Ukens gamer er fra hovedstaden

 

 

Navn: Silke Erland

Alder: 20

Bosted: Oslo (men er opprinnelig fra Sandnes)

 

Først og fremst; hva spiller du nå?

Spilt masse Splatoon de siste dagene! Utrolig artig spill som jeg har gledet meg til lenge, og det skuffer ikke! Har også spilt en del Pop n Music Portable på PSP, litt Boxboy og Azure Striker Gunvolt til 3DS, og ble nettopp ferdig med Kirby and the Rainbow Paintbrush.

 

Hva slags utstyr bruker du når du gamer?

Spiller stort sett på konsoll eller 3DS, og av konsoll går det som oftest i Wii U eller PS3. Ellers har jeg Wii (som stort sett blir brukt til Gamecube-spill, siden jeg kan spille Wii-spill på Wii U), PS2 og N64.
Av håndholdt har jeg som nevnt en 3DS, pluss Vita, PSP og DS Lite (som stort sett brukes til GBA-spill).

 

Hva er ditt beste gaming-relaterte kjøp (tilbehør, spill, etc..)?

Vanskelig å si, men er veldig fornøyd med Wii U! Kjøpte på release og har ikke angret, brukt mange timer med denne konsollen.
Må også si jeg likte Vita-tilbudet Gamestop hadde i fjor, der du kunne få Vita med minnekort og et spill (ut av 5 valg – jeg valgte Tearaway) for bare prisen av konsollen. Ganske greit å spare litt når jeg bare skal ha konsollen til noen få spill…

 

Hvor kjøper du spillene dine?

Kjøper som oftest i fysisk butikk hvis jeg kan, aller helst en spillbutikk som Gamestop eller GAME (rest in peace…), ellers går jeg ofte innom Platekompaniet og Spaceworld for å se på spill. Når det gjelder eldre spill som jeg ikke finner brukt hos Gamestop og Japan-eksklusiver, pleier jeg å se på ebay, amazon eller kjøp/salg-grupper på Facebook. eShop på Wii U og 3DS har også mye spennende, og om et spill (som ikke finnes i fysisk utgave, med andre ord indie og mindre spill) er tilgjengelig her, blir det som oftest her jeg kjøper det.
Når jeg en sjelden gang kjøper PC-spill, blir det Steam.

 

Hvorfor begynte du med gaming?

Jeg ble for alvor introdusert til gaming da jeg som niåring fikk en GBA med Pokémon Crystal til bursdagen, og etter det var det ingen vei tilbake. Jeg hadde aldri opplevd noe lignende, og visste med en gang at dette var noe jeg hadde lyst til å bruke mer tid på. De neste årene gikk i Pokémon (Crystal, Sapphire og Emerald), Warioware og Sonic Advance. Noen år senere gikk jeg over til DS, og flere år etterpå kjøpte jeg Wii og fikk endelig startet med konsoll. Har først og fremst vært Nintendo-fan, men har også skaffet meg Playstation de siste årene.

 

Hva er ditt favorittspill gjennom tidene?

Å bestemme seg for én favoritt er umulig, er så mange fantastiske spill der ute! Men noen av mine favorittserier er Ace Attorney, Pokémon, Katamari, Zelda og Danganronpa (sistnevnte er hovedgrunnen til at jeg skaffet meg Vita)
Ellers er jeg veldig glad i rytmespill, og noen klare favoritter innenfor sjangeren er Nintendos Rhythm Paradise/Rhythm Heaven-serie, Gitaroo Man til PS2 og Ouendan til DS!

 

Hva spiller du med kompisene dine når dere er samlet?

Når jeg får sjansen, tar vi oss noen runder med Super Smash Bros Wii U eller Mario Kart 8. Alltid like morsomt! Har også spilt en del Splatoon med venner over nettet, og håper på å få prøve local multiplayer snart.

 

Hvor leser du om gaming og hvilke kanaler følger du på youtube?

Skrev selv artikler og anmeldelser for Tendografen når sida fortsatt var oppe, og om den kommer tilbake tenker jeg meg å fortsette. Jeg leser litt av hvert av sider, og ser ofte på linker som venner sender meg, men når det kommer til Nintendo-nyheter liker jeg godt Gonintendo. Får også med meg hver eneste Nintendo Direct! Når det gjelder Youtube må jeg innrømme at jeg ikke ser på så mange Youtubere, men liker blant annet Vinesauce og Jimquisition.

 

Hvilke spill ser du mest frem til akkurat nå?

Gleder meg veldig til Yoshi’s Woolly World! Yoshi er en av mine yndlingskarakterer fra Mario-universet (etter Daisy og Waluigi), og garn-stilen ser nydelig ut! Ellers venter jeg fortsatt på Hatsune Miku: Project Mirai DX, (som endelig blir lokalisert, men nettopp ble utsatt…) og ser selvfølgelig fram til Zelda Wii U! Rhythm Paradise 3DS skal også bli flott (venter bare på utgivelsesdato for Europa – vet at det kommer her!), og Yo-kai Watch ser spennende ut. Av spill jeg har kickstartet gleder jeg meg til Mighty no 9, Yooka-Laylee og Shantae: 1/2 Genie Hero! Har med andre ord mye å se fram til.

 

Er det noe du vil reklamere for eller anbefale?

Bruker muligheten til å reklamere for tegneserien min Consolers, som handler om spillselskap som mennesker og tar for seg diverse spillnyheter og spillhistorie. Consolers kan leses her: http://consolers.webcomic.ws

Når det gjelder spill kan jeg nevne diverse undervurderte og ukjente spill: Ghost Trick (DS), Retro Game Challenge (DS), Danganronpa (Vita), Parodius (finnes som samling på PSP) og Ouendan/Elite Beat Agents (DS). For å nevne noen. Anbefaler også rytmespill generelt – det er en flott sjanger som er mye mer enn Guitar Hero og Just Dance!

Og for alle som liker retrospill, kan jeg også anbefale det japanske programmet Game Center CX! Morsomt og interessant program der et retrospill (fra NES/Famicom til første Playstation) blir spilt hver episode, nesten som en slags Let’s Play, og må rundes i løpet av en dag.

 

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *