 ennå, dem har jeg selvsagt lyst på.

 

Er det noe du vil reklamere for?

Egentlig ikke. Kanskje e-bay sin søkefungsjon for “Sold” listings. Hvis du lurer på hvor mye et spill er verd/hvor mye du bør betale. Ta en tur på e-bay, søk etter spillet og huk av for “Sold listings”, så ser du hva folk faktisk har betalt for det.

Synes folk må få bestemme selv hvilken grunn de samler for, men blir litt lei meg og irritert når folk driver å presser opp prisen på spill. Det er mye mer morsomt hvis prisene holder seg lave. Da får flere folk muligheten til å kjøpe flere spill, og dermed oppdage flere nye spill.

 

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *