Bokanmeldelse: 8 BITAR

Den 3. mai var dagen da Retrospelmässan i Gøteborg satte i gang. Det var også datoen da boken “8 BITAR” hadde sin premiere.

8bitar2 (Medium)

Noe av det første jeg la merke til på RSM var en stor stand med en haug med bøker på et langbord, samt to stolte og fornøyde karer. Nysgjerrig bevegde jeg meg bort til bokhavet og lot blikket gli over den 344 siders tykke boken (med vekt på hele 2 kilo!) med det blå omslaget og store hvite teksten “8 BITAR”. 350 svenske kroner og en autograf senere, var jeg den lykkelige eier av et eksemplar. Boken fikk ligge pent på hotellrommet, men på vei hjem til Sandefjord valgte jeg å ta den frem for å bla litt. Og for en bok! Det første som slo meg var den høye kvaliteten på både binding og selve sidene. Her snakker vi tykt papir med høy kvalitet på trykket!

8bitar1

Boken er delt opp i 8 kapitler som tar oss fra Nintendo sin spede begynnelse, skapelsen av Super Mario og Zelda-serien, Metroid, Disnkey og andre storheter, helt til lansering i Sverige. Alt er rikt illustrert med over 1000 bilder og ført i pennen av 11 dyktige forfattere. Historien om Bergsala er en ganske spennende sak om hvordan en mann med et lite importselskap ikke ga seg og til slutt fikk lov til å selge Game & Watch og senere konsoller og spill i Skandinavia. Sist i boken finner vi en oversikt over alle SCN spill med utgivelsesdato samt antall solgte i Sverige.

Er du en ivrig retrofan, anbefaler jeg denne boken på det sterkeste! Boken kan blant annet kjøpes fra: http://butik.loading.se/

Boken får terningkast 18 på min D20.

d2018

 


Posted

in

by

Comments

2 responses to “Bokanmeldelse: 8 BITAR”

 1. Lars Rødal Avatar

  Er det noen norske butikker som selger denne? Er vel kanskje dyr frakt om man kjøper fra Sverige?

  1. Tomas Kristiansen Avatar
   Tomas Kristiansen

   Vil tippe det er litt frakt, men du slipper mva og tollgebyr, siden bøker er mva-fritt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *