Opp gjennom årene har vi blitt lovet alt fra Virtual-Reality-hjemmekonsoller til spill som gir fra seg lukt. I denne nye serien tar vi for oss noen av disse lovnadene og hva som skjedde med dem.

Power-Player-magasinet tok stafettpinnen fra Nintendo-magasinet i 1994, da man innså at det ble umulig å ignorere alle de andre konsollene som fantes i markedet. I flere år var Power Player selve livsnerven for kommunikasjon mellom spillbransjen og barna i Norske hjem. De gav oss oppdateringer fra messer, markeder i utlandet, spillstudioer, og ikke minst hva som kom til å dukke opp i fremtiden.
Denne serien utforsker ting Power Player lovte oss på 90-tallet, og hva som skjedde med de lovnadene.

LoveLove Simulation
I Power Player nr 4, 1995 skrev de om en ny arkademaskin laget for jenter. Det er jo som kjent ingenting jenter elsker mer enn katter, og hva kan da være bedre enn en spilleautomat / fotoboks hvor du kan scanne et bilde av katten din, og få det morphet sammen med trynet ditt på direkten?
Hvorfor de valgte å kalle maskinen LoveLove simulation når du, tross alt, skal morphe fjeset ditt sammen med en katt er ukjent, men artikkelen spekulerer i at du kanskje kan ta med deg en gutt inn i fotoboksen også. Det nevnes også at du kan morphe fjeset ditt med en apekatt eller hund hvis katt ikke passer til din smak. Kanskje greit at denne maskinen aldri dukket opp i Norge.


Philips for alle pengene
Reklameavdelingen til Philips må ha funnet en hemmelig kilde til magisk englestøv på 90-tallet, for maken til blesten de skapte rundt et så usselt produkt som CD-I fortjener en runde applaus. I april 1995 lovet Philips ikke mindre enn at de skulle slippe et Monty Python-karaokespill, og et nytt cdformat som skulle hete cd-plus. CD-plus skulle bli en kombinasjon av multimedia-cd og musikk-cd.
CD-I viste seg selvsagt å bli en gedigen flopp grunnet høydepunkter som det fantastiske se-på-blomster-spillet The Flowers of Robert Maplethorpe, hvor du kan se på bilder av blomster.

Poly Poly Circus
Hørt om Poly Poly Circus? Selvsagt har du ikke det, og du er ikke alene. Google gir kun 5 treff på “Poly Poly Circus”, og ingen av dem nevner spillet som ble beskrevet som det beste polygon-baserte spillet noensinne, til og med bedre enn Ridge Racer og Daytona Racing.
I Februar 1994 hevdet Power Player at spillet skulle være klart til lanseringen av den nye spillemaskinen Playstation, som etter sigende skulle komme med både modem og en harddisk. Har du forresten hørt om det R-Type aktige spillet ORA-194 eller rollespillene Arc the Red og Crystal Dragon? Ikke det? Vel, alle disse skulle etter sigende være lanseringsspill i 1994.

Super Game Boy hadde en kontroll?
i 1994 var Super Game Boy klar for lansering. For de unividde var Super Game Boy en fantastisk dings du plugget i Super Nintendoen din som et vanlig spill, og via et hull på toppen kunne sette inn etthvert Game Boy-spill.
Dermed kunne du spille alle de fæle Game Boy-spillene dine på Super Nintendoen din.
I tilegg kunne du endre farger i spillene samtidig som lillesøsteren din kunne irritere møkka av deg ved å bruke 2-player-kontrollen til å tegne på skjermen mens du spilte. Power Player dedikerte hele to sider til Super Game Boy i 1994, og ble samtidig så ivrige at de tok med noe som aldri ble lansert i Norge, nemlig en egen kontroller til Super Game Boy. Man kan spekulere i hva folk skulle med denne kontrolleren, som i beste fall ser ut som en avkappet Game Boy med et par ekstra knapper.

Project Reality og Ultra 64


Allerede i 1994 skrev Nintendo magasinet om en ny konsoll fra Nintendo som skulle hete Project Reality, hvorfor den skulle få akkurat det navnet var det visst ingen som helt forstod, men det dreide seg mest sansynlig om en 32 bit konsoll med cd-rom som skulle bli arvtageren til Super Nintendo.
Ett år gikk og vips så hadde Project Reality forsvunnet og Ultra 64 tatt over. Rundt juli i 1995 begynte bilder av selve Ultra 64 konsollen å dukke opp, og Nintendo gikk sågar ut og hevdet at konsollen var ferdig. Likevel fikk vi ikke se maskinen på E3 det året, og Nintendo hevdet hardnakket at Super Nintendo og Virtual Boy var hovedsatsingsområdene. Månedene gikk uten de helt store avsløringene, og etter at tre kvartal av 1995 hadde gått visste vi ikke mer enn at konsollen garantert skulle hete Ultra 64.
Sent I Oktober 1995 kom avsløringen om at Final Fantasy VII skulle gis ut til konsollen som nå het NU64, noe som aldri skjedde. Vi fikk også vite at konsollen skulle bli vist frem i Tokyo 24. November samme år.
Det skulle ta to år før nordmenn endelig kunne kjøpe konsollen 1. mars 1997.

Det var alt vi hadde for denne gang. Følg med i neste del av denne serien hvor vi avslører en Skandinavisk konsoll som aldri ble noe av!
Leave a Reply