Nintendo Entertainment System

Min Topp 17 liste over spill til Nintendo Entertainment System (NES)

Jeg leste igjennom Tomas sin topp liste og ble inspirert til å lage en selv

Nintendo Entertainment System

nes_1
Nintendo Nes

INNLEDNING :
Jeg leste igjennom Tomas sin topp liste og ble inspirert til å lage en selv for NES (Nintendo Entertainment System), målet var å lage en topp 10 liste, jeg har gjort så godt jeg kunne med å kutte ned spill for å nå det tallet…
Det gikk bare ikke så her er min Topp 17 liste over NES spill som jeg spilte enormt mye i min oppvekst, mulig du er enig med valgene mine eller føler noen av dine favoritter mangler, dette er en 100% subjektiv liste over mine all time favorites.
Listen er utformet slik at det kun er ett spill per spillserie, så da har jeg plukket ut min all-time favoritt blandt disse. Det vil også være noe informasjon om prisnivået disse ligger på idag, men jeg vil bare gå kort inn på hvert enkelt spill da disse garantert med tiden vil få sine egne lange anmeldelser.

Håper noen av dere som leser dette oppdager en tittel dere ikke har prøvd før og blir nysgjerrig på, for disse 17 spillene er etter min mening ett absolutt must og er fantastiske selv den dag idag.

Nes Top Loader
Nes Top Loader

Alle utgivelsesdatoene er europeiske med unntak av MetalStorm.
Før vi starter med nedtellingen så ønsker jeg å forklare noen av betegnelsene jeg kommer til å bruke igjennom hele listen.

SCN (Koden for spill utgitt i Skandinavia)
NOE (Koden for spill utgitt i Tyskland)
NTSC-US (Spill utgitt i USA som krever en amerikansk NES eller en sonemodifisert maskin) Cart (Bare spillkassetten)

Nummer 17 :

journeytosilius_1

Journey to Silius
Sjanger        : Run`n`gun
Utgivelsesår : 1990
Utgiver         : Sunsoft

Journey to Silius
Journey to Silius

Dette spillet minner enormt mye om Terminator filmen(e), og det er en grunn til det, spillet startet utviklingen under en “Terminator” lisens som Sunsoft mistet. Men jeg er evig takknemmelig for at de valgte å slippe spillet under ett annet navn for det er virkelig en liten perle av ett action plattform spill. Musikken til spillet er av episk standard og jeg fatter ikke hvorfor det ikke finnes flere remixer av soundtracket på nettet. En av remixene dere burde høre på er DJ Axis sin, søk på “Journey to Silius rremixed” på youtube så dukker den opp.
Vanskelighetsgraden er mange steder brutal og spillet lever under prinsippet at øvelse og frustrasjon skaper mestring tilslutt.

Karakter : 7/10

SCN Cart : ca 300,-

Nummer 16 :

northandsouth_1
North and South
Sjanger        : Strategi/Real-Time/Historisk
Utgivelsesår : 23. januar 1992
Utgiver         : Imagineer

North and South
North and South

Spillet er basert på en tegneserie som omhandler den amerikanske borgerkrigen, du kan velge hvilket år av krigen du ønsker å spille i og utifra det så er målet å kontrollere flest mulig områder av det amerikanske kartet. Humoren i spillet er fantastisk og det er virkelig i 2-player modus at spillet kommer til sin rett, jeg har fått mange uvenner over spillseanser knyttet til denne uslepne diamanten av underholdning. Vanskelighetsgraden er forholdsvis lett men spiller byr på mengder av underholdningstid, anbefales den dag idag som ett vorspiel midtpunkt.

Karakter : 7.5/10

PAL-B Cart (NOE,FRA,FAH) : ca 300,-

Nummer 15 :

probotector_1
Probotector / Contra
Sjanger        : Run`n`gun
Utgivelsesår : 28. desember 1990
Utgiver         : Konami

Probotector
Probotector

Av en eller merkelig grunn ble spillet titulert “Probotector” i Europa og folka som var tydelig Rambo inspirerte i den japanske og amerikanske utgaven ble “reskinnet” som roboter på våre breddegrader. Heldigvis har ikke dette patetiske forsøket på sensur gjort noe med spillopplevelsen. Dette er ett morsomt spill å spille alene men ennå mer moro hvis man deler opplevelsen med en kompis eller venninne. Vanskelighetsgraden uten å bruke den kjente Konami koden for å få 30 liv hinsides all fornuft, jeg er skråsikker på at jeg i mine yngre dager var mer enn 1 gang i nærheten av å pådra meg hjerteinfarkt ut av ren skjær frustrasjon. Kontrollene er upåklagelige og Konami viser hvordan ett skikkelig run`n`gun spill skal føles.

Karakter : 7.5/10

SCN Cart : ca 165,- – 280,-

Nummer 14 :

kirby_1
Kirby`s Adventure
Sjanger        : Plattform
Utgivelsesår : 09. desember 1993
Utgiver         : HAL

kirby_2Sjarmen i dette spillet lyser imot deg i all sin pikselerte prakt, grafikken er fantastisk og nivå designet er helt utmerket. Dette er virkelig ett “feel good” spill som etablerer den lille rosa klatten som en seriøs og anerkjent Nintendo figur. Her har Kirby fått noen nye evner som at han kan suge opp fiender og med dette få deres angrepsvåpen, fra å være en levende flammekaster til ett formula 1 bildekk føles helt naturlig og fremkaller mange smil under en gjennomspilling.
Vanskelighetsgraden her er forholdsvis enkel men reddes uten tvil av all sjelen som ligger i leveldesignet og karakterene du møter på ferden din.

Karakter : 7.5/10

SCN Cart : ca 425,- – 550,-

Nummer 13 :

metroid_1
Metroid
Sjanger        : Action Adventure
Utgivelsesår : 15. januar 1988
Utgiver         : Nintendo

Metroid
Metroid

Mange refererer til dette spillet som “Zelda in space” , dog jeg ser sammenlikningen er jeg ikke helt enig. Spillet er helt ulinjært bygd opp og du kan i prinsippet bevege deg rundt som du ønsker. Mange av stedene i spillet krever riktignok at du har funnet en spesiell power up for å ikke dø ekstremt fort på noen av disse stedene. Målet er å få has på Mother Brain og rompiratene hennes. Dette gjør du ved å bekjempe andre bosser og finne powerups igjennom spillets gang før du til slutt står ansikt til hjerne med hovedskurken selv. En fascinerende ting i dette spillet er hvordan Nintendo skjulte at det var en kvinnelig karakter inne i romdrakten, dette kom ikke fram før spillet var fullført og mange nerder, meg selv inkludert opplevde dette som en enorm overraskelse.

Karakter : 7/10

SCN Cart : ca 175,- – 300,-

Nummer 12 :

littlesamson_1
Little Samson
Sjanger        : Action Plattform
Utgivelsesår : 18. mars 1993
Utgiver         : Taito

littlesamson_2Grunnet veldig sen utgivelse har dette spillet blitt veldig ettertraktet og derfor kommanderer en høy pris i dagens samlermarked. Little Samson er uten tvil absolutt verdt å få tak i da det er ett fantastisk plattform spill som innehar noe av mekanikken som finnes i Mega Man spillene. Du kan gjøre deg om til flere avaterer under spillets gang som har forskjellige evner som du må bruke for å sikre en stadig progresjongjennom spillets nivåer. Du kan blandt annet gjøre deg om til en drage eller ett stort steinmonster som slår knallhardt. Mye som tyder på briljant spilldesign er at hver av disse avatarene du gjør deg om til har forskjellig energinivå, noen tåler mer deng enn andre og dette bidrar genialt til vanskelighetsgraden spillet byr på.

Karakter : 7.5/10

SCN Cart : ca 700,- – 1150,-

Nummer 11 :

blastermaster_1
Blaster Master
Sjanger        : Run`n`gun / Action Adventure
Utgivelsesår : 25. april 1991
Utgiver         : Sunsoft

Blaster Master
Blaster Master

Du starter spillet i ett spenstig kjøretøy men du kan når som helst forlate doningen din for å klatre ned stiger å gå inn i forskjellige huler rundt omkring i spillet. Idet du går inn i en hule forandrer den grafiske layouten seg og du styrer avataren din i en form av “top-down view” , i denne modusen leter du etter gjenstander og bosser som gjør det mulig for deg å komme videre i spillet. Bossene er stort sett ganske greie å få has på men spillet er på ingen måte en lettvekter når det kommer til trimming av blodpumpen til spilleren. Som i de fleste Sunsoft spill er også her musikken fantastisk og den ovennevnte DJ Axis har en fabelaktig remix av soundtracket til denne 8-bits perlen.

Karakter : 7/10

SCN Cart : ca 165,- – 250,-

Nummer 10 :

ducktales_1
Duck Tales
Sjanger        : Action Plattform
Utgivelsesår : 14. desember 1990
Utgiver         : Capcom

Duck Tales
Duck Tales

Ofte tenker man at lisensierte spill suger, men samarbeidet mellom Capcom og Disney motbevisste denne tanken til de grader, ikke bare kom Capcom med ett knallgodt Disney basert spill, det kom flere. Det aller beste av dem synes jeg er det ufattelig kule Duck Tales, basert på en av mine favoritt tegnefilmer. Så hva kunne vel bli bedre enn en krysning mellom to av mine favoritt gjøremål som ung mann? Duck Tales spillet til NESleverer i bøtter og spann, alt fra nivå design til musikk er utført mesterlig. Du kontrollerer Skrue McDuck og han bruker stokken sin til å ta knekken på fiender, enten ved å hoppe på de eller å slå stein e.l. mot dem. Vanskelighetsgraden kan velges i starten av spillet dog jeg anbefaler å spille det på “hard” da “easy” og “normal” blir altfor lett i mine øyne. Har du ikke testet dette spillet ble det nylig lansert en remastered versjon som er tilgjengelig på Wii U, PS3, Xbox 360 bl.a. Men i mine øyne så er originalen rett og slett det beste lisensierte spillet noensinne!

Karakter : 8/10

SCN Cart : ca 145,- – 225,-

Nummer 09 :

bubblebobble_1
Bubble Bobble
Sjanger        : Action Plattform
Utgivelsesår : 26. oktober 1990
Utgiver         : Taito

bubblebobble_2
Bubble Bobble

Målet i dette spillet er å redde damene til Bub og Bob, men i starten så blir disse kjekke karene gjort om til ett par boblespyttende dinosaurer. Så hver bane byr på forskjellige fiender som du skal innkapsle i boblene dine og hoppe på de etterpå. Men du må passe på å være kjapp for det kommer ett par hersens spøkelser i hval form som gjør livet temmelig surt for Bub og Bob.
Det er en ekstrem mengde nivåer å kjempe seg igjennom før man kommer til slutten, jeg husker godt opplevelsen av å endelig finne den skjulte døra på nivå noen og 90 og endelig møte siste boss. Idet bossen beseires hvis du kun spiller alene gir deg på godt norsk en “fuck deg” skjerm som oppfordrer til å klare spillet i 2 player modus. Banker du siste bossen mens du spiller sammen med noen kommer endelig den ordentlige slutten rullende over skjermen. Per dags dato innehar jeg ikke ordforrådet til å beskrive følelsene jeg fikk første gangen jeg banket bossen alene men for å bruke en av tidenes største underdrivelser så ble jeg infernalsk forbanna. Så da følelsen av å denge driten ut av siste boss sammen med en kompis står fremdeles som en av mine sterkeste mestringsfølelser fra en svunnen barndom.
Så det anbefales på det sterkeste å spille spillet sammen med noen, dette gjør det også uten tvil til en mye sterkere spillopplevelse.

Karakter : 8/10

SCN Cart : ca 400,- – 700,-

Nummer 08 :

kid-icarus_1
Kid Icarus
Sjanger        : Action Plattformer / Action Eventyr
Utgivelsesår : 15. februar 1987
Utgiver         : Nintendo

Kid Icarus
Kid Icarus

Mens jeg sitter å skriver dette og tenker på hvordan jeg skal fremheve noe fra dette spillet må jeg ærlig innrømme at Kid Icarus er kilden til utallige knuste kopper, ødelagte blader ++ kort sagt mengder med en ung manns nerdrage.
Under NES sin glansalder så var spillene ekstremt dyre og de spillene man hadde var på en måte det man må ta til takke med, og målet var jo uten tvil å “runde” hvert eneste ett. Det er noe som er lettere sagt enn gjort i rollen som den bevingede engelen i hans første eventyr. Du styrer engelgutten Pit og målet ditt er selvfølgelig å rundhjule Medusa og samtidig sikre fryd og gammen i himmelriket. Du starter spillet ekstremt uforberedt med lite helse og elendig lengdenivå på pilene du bruker til å forsvare deg med, antallet fiender skorter det absolutt ikke på for å si det sånn. Så beregn mer enn en spillkveld til å komme deg igjennom. Spillet har huler/grotter med bosser på slutten, her møter du også en av tidenes mest sadistisk utformede fiender i form av levende Aubergine menn (Eggplant man) som kaster auberginer på deg. Dette medfører ofte til din sikre død, hvis ikke du mot formodning har lært deg hvor sykehuset (ja ett faktisk engel sykehus) er i grotten, her blir du kurert fra å være en forsvarsløs aubergine og man kan på ny knuse fiendene og banke bosser.

Selv med all frustrasjonen dette spillet gav er det samtidig ett av mine kjæreste barndomsminner innen spilling, så ønsker du en utfordring så er dette absolutt tittelen for deg, har du ett dårlig hjerte eller blir lett frustrert så for guds skyld hold deg langt unna!

Karakter : 7/10

SCN Cart : ca 225,- – 350,-

Nummer 07 :

startropics_1
StarTropics
Sjanger        : Action Adventure / Puzzler
Utgivelsesår : 20. august 1992
Utgiver         : Nintendo

Star Tropics
Star Tropics

Liker du Zelda spillene og all den fantastiske gameplayen de byr på så må du for all del prøve dette spillet, utviklet av Nintendo selv med helt fantastiske oppgaver, grafikk og historie. Du farter rundt i ett tropisk miljø hvor du skal prøve å finne onkelen din som har forsvunnet. På veien får du oppgradert våpen og helse for å hjelpe deg i de senereelementene i spillet. Våpenet du bruker til å forsvare deg med er en jo-jo, og både fiendene og bossene er utfort helt eksemplarisk. Når du entrer en av spillets mange huler må du nedkjempe masse fiender samtidig løse gåter for å komme fram til bossen, så dette spillet byr på mange timers underholdning og anbefales på det sterkeste. StarTropics fikk en oppfølger men den ankom aldri våre breddegrader, spillet het Zoda`s Revenge, men det første er helt klart det beste i denne serien.

Karakter : 7.5/10

SCN Cart : ca 65,- – 135,-

Nummer 06 :

punch-out_1
Mike Tyson`s Punch Out!
Sjanger        : Action
Utgivelsesår : 15. desember 1987
Utgiver         : Nintendo

Punch out
Punch out

Dette spillet må bare oppleves, da det for meg fortsatt er det beste boksespillet som noensinne er laget. Her harselerer Nintendo med mange lands særegenheter i figurene du møter i de forskjellige turneringene. Humoren og karikaturen av stereotypene du møter er upåklagelig og her gjelder det å være kjapp på fingeren for å sikre seg en KO eller TKO. Little Mac som er karakteren du styrer ser du i en type gjennomsiktelig 3-persons vinkel og bokserne du møter er som regel enorme i forhold til deg selv og for å komme videre må du gjennomskue angrepsmønsterne deres og kontre disse.
En av karakterene skulle egentlig hete “Vodka Drunkinski” men Nintendo mente at dette kunne virke støtende og endret navnet på den nevenyttige russeren til “Soda Popinski”
Når du har kjempet deg igjennom alle motstanderne så møter du endelig Mike Tyson, og jeg mener han er en av de verste sluttbossene i noe spill da han er helt brutal og smeller deg i gulvet om du ikke er 100% konsentrert hele tiden. Jeg er stolt av å kunne si at jeg etter ett astronomisk antall forsøk endelig fikk tatt rotta på Tyson, dog jeg har kun klart å vinne over han på poeng (Det kreves over 5000 poeng for å vinne). Etter skandalen rundt Mike Tyson fornyet ikke Nintendo kontrakten med han og spillet ble sluppet på nytt med Mr. Dream som siste motstander. Men det er noe eget å gruse selveste Tyson så den første versjonen anbefales.

Karakter : 8/10

SCN Cart : ca 270,- – 475,-

Nummer 05 :

castlevania_1
Castlevania
Sjanger        : Action Plattformer
Utgivelsesår : 19. desember 1988
Utgiver         : Konami

Castlevania
Castlevania

Første gangen jeg endelig fikk spilt igjennom denne godbiten var når jeg var i god voksen alder, jeg fikk aldri has på Dracula i barndommen, selv om jeg kom til han i barndommen så var det alltid jeg som lå igjen død på gulvet.Castlevania spillene er stort sett fantastiske, ihvertfall de som holder seg til 2D plattform(MetroidVania) formelen, dog vanskelighetsgraden er absurd. Du styrer Simon Belmont og bruker pisken til å sende fiendene tilbake til helvete, pisken kan oppgraderes to ganger og du får også “sub weapons” til å hjelpe deg på ferden imellom Draculas slott. Mye av vanskeligheten til spillet kommer dessverre fra en mekanikk som gjør at du ufrivillig hopper bakover og da ofter ender med å hoppe utenfor kanten og ned til din sikre død hvis en fiende treffer deg. I tillegg krever spillet en pikselperfekt nøyaktighet under plattform delene av spillet, og da med medusahoder som svever rundt deg så ender det ofte med at du blir truffet når du endelig har klart hoppet og du svever bakover og ned i undergrunnet. Plutselig er du en kontroller fattigere men spillet holder deg fast og du klarer ikke å la være å utsette deg selv videre for brutaliteten spillet byr på. Andre spill i serien anser jeg som bedre, men dette er det kapitlet jeg tilbragte mest tid sammen med og derfor har mest nostalgiske følelser knyttet til.

Karakter 7.5/10

SCN Cart : ca 175,- – 275,-

Nummer 04 :

mm2_1
Mega Man 2
Sjanger        : Action Plattformer
Utgivelsesår : 14. desember 1990
Utgiver         : Capcom

Megaman 2
Megaman 2

Selv om Capcom har valgt å neglisjere den blå bomberen i nyere tid var helt klart storhetstiden til denne helten i 8 og 16 bits æraen. Jeg må nesten ha spilt istykker dette spillet i mine yngre dager, det er rett og slett bare helt genialt. Du starter og kan velge imellom 8 av Dr. Wily`s robotkjemper, du velger selv hvilke du starter med men de fleste av bossene har svakheter mot en annens boss våpen. For noe som gjenkjenner Mega Man spillene er at i det du har banket en boss så får du hans våpen som du igjen kan bruke videre i spillet. I dette eventyret hersker det vel liten tvil om at Metal Man sitt våpen er noe ubalansert og fungerer i de fleste situasjoner. Noe annet som oser kvalitet langt over middels er spillets musikk, den er rett og slett helt episk og drar deg inn i spillet. Har du aldri spilt Mega Man tidligere anbefaler jeg deg å starte med dette da det etter min oppfatning er det soleklart beste Mega Man spillet noensinne.

Karakter : 8.5/10

SCN Cart : ca 250,- – 500,-

Nummer 03 :

metalstorm_1
Metal Storm
Sjanger        : Run`n`gun / Plattformer
Utgivelsesår : Februar 1991 (USA)
Utgiver         : Irem

MetalStorm
MetalStorm

Spillet ble kun utgitt i USA og Japan så det kom dessverre aldri ut i Europa så det betyr at for å få tak i dette fabelaktige spillet så må det importeres. Du må da også ha en sonemodifisert Europeisk NES eller en Amerikansk NES, men det er uten tvil verdt det.Spillet leker med en form for gravitasjonsmekanikk, så roboten du styrer kan fritt bevege seg i tak eller på bakkenivå ettersom du ønsker. Og banene i spillet er genialt bygd opp rundt dette premisset. Dette er uten tvil en av de virkelig undervurderte perlene som finnes i NES biblioteket.

Karakter : 8.5/10

NTSC-US Cart : ca 300,- – 450,-

Nummer 02

smb3_1
Super Mario Bros. 3
Sjanger        : Plattform
Utgivelsesår : 29. august 1991
Utgiver         : Nintendo

Super Mario Bros 3
Super Mario Bros 3

Etter mitt skjønn så er dette ett av tidenes mest fantastiske plattform spill, Nintendo kommer her farlig nær å perfeksjonere sjangeren, og det allerede i 1991. Mario er tilbake og skal pryle Bowser som igjen har kidnappet Peach. Du beveger Mario på ett verdenskart hvor de forskjellige banene er numererte eller representert som en borg e.l. Når du går inn i en av banene er det rett og slett bare å la seg berundre over de fantastiske bildene som streifer over TV skjermen. Super Mario Bros. 3 består av 8 verdener som stiger i vanskelighetsgrad ettersom hvor nærmere slutten du kommer, noen av nivåene er hårreisende vanskelige mens andre oppleves som en lek. Du får også mange forskjellige typer “Power ops” igjennom spillet, i form av ett blad som gjør deg til en Vaskebjørn som kan fly, skyer som lar deg hoppe over nivåer og ikke minst skjulte fløyter som lar deg warpe fort fram i spillet. Du møter her også for første gang Bowser sine barn i form av verdensbosser iløpet av de 7 første verdenene, mens sjefen sjøl venter på din ankomst i slottet sitt på verden 8.

Karakter : 9/10

SCN Cart : ca 200,- – 315,-

Og da som min soleklare nummer 1 av NES spillene heter “The Legend of Zelda”
zelda_1
Sjanger         : Eventyr
Utgivelsesår  : 15. november 1987
Utgiver          : Nintendo

For meg har denne spillserien betydd ekstremt mye, ja såpass at min datter bærer navnet Zelda. Tanken på at en spillskaper ved navn Shigeru Miyamoto står bak både Mario spillene og samtidig Zelda spillene finner jeg forbløffende. Shigeru har i intervjuer fortalt at inspirasjonen bak Zelda spillene kommer fra en liten skog bak der besteforeldrene bodde. Og med dette i tankene er jeg overbevisst om at Miyamoto-san er den reinkarnerte kreativitet og min desidert største favoritt som spillskaper.

Zelda
Zelda

Spillet er helt ulinjært bygd opp, og du må selv finne veien du skal gå ved å styre Link igjennom de uendelige strabasene monsterne i Hyrule gir deg. Når jeg sier ulinjært så betyr det at du må finne visse gjenstander for å lukke opp muligheten til å reise til visse deler av kartet, men du styrer Link fritt rundt hvor du måtte ønske. Jeg har aldri opplevd spillet som direkte vanskelig selv om noen partier kan være vriene å mestre, så lenge du vet hvor du skal gå neste gang byr det sjelden på de største utfordringer. Men at jeg hadde muligheten til å utforske Hyrule helt på egen hånd første gangen var en helt magisk opplevelse, det var noe hjelp å få i Nintendo magasinet, men internett osv var ikke ett tilgjengelig verktøy så du var overlatt til deg selv stort sett. Ett annet viktig element for å få informasjon om spillet var den kjente jungeltelegrafen, da det ofte var klassekammerater eller venner som hadde funnet løsninger på de forskjellige tingene i spillet. Gameplayet, historien og musikken stiller rett og slett i en klasse for seg selv, spillet er ikke mindre enn legendarisk at har sørget for å holde livet i tidenes beste spillserier. Min personlige favoritt blant disse er unektelig “The Legend of Zelda – A Link to the Past” på Super Nintendo, men dette første eventyret jeg ble med på under NES`ens gullalder sitter som ett unektelig høydepunkt i denne skrivende mannens unge alder.

Dette episke mesterverket bør uten tvil være noe en hver fan av retro gaming eier eller i det minste har spilt igjennom en gang, selv har jeg en tradisjon å spille igjennom dette spillet minst en gang per år, og da mener jeg begge questene, dette er også noe jeg gjør med “A Link to the Past”. Eier du en NES maskin så er dette absolutt ett spill du skylder deg selv å oppleve!!

Karakter : 9.5/10

SCN Cart : ca 250,- – 475,-

 

Mr. Gimmick
Mr. Gimmick

Jeg slet veldig med å korte ned listen som jeg nevnte tidligere men under følger det noen hederlig nevnte godbiter :

Bucky O'Hare
Bucky O’Hare

Bucky O`Hare, Teenage Mutant Ninja Turtles 2 – The Arcade Game, Snake Rattle`N`Roll, Gremlins 2, Batman, Chip`n`Dale,Ninja Gaiden, Shatterhand,                     Mr. Gimmick, Faxanadu, Battletoads, Adventures of Lolo 2, Life Force, Ufouria, Gargoyles Quest 2
+ mange mange fler.


Posted

in

by

Tags:

Comments

One response to “Min Topp 17 liste over spill til Nintendo Entertainment System (NES)”

  1. Yngve Johansen Avatar
    Yngve Johansen

    For en vakker liste, det er mange timer med minner der! Savner egentlig bare ett spill på hederslisten, Shadowgate. Det kommer en remake på Steam, og den kan bare ikek kommer fort nok, Gledes!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *