Spillanmeldelse – Game & Watch Ball

Nintendo visste nok ikke hvilken suksess de startet, da det første Game & Watch spillet blei lansert 28. april 1980 i Japan.

Ball er et spill der du styrer en sjonglør. Det gjelder å holde ballen i lufta så lenge som mulig, å få mest mulig med poeng. Mens senere spill i Game & Watch-serien hadde tre forsøk, er det kun en mulighet i Ball. Mister du ballen, er du ute.

Det er to vanskelighetsgrader i Ball. I Game A har du to baller i lufta samtidig, mens du i Game B har tre baller. Du får henholdsvis 1 og 10 poeng pr mottak. I begynnelsen går ballene fram og tilbake ganske sakte, men tempoet øker etter hvert. Når du kommer til en hvis poengsum, synker tempoet noe, før det igjen øker. Når ballen treffer bakken, knuser den. Litt snålt kanskje…

Ball er et veldig enkelt spill etter dagens standard. Men med tanke på at dette var det første LCD-spillet, så er det imponerende hva Nintendo fikk til.

Game & Watch: Ball (1980)

Ball (AC-01) tilhører Silver Series som består av fem spill. Dette gjenspeiles i den sølvaktige forsiden. Som de andre spillene i denne serien (Flagman, Vermin, Fire og Judge), er skjermen veldig naken. Ingen bakgrunner. Det er først i Gold Series at de fargerike bakgrunnene dukker opp.

Originalen fra 1980 skal visst nok være vanskelig å få tak i. Heldigvis lagde Nintendo en reproduksjon av Ball i 2009 til Club Nintendo i Japan. Denne kom også til USA etter hvert. Det er denne utgaven jeg har fått tak i og er mitt aller første Game & Watch-spill. Det er også mulig å spille Ball på Game & Watch Gallery til Game Boy og som DSi Ware.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *