Tankesmie #004: Hvordan ser verden ut om 100 år?

ts4

Dr. Jørpeland og Prof. Jørgensen tar for seg de store spørsmålene over en øl og svarer etter beste evne. En diskusjonspodcast for de ulærte.
I denne episoden spør vi: Hvordan ser verden ut om 100 år?

Følg NerdAlert på:
facebook ikontwitter ikonyoutube ikonrss ikon


Posted

in

, ,

by

Comments

3 responses to “Tankesmie #004: Hvordan ser verden ut om 100 år?”

 1. Arve Synd Avatar
  Arve Synd

  Jeg er definitivt enig i et utsagn, nemlig at vi ikke vil være i nærheten av å kunne gjette hvor vi er om hundre år.

  Er enig i flere andre utsagn også, men det faktum tror jeg ikke man kommer seg unna. Når man ikke en gang for tretti år siden kunne spå hvordan det bar årene som kom etter, så tror jeg at det er trygt å si at vi ikke har filla peil om de neste hundre, femti eller tjue årene heller.

  Et problem man ofte ser med å definere fremtiden er det faktum at vi i en lenger periode har gått å sett til himmelen i håp om flyvende biler, da det fra Hollywoods side lenge var det sikre tegn på Fremtiden™.

  Vår alles kjære Arngren har jo jobbet med flyvebil i tjue år (http://www.arngren.net/moller.html) uten at vi har kommet nærmere.

  Selv fikk jeg et godt “fremtiden!” øyeblikk for et par år tilbake når jeg satt med Spotify på jobb, lagde en playlist, og den var ferdig synkronisert og klar for avspilling på mobil når jeg satt meg i bilen på vei hjem.

  Det er utrolig mange ting som vi i dag tar for gitt, men som jeg er rimelig sikker på at Arve anno 1996 ville forsøkt å lappe til meg for at jeg ikke synes var konstant fantastisk.

  Håper dere tar å bevarer denne podkasten på voksrull, LP, minidisc, laserdisc, mp3, osv. og graver den ned, slik at deres barnebarn kan høre den om hundre år og le seg skakk over hvor på trynet dere var.

  Så kan dere lage en Himmelsmie hvor dere lurer på hvorfor deres barnebarn ikke går rundt og er konstant lamslått over hvor jævlig fantastisk alt de har er, samt hvorfor barn ikke lenger har respekt for de eldre, slik som da dere var unge.

  Jeg er i alle fall spent på fremtiden, og takk for en fin podkast. Jeg fikk… tenkt litt.

  1. Tommy Jørpeland Avatar
   Tommy Jørpeland

   Så kjekt å se at episoden engasjerer. Og som du seier, basert på historien så har vi ingen god måte å spå fremtiden, det er det som er så spennende.

 2. Tubulin Avatar
  Tubulin

  Må si at jeg er sterkt positivt overrasket over kvaliteten på deres nyes podkast “Tankesmie”. Jeg må innrømme at jeg av og til får lyst til å rope ut innlegg når jeg hører dere diskutere. Men i stede for å virke som en gal man ute på gaten, tenkte jeg å skrive et innlegg her.

  Dere diskuterte mye rundt Tesla og romkolinisering. I tilfelle dere ikke har fått det med dere, så vil jeg anbefale å se nærmere på prosjektene til Elon Musk som er mannen bak Tesla og det private romselskapet SpaceX. http://en.wikipedia.org/wiki/SpaceX
  http://en.wikipedia.org/wiki/Elon_musk

  Han har og ambisiøse framtidsplaner om å kolonisering av Mars: http://www.youtube.com/watch?v=8TFvCy_x8dc

  Annet enn det, vil jeg legge til at jeg tror fremtidens matvarer vil endres. F.eks. så er dagens kjøttproduksjon et problem siden den er svært lite effektiv med tanke på ressursene som legges inn i det (for, landareal, vann), tenker da spesielt på vann, som kreves for å dyrke åkre med mat for mennesker og dyr. Tror vi vil se bioteknologien skape mer effektive, vanngjerrige planter som kan dyrkes, og kunstig masseprodusert kjøtt, mao, uten noen levende dyr inne i bildet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *