The Legend of Zelda – A Link Between Worlds til Nintendo 3DS

Jeg har fortsatt mange ting å finne rundt omkring i Hyrule

The_Legend_of_Zelda_-_A_Link_Between_Worlds_(logo)


INNLEDNING :

Mitt favoritt spill i den episke Zelda serien er og kommer mest antakelig alltid til å være “The Legend of Zelda – A Link to the Past” som ble utgitt til Super Nintendo (SNES) i Norge
24. September 1992.

Links hus
Links hus

Minnene mine knyttet til nedtellingen til dette SNES spillet husker jeg ennå, hvor jegbegynte å regne ut dager,timer,minutter og sekunder til jeg fikk det.
Så når jeg endelig leste at det skulle komme en “direkte” oppfølger til dette spillet til 3DS i år var forventningene skyhøye, og jeg var mentalt tilbake på barneskolen og telte dager,timer,minutter og sekunder igjen.
Spillet ankom min adresse allerede tirsdag 18. november.
Jeg har nå fullført det og tenkte å dele noen av mine tanker og opplevelser rundt dette spillet med dere.

HISTORIE/HANDLING :

Yuga
Yuga

Spillet “begynner” der ALttP (A Link to the Past) sluttet, det er på ny krise i Hyrule og hvem andre enn Link er det som er best skikket til å redde verden igjen?
Skurken denne gang er en skikkelse med navnet Yuga, som har kommet til Hyrule fra en annen verden for å samle inn alle 7 “sagene” (sages).
Måten Yuga gjør dette på er at han kaster en trylleformel på sagene og gjør de om til malerier.
Disse maleriene skal han bruke til å fremkalle Ganon, og som vi alle vet fra tidligere Zelda spill så har ikke den kjæreste Ganon direkte rent mel i posen og har ofte ett mål for øye, nemmelig å ta over å styre kongeriket Hyrule.
Så da er det bare å gripe Master Sword og de andre hjelpemidlene og gjøre det du kan for å stoppe Yuga og Ganons planer ennå en gang.

GAMEPLAY :

Maleri på veggen
Maleri på veggen

Har man spilt ALttP vil man øyeblikkelig kjenne seg igjen i denne verdenen da den er stort sett helt lik som forrige gang, men noen forandringer selvfølgelig.
Link er lett å styre, da menyer,kart,gjenstandsskjerm etc er veldig lett å navigere seg rundt i, etter å ha spilt i 10 minutter føles alt veldig naturlig og greit ut.

I dette spillet har Nintendo lagt til en ny mekanikk i at du kan “gå inn” i veggen å bevege deg rundt som ett levende veggmaleri, denne mekanikken blir man fort vant til og Nintendo utnytter den til det fulleste med tanke på forskjellige oppgaver man må løse igjennom spillet.

Spillet er også veldig ulinjært når du først har kjempet deg inn i den andre verdenen. Dette har Nintendo løst på en god måte når man skal ut å jakte på maleriene av sagene i de forskjellige grottene.

Boss
Boss

For den retrointeresserte er det mye å glede seg over her, da flere av bossene fra ALttP gjør en comeback og virkelig pusser nostalgibrillene til den med kjennskap til Links tidligere eventyr.

Ravio er en ny figur i ALbW (A Link Between Worlds), og han leier ut mange av de standardgjenstandene du finner i “grotter” til deg slik at du selv velger hvilken “grotte” du går i først.Dette åpner spillet på en helt ny måte og gjør det ulinjært, en veldig velkommen endring i mine øyne.

Ravio
Ravio

Etterhvert som du har fått samlet opp endel Rupees (“penge enheten i Zelda spillene) kan du også kjøpe disse gjenstandene av Ravio slik at du slipper å miste dem hvis du dør og må gå for å leie de igjen.

GRAFISK FREMSTILLING :

Spillet bygger på forgjengeren sin og stiller med oppdatert grafikk på personer,miljøer og gjenstander du møter på under eventyret ditt.
Personlig har jeg veldig sansen for denne stilen og skulle ønske at flere Zelda spill ble utviklet på denne måten, men som ovennevnt er jeg noe partisk i denne saken da “ALttP” er favorittspillet mitt.
Historien blir fortalt vakkert via gameplayet men også mange cinematiske cutsceens igjennom spillet.

LYD og MUSIKK :

Link
Link

Lyden er helt upåklagelig i mine øyne og fungerer perfekt, musikken i Zelda spillene er i en klasse for seg selv hvis du spør meg. Dette spillet skuffer virkelig ikke da jeg fort ble sugd inn i eventyret og virkelig ikke klarte å legge det fra meg igjen.
Stor honnør til Nintendo at de klarer å produsere musikk som gjør det så enkelt å leve deg 100% inn i dette nye Zelda eventyret.

KONKLUSJON :

Er man god til å lese mellom linjene her så skjønner man fort at dette spillet falt veldig i smak hos meg, men husk på at det hadde også ekstremt mye å leve opp til i mine øyne, så jeg er kjempeglad for å fortelle at det gjorde det virkelig.
Liker du Zelda, spesielt de eldre Zelda spillene er dette en virkelig perle jeg anbefaler på det sterkeste å gå til innkjøp av.
Slå av lyset og stirr på 3DS eller 2DS skjermen din og nyt hvert eneste øyeblikk både visuelt og audiovisuelt denne storslagne tittelen sender mot deg.
Spilletiden jeg brukte på hovedhistorien var ca 15 timer, men det var som nevnt 15 timer konstant spillenytelse, og jeg har fortsatt mange ting å finne rundt omkring i Hyrule.

Har du ingen 3DS så fortvil ikke da Nintendo har sluppet en eksklusiv 3DS XL versjon hvor dette spillet medfølger og jeg mener så absolutt at spillet er verdt invisteringen av en ny maskin også hvis du ikke har dette.

KARAKTER 8/10 – Ekstremt bra spill som anbefales på det sterkeste!!!

Forskjellige steder å anskaffe spillet :

www.komplett.no = 349,- + frakt
www.cdon.no       = 349,- + frakt
ELKJØP               = 399,-
Spaceworld          = 399,-
Gamestop            = 449,-


Posted

in

by

Comments

2 responses to “The Legend of Zelda – A Link Between Worlds til Nintendo 3DS”

  1. Yngve Johansen Avatar
    Yngve Johansen

    Et virkelig flott gjensyn med Hyrule slik man husker det fra Super Nintendo tiden ja. Spilte selv gjennom dette og Parasite Eve 2 romjula, en hærlig kombinasjon. Det er flere spill der ute som kunne trenge en oppfølger slik som dette.

  2. mcmyhre Avatar

    Spillet var knallbra, storkoste meg igjennom hele skiten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *