Mine øyeblikk fra Retrospillmessen

Det er første gang noe sånt blir arrangert i denne størrelsen i Norge, derfor er det utrolig bra at så mange viste oss at dette var noe de ønsket skulle ha livets rett. Mon tro om det ikke kommer en oppfølger? 

DD10

Retrospillmessen ble en stor suksess. Med nærmere 1000 besøkende, fra hele landet og utlandet. Det var en hel konvoi med svensker som tok turen, tommelen opp til dere! Det er første gang noe sånt blir arrangert i denne størrelsen i Norge, derfor er det utrolig bra at så mange viste oss at dette var noe de ønsket skulle ha livets rett. Mon tro om det ikke kommer en oppfølger? 

“Husker du denne?”

Fra mitt ståsted, noe bundet til et salgsbord begge dagene, fikk jeg likevel med meg en vanvittig god stemning blant både gjester, bidragsytere og crew. “Husker du denne?” var noe som ble sagt over en lav sko, og jeg tror også mange lærte noe nytt om noe de aldri hadde sett før. Creativision? Turbografx? Sega Pippin? Det å bla igjennom noen tusen retrospill fremfor å sitte og se etter dem på internett er noe som var en god opplevelse for mange, inkludert meg selv. Det ble lagt igjen noen kroner på nabobordet(!)

Aldersspennet blant besøkende var fantastisk hyggelig å se. Det var barn som løp rundt som propeller og slet med å stokke bena og eldre som danket ut alle maskinene vi hadde utstilt mtp. alder, men man blir aldri for gammel til å spille. Det viste seg tydelig på messa. Noe nytt lærte jeg og. Blant annet at man kan bli kjendis via Youtube og at det kan bli en liten oppstandelse om du reiser på en retrospillmesse. Vi hadde to gjester innom som den yngre generasjonen hang etter bena på. Det ble skrevet autografer så blekket føyk, i panna, på mobilen og på minecraft-hammerene enkelte hadde plukket med seg fra Zoo Comics. Kjendisene jeg prater om er PrebzOgDennis. Det var såpass gjevt å møte disse at enkelte stod utenfor messen uten billett og lurte på når PrebzOgDennis skulle komme ut. Etter litt research fant vi ut at disse lager Let’s Play videoer fra Minecraft og en god del annet tull og tøys. Det var uansett veldig morsomt å se de yngre tilhengerne fotfølge sine helter. Og kudos til PrebzOgDennis som tok det hele med et smil.

DD102

Trampeklapp og Street Fighter 2

Folk liker å konkurrere. Det er det ingen tvil om. Vi hadde enkelte kamper i Street Fighter-turneringen som tok helt av. Trampeklapp og vill jubel. Dette regner vi å se mye mer av under Retrospillmessen 2. En oppfølger som kommer til å knuse originalen, i motsetning til mange andre oppfølgere. Følg med utover høsten/vinteren for mer info om dette.

Mye spill og konsoller ble med besøkende hjem, og det er spesielt en jeg husker veldig godt av de som handlet av meg. Ei jente som ble sjokkert over at Nintendo NES ikke kostet 10.000 kroner. Her har noen sett for mye på TV muligens, men reaksjonen hennes var i alle fall helt ubetalelig. Hun ville ha maskinen holdt av og løp ut til sine søstre for å høre om de skulle spleise på maskinen, noe de gjorde. Jeg var rett etter dette utenfor lokalet og så samme jenta løpe brølende i en slags berserker\seriersrus mot sine søstre. Hun hadde pokkern’ meg kjøpt seg en NES, synes det var stas og var ikke redd for å vise det. Settes pris på. Det var mange av disse øyeblikkene som gjorde Retrospillmessen til en suksess. Gleden og entusiasmen fra besøkende var enorm. Jeg vet dette er øyeblikk alle som har jobbet med dette setter stor pris på.

DD11

Og angående de som har jobbet med dette. For en fantastisk bra gjeng. Alle som stilte opp og gjorde dette til en realitet, dere var mesterlig flinke.

Vi har fått mye positiv omtale fra besøkende og presse.

VGTV \ Levelup sin reportasje finner du her, fra det 7 minutt.

Rad Crew sin stemningsrapport inne på Retrospillmessen hører du her

NerdCastX snakker om sine opplevelser fra Retrospillmessen

Flere besøkende filmet også sine opplevelser fra Retrospillmessen. Det settes stor pris på! Her er noen av de vi har funnet til nå:

 


Posted

in

,

by

Comments

3 responses to “Mine øyeblikk fra Retrospillmessen”

  1. Jan Olav Hegvik Avatar

    Stor takk til alle involverte med å få dette til å bli en realitet og en enorm takk til alle dere som tok turen og støttet arrangementet vårt, det verdsettes ekstremt høyt av Spillmuseet og meg personlig <3

  2. Tormod Avatar
    Tormod

    Jan Olav, hvor mange besøkte totalt messen i løpet av helgen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *