Ukens samler – Megatron

Det finnes mange imponerende samlinger rundt om i landet vårt, her er en av dem!

IMG_1216
Kul fyr, i kul jakke!

I første ‘ukens samler’ viser Megatron frem samlingen sin. Vi starter med andre ord med et smell! Dette er absolutt en samling som kan måle seg med de grommeste samlingene man finner rundt om på nettet. Vi har også stilt Megatron noen spørsmål rundt samlingen hans, disse følger under, og helt i enden så finner du et fantastisk bildealbum med store deler av den gromme samlingen hans. Check it out!

Nintendo Magasinet er på saken
Nintendo Magasinet er på saken

Hva samler du på?

Jeg samler på Nintendo NES-spill. De skal være CIB(cart, intruksjonsbok og Box) og være i god stand. Jeg samler på SCN, USA og PAL-B som ikke var utgitt som SCN. Og de få som bare ble utgitt som PAL-A(Aussie Rules Footie og International Cricket). Etter hvert så blir det å samle på SNES-spill, hvis jeg noen gang blir tilnærmet ferdig NES samlingen da.

Hvorfor begynte du å samle på retrospill?

Jeg har alltid likt gamle spill så lenge jeg kan huske. Jeg tenkt en dag at det hadde vært morsomt å ha alle NES spillene som ble utgitt der ute. Og så begynte jeg å samle, først kun cart som jeg kjøpte igjennom kompiser, men så tenke jeg etter hvert at det hadde sett litt penere ut å få tak i eskene og manualene også. Så etter det har jeg samlet på kun komplette(CIB) spill.

Nintendo Powerfest 1990-billett!
Nintendo Powerfest 1990-billett!

Hvor lenge har du samlet?

Jeg har samlet på retrospill rundt 15 år nå.

Hva gjør retrospillsamling så gøy? Er det gøy? Eller bare hardt arbeid?

Det er jo selvfølgelig gøy! Det er NES jeg har vokst opp med i barndommen, og litt SNES. Det er jo så mange spill jeg har så gode minner fra, som Probotector, Battletoads, Blades of Steel, SMB3 og Mr. Gimmick. Hvis det ikke hadde vært gøy så vet jeg ikke hva jeg hadde gjort i dag. Hadde det føltes som hardt arbeid, så tror jeg ikke jeg hadde drevet med dette.

Hvor mye tid per uke bruker du ca. på samlingen din?

Det har jeg ikke oversikt over. Trur det er sånn ca 1 time.

RC PRO AM II. Av og til er man heldig!
RC PRO AM II. Av og til er man heldig!

Største opptur som retrospillsamler?

Tja…Fikk jo RC Pro Am 2 SCN med eske gratis så sent som i fjor. Den er jo ikke så lett å finne heller.

Største nedtur som retrospillsamler?

Det får vel bli alle de gangene jeg taper en budrunde.

Har du noen perler i samlingen du spesielt vil trekke fram?

Favoritten Mr.Gimmick
Favoritten Mr.Gimmick

For meg er Mr. Gimmick en perle, men ikke på grunn av verdi, men fordi jeg jeg fikk den som gave da jeg var liten av min mor. Det er ett av favorittspillene mine og det har det alltid vært. Den er min skatt :)

Er samlingen din “ferdig” eller er du fortsatt på jakt? Hvor ofte kommer det noe nytt i samlingen? Tror du at du noen gang blir ‘ferdig’?

Nei, den er ikke ferdig. Jeg har en del igjen enda. Jeg tror det kommer til å ta lang tid å bli ferdig men jeg tror ikke jeg kommer til å få tak i all amerikanske utgivelsene da noen er umulig å skaffe. For tiden så er det lenge imellom det kommer noe nytt i samlingen.

Hvor er samlingen din om 10 år?

Forhåpentligvis tilnærmet ferdig NES og SNES samling og jeg har et stort smil rundt munnen mens jeg sitter og spiller :)
Jeg kommer ikke til å kvitte meg med spillene med det første.

Roll & Rocker! Samt diverse andre spesielle tilbehørsmoduler
Roll & Rocker! Samt diverse andre spesielle tilbehørsmoduler

Hva har vært det vanskeligste å få tak i?

Tja, av det jeg har er det vel kanskje esken til Roll & Rocker utstyret til NES, Power Glove koffert og esken til Chubby Cherub er heller ikke så lett å finne. Det er jo flere ting som er vanskelig å finne som jeg fortatt er på leting etter.

Har du noen tips til unge aspirerende retrospillsamlere?

Hvis man skal starte å samle på retrospill så syns jeg det beste er å prøve å kjøpe en bundle til å begynne med eller å starte med å få tak i de spillene man er mest interessert i.

 

Da vil jeg bare avsluttningsvis si tusen takk til Megatron som stilte opp og delte samlingen sin med oss. Har dere noen spørsmål til Megatron så kan det hende (om du er heldig) at han lurer rundt i kommentarfeltet under, men jeg lover ingenting! :)


Posted

in

by

Comments

3 responses to “Ukens samler – Megatron”

 1. Jan Olav Hegvik Avatar

  Meget imponerende :D Håper du når målene dine og har en komplett NES og SNES samling som du ønsker om 10 år og masse lykke til på jakten :D

 2. Trond Sinfour Borgersen Avatar
  Trond Sinfour Borgersen

  Dette er helt rått! Stor samling med mye kjærlighet knyttet til det :)

 3. MegatronECS . Avatar
  MegatronECS .

  Tusen takk, Jan Olav og Trond :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *