En retronerds tur til Oljehovedstaden

Helt ut av det blå bestemte jeg meg for å ta turen bort for å møte folka i Rad Crew for å skape en relasjon og i håp om å bygge ett godt samarbeid i tiden framover.

Stavanger_Sentrum-Airphoto-modf

Retrobonden på bytur

Helt ut av det blå bestemte jeg meg for å ta turen bort for å møte folka i Rad Crew for å skape en relasjon og i håp om å bygge ett godt samarbeid i tiden framover. Jeg snakket en del med Kenneth Jørgensen fra Nerdcast, Retrocrew og Rad crew på hangout på lørdagen og ble veldig tent på tanken om ett samarbeid, så tidlig på søndag så forhandlet jeg med min kone om muligheten for å ta en spontantur til Stavanger. Dette gikk overraskende greit og vi gjorde en byttehandel. Stavangertur på meg og helgetur for henne til Oslo for å henge sammen med noen venninner. I tillegg fikk jeg en ekstrem oppfordring om å slutte med snus mens jeg var avgårde. Så allerede 15.30 på søndag plantet jeg rompa i setet til Lavprisekspressens buss med snuten vendt mot Stavanger.

På bussturen bort

Hotellresepsjon, Sykehusinformasjon og suvernirbutikk i skjønn forening
Hotellresepsjon, Sykehusinformasjon og suvernirbutikk i skjønn forening

Dette var litt av en langtur men jeg hadde vært føre var og pakket med meg 3DS`en og ett par spill som det er på høy tid at jeg får startet med. Etter at jeg slo på det lille håndholdte vidunderet og startet finmotorikken innså jeg relativt kjapt at jeg ikke er 18 år lenger. Etter å ha sittet med blikket ned i skjermen ca 20 minutter begynte jeg å bli bilsjuk så det planlagte tidsfordrivet  måtte skrinlegges. “Hva skulle jeg nå gjøre for å få tiden til å gå?” spurte jeg meg selv men så kom jeg på at jeg hadde lastet ned flere av podcastene til Radcrew på telefonen. Jeg lente meg tilbake og irriterte samtlige rundt meg da jeg ikke hadde husket å pakke øretelefoner, jeg stoppet å telle antall sure blikk ganske kjapt da de absolutt ikke var noen mangelvare på denne turen. Etter det var gått ca 1.5 timer fikk jeg en setekompis som ikke hadde redsel for å bruke hvitløk i matlagingen sin. Vedkommende skulle selvfølgelig også helt til Stavanger, så igjen har jeg fått bevist at det finnes karma. Jeg ignorerte ønskene til de rundt meg ved å høre på min type underholdning og skjebnen valgte å plassere en biologisk hvitløksbaguette ved siden av meg. Da jeg endelig ankom Stavanger 22.50 gikk jeg av bussen og odøren min hadde fort fått navnet “Fransk kjøkken” i deodorant form. Kenneth møtte meg på bussholdeplassen og kjørte meg til hotellet. Vi gjorde en avtale for dagen etterpå og jeg tuslet inn og synet som møtte meg fant jeg litt spesieltHer har vestlendingene fått den geniale ideen med å kombinere Stavanger Universitetsykehus med ett hotell. Som du ser på bildet så liggerhotellresepsjonen respektable 60 cm fra Sykehusets informasjonsdisk. Forundret over dette valget tok jeg romnøkkelen og satte kursen mot min midlertidige bolig. Rommet var kjempeålreit og innehadde alle komforter en retrofrelst sjel måtte ønske. Øynene ble fort tunge og batteriladingen for mandagen var igangsatt.

Mandagen

Avtalen jeg hadde med Kenneth var ikke før i 12 tiden og jeg er en aldri så liten morgenfugl så jeg bestemte meg fort for å dra inn til Stavanger sentrum for å få gjort litt game chasing. Hivde på meg klærne og strenet ned til frokostserveringen, igjen ble jeg møtt av ett helt nytt syn i mitt hotell liv. Rundt omkring i kafeen satt det mange nybakte foreldre med de ferske verdensborgerne til bords. Frokosten ble fortert i skjønn harmoni av barnegråt i C-dur, misforstå meg rett. Jeg har ingen verdens ting imot barn eller lyden de lirer av seg men jeg har heller aldri spist frokost i selskap med 7 ferske individer og deres tilhørende familier. Aldri så lite hørselskadet men mett spurte jeg damen i resepsjonen om nærmeste busstopp og tok fort bena fatt.

Bussen fraktet vestfoldsturisten trygt ned til sentrum og jeg hoppet av klar for å starte jakten på spill og aller helst retrospill. Klokken var 08.40 og jeg startet å tusle i sentrumsgatene, men gatene var praktisk helt blottet for andre mennesker så jeg ante ugler i mosen.

Sjarmerende og flotte bygninger
Sjarmerende og flotte bygninger

Ved å ta flere av butikkenes åpningstider til nærmere ettersyn skjønte jeg fort hvorfor, det virker som det er stor enighet mellom handelsmennene og kvinnene i Stavanger om at dagen ikke skal starte før kl 10.00. Så jeg aktiverte “ultra super omega turistmodusen” i meg og Stavanger er virkelig en sjarmerende by med masse flott å se på så det kostet ingen frustrasjon å bare tusle rundt å innta synsinntrykkene.

Endelig ble klokken 10 og jeg kunne backtracke til noen butikker jeg hadde håp om å finne litt gamingsnacks i. Jeg var først innom en Fretex butikk men der fant jeg ingen verdens ting, men hadde det vært klær jeg var på jakt etter så hadde jeg hatt uendelig med valg. Bena fraktet legemet mitt videre oppover i bygatene og det åpenbarte seg ett kjent syn og “spillfeberen” satte umiddelbart inn. Alle hyllene ble nøye gjennomgått i håp om å finne en liten juvel blant alle titlene, jeg fikk plukket med meg en tittel jeg storkoste meg med på Wii og ikke ante at også hadde blitt utgitt på DS. Kommer du over “Iwy the Kiwi” til enten Wii eller DS så anbefales spillet på det sterkeste. Videre gikk turen til Platekompaniet men her var det ingen fristelser å finne så jeg kontaktet Jostein Hakestad fra Radcrew og spurte om geografisk støtte for å finne Game butikken. Etter å ha blitt loset igjennom noen stedsnavn fant jeg plassen og

Ett kjent og kjært syn i Stavangers gater
Ett kjent og kjært syn i Stavangers gater

her fant jeg litt av hvert, både av nytt og til og med RETRO! Under finkjemmingen av alt de hadde inne i butikken var det noe som fanget oppmerksomheten min. En komplett Neo Geo X – Gold Limited Edition ny i eske åpenbarte seg og retroverdens fristerinner sang til meg for full hals. Her kommer ordtaket “Led meg ikke inn i fristelse, jeg finner veien sjøl” til sin rett og etter lang overveielse endte det med ett kjøp. Da handelen var fullført skjønte jeg fort hvor ille dette kunne gå utover lommeboka, så jeg ringte desperat etter Kenneth for å få han til å komme meg til unnsetning og dra meg vekk fra “godtedisken”. Kort tid etter plukket han meg opp og vi tok turen hjem til han for å se på samlingen hans og samtidig snakke retrogaming to likesinnede imellom.

Jeg fikk også muligheten til å treffe den vesle arvingen hans og fruen, begge kjempetrivelige mennesker som fikk meg til å føle meg veldig velkommen. Kort tid etter ankomst Casa di Jørgensen ble jeg fort introdusert for vaskeekte Stavangerersk matkunst i form av noen velsmakende italienere fra Pizzabakeren. Etter påfyllet av kalorier ble Neo Geo`n pakket opp og Metal Slug inntok tv-stua. Vi rakk å få henrettet en del militære spriter før vi dro ned til byen igjen for å møte Jostein og Aleksander Hakestad.

 Møtet med Rad Crew

Vi hadde avtale å treffes på en kafè som ligger i samme bygget som både biblioteket og en av kinoene i Stavanger, så det er tydelig at byggmesterne derfra har en forkjærlighet for å kombinere mange ting i en og samme bygning. Jeg presenterte tankene Spillmuseet har rundt messen i mai og noe av rollen vi ser for oss at Rad Crew vil ha under denne eventen, Vi snakket også selvfølgelig løst og fast om spillrelaterte temaer og fant ut at det vil være naturlig for begge leire å samarbeide da vi utfyller hverandre på en veldig god måte. Jeg gikk fra dette møtet veldig fornøyd og ser veldig fram til samarbeidet vi kommer til å ha med Radcrew i tiden framover. Klokken gikk farlig fort og det var på tide å avslutte kvelden, Kenneth svippa meg til hotellet og både jeg og han var kjempefornøyd med møtet vi hadde hatt litt tidligere. Vi utvekslet høflighetsfraser og bestemte oss for å holde kontakten samtidig som vi har begynt å leke med en ide som vil gagne både Rad Crew og Spillmuseet fremover, dette vil jeg ikke gå inn i detaljer på her men kan garantere at dere lesere vil ha masse god retro underholdning fremfor dere hvis vi får realisert disse planene.

 

Tirsdag

20140211_100733
Det jeg håvet inn på turen

Før jeg fikk pakket sammen sakene tok jeg ett bilde av fangsten fra mandagen og ilte ned til gråtekvartetten som var på plass i  kafeen denne morningen også, hev innpå med frokost men denne gangen var jeg føre var og hadde på meg øreplugger før den kulinariske seansen ble startet. Så uten sprengte trommehinner sjekket jeg ut fra tidenes merkeligste hotell og tok bussen ned til byen. Shoppet inn nødvendig proviant før rompemusklene igjen skulle utsettes for en ny 7.5 timers lang treningsøkt. På veien fra Stavanger ned mot Kristiansand la jeg merke til ennå en rar ting fra ingeniørbrigaden på Vestlandet, innbyggerne i Rogaland har uten tvil en enorm tunnel fetish da jeg fort gikk tom for både fingre og tær i forsøket på å holde orden i antallet fjellvagi*..HOST..* som befinner seg på denne strekningen.  Konklusjonen min etter første Stavangerbesøket siden jeg var 5 år er entydig at menneskene i Rogaland fylke er fascinert av konseptet av å kombinere flere ting innenfor samme bruksarealet og tar inspirasjon fra kvinnelig anatomi under bygging av veinettet sitt. Enn så rart dette måtte virke på den øvrige befolkningen i Norge.

En autentisk Rogalandsk fjellvagina i all sin prakt
En autentisk Rogalandsk fjellvagi*..KREMT..* i all sin prakt

Halvveis rett før Kristiansand sendte jeg en sms til Kelger fra www.retro1.no og møtte han under den times lange pausen bussjåføren tydligvis har behov av mitt i kilometermaratonet. Klok av skade fra bussturen bortover til Stavanger fikk jeg Kelger til å guide meg til den lokale spillsjappa hvor jeg kjøpte meg ett par øreplugger slik at retrogudens karma igjen skulle smile til meg og jeg kunne unngå skjebnens ironi i form av kjemisk krigføring som jeg ble utsatt for på veien nedover.

Stor takk til Kenneth m/familie, Jostein og Aleksander for hyggelige stunder tilbrakt i vestlandsperlen Stavanger. Vi i Spillmuseet ser frem til å møtes i mai, og kanskje jeg får rotet meg bortover på en ny tur til Stavanger, for første runde ga mersmak!

Radcrew logoen
Radcrew logoen

 


Posted

in

by

Comments

One response to “En retronerds tur til Oljehovedstaden”

  1. Yngve Johansen Avatar
    Yngve Johansen

    Flott artikkel dette! Skulle det en gang skje at jeg fant noe, omså bare en NES kassett på en Fretex-butikk så tror jeg ville ramlet bakover med tøflene i været. Slik flaks har jeg bare ikke, og ja, jeg tar likevel pliktrundene på Fretexsjappene her i Bergen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *