Trond fra Spillmuseet presenterer sin topp 23 liste for Playstation 1

La oss dra tilbake til æraen av tjukkas-tver og Playstation 1.

sony-playstation-1

Høsten 1995 var en spesiell høst. Jeg hadde akkurat solgt min Super Nintendo med 2 spill som jeg fikk til min 12 års dag året 1993. Jeg angret veldig de første dagene da jeg var ganske glad i Nintendoen, men det skulle ikke ta lange tiden før tristheten ble byttet ut med enorm glede. 29 September 1995 stod nemlig min bror og jeg i kø utenfor en butikk på et kjøpesenter i Larvik. Noe lite men samtidig stort stod og ventet på oss. Våre navn ble høyt lest opp fra en liste bak disken i butikken. Vi trengte ikke å vente lenge da vi tydeligvis stod som nr 2 på listen, og sakte men sikkert gikk vi mot disken. En liten kompakt eske stod foran oss, og vi var raske med å legge 3500 kroner, i ymse sedler, på den glinsende disken. Der stod esken vi har ventet på i en evighet.. Og inni esken, en Playstation. Mannen bak disken hadde et lurt smil om fjeset og lurte på om vi ville kjøpe noen spill da det ikke fulgte med annet enn en demodisk. Vi takket pent nei da vi ikke kjente til disse spillene som stod i hyllen bak mannen. Ridge Racer, Battle Arena Toshinden, Wipeout og et par til. Men en ekstra håndkontroll skulle vi ha. For å eie en Super Nintendo med kun 1 kontroll var ikke så kult, så denne gangen var vi godt forberedt.

Playstation
Playstation

Hjemme var spenningen stor da vi tok maskinen ut av esken og koblet den til tjukkastven i kjellerstua. Demo1 ble satt i under lokket og hadde mange go’biter på lur: Gapende Tyrannosaurus Rex i 3D, sensurert slakting i første brett på Loaded, 90 sekunder med Battle Arena Toshinden og mye promotering for spill som skulle ankomme i nær fremtid. Spillet jeg ble mest fascinert for på Demo1 var Wipeout. Tøft spill og ikke minst tøff musikk som man kunne høre på igjen og igjen.

Trond som Cloud
Meg som Cloud fra Final Fantasy VII

Men etter et par dager med Demo1 så var man litt lei, og man sjekket sparebøsser og det som var, og det var på tide å kjøpe mitt første spill. Spillet det endte med var Ridge Racer. Et Arcade-bilspill som kunne spilles hjemme i din egen kjellerstue. Et par dager senere hadde jeg rundet spillet både forlengs og baklengs, bokstavelig talt.. Og det var på tide å spare til nye spill og nye utfordringer. Alle mine fremtidige ønskelister til både jul og bursdager var ganske så Playstation relatert. Og 64 spill senere, sitter jeg her å kikker bort på min gode gamle gråboks med dolokket som har gitt meg så utrolig mye glede, latter og litt frustrasjon. Maskinen virker den dag i dag, men kun så lenge jeg lener den inntil en tvbenk eller vegg for at den kan stå i nøyaktig 110 graders vinkel, oppned,  for at den skal klare å lese spillene uten hakking… Men sånn for sikkerhetsskyld har jeg 3 til på lur i tilfelle den en dag streiker. Ironisk nok funker de andre 3 helt perfekt uten dikkedarer.

Det er da ikke annet enn naturlig å presentere min toppliste over spill jeg selv har hatt mye glede av og har brukt mye tid på. Listen er min personlige og har ingenting med hva spillene fikk av karakter i diverse magasiner. Grunnen til akkurat Topp 23 er kanskje på grunn av at topp 3 ikke blir den store overraskelsen hvis du har lest spillanmeldelsene på denne siden tidligere…

 

 

La oss starte bakerst :

Nummer 23 – “Return Fire”

Return Fire Cover
Return Fire Cover

Makan til gøyalt 2 player spill! Her er det et klassisk «flag-capture» spill, der du skal innvandere din motspilleres militærbase og stjele et flagg. Flagget er da selvfølgelig godt gjemt inni en av bygningene til din motstander, slik at det er ganske så stor utfordring å finne flagget. Men når du først er i besittelse av flagget må du komme deg så raskt som mulig tilbake til hjembasen, noe som er lettere sagt en gjort. Da driter nemlig motstanderen i ditt flagg og vil bare mose bilen du sitter i med flagget i fanget. Man velger mellom jeep, helikopter, tanks og til fots.. når man går tom for bensin selvsagt! Intenst spill med verdens kuleste klassisk musikk som gjør at man får panikk når man har flagget.

In Game
In Game

Nummer 22 – “D”

D Cover
D Cover

«Laura…Laura!» Dette navnet kommer du til å huske lenge etter du har spilt dette spillet. Et skrekkspill man hadde skyhøye forventinger til, men som endte opp som kanskje det rareste spillet jeg kjøpte i min «Playstation 1 karriere». Det kostet hele 680kr og var på 3 cder. Man skulle tro spillet var gigantisk og langt, men du hadde faktisk kun 2 timer (!) på deg å runde hele spillet. Du starter spillet som Laura, datteren til en lege har har gått amok på et sykehus. Du skal finne ut hvorfor, og teleporteres til et slott eller noe i den duren. Man kan ikke styre Laura fritt rundt, utenom å klikke en gang frem, til siden eller bakover til hun stopper opp foran eteller annet. I grunn ett

veldig merkelig spill med den rareste historien og tidenes dårligste kontroll. Men utrolig nok har jeg rundet spillet minst 15 ganger.. Derfor får det en plass på min liste. Spillet har også fått kultstatus for ps1 samlere, og man må betale litt ekstra for dette spillet på bruktmarkedet i dag.

In Game
In Game

 

Nummer 21 – “The Adventures of Alundra”

Alundra Cover
Alundra Cover

Ryktene tilsier at dette er oppfølgeren til det kjente Sega spillet Landstalker. Og dette er faktisk et vakkert RPG spill til denne konsollen, selv om grafikken  kan minne mye om Chrono Trigger, Secret of Mana og Zelda: ALTTP på en gang. Man styrer karakteren Alundra i en «overworld», en alv som har egenskap av å gå inn i drømmene til andre. I en landsby er menneskene der preget av mareritt skapt av den onde demonen Melzas, og der er din oppgave å gå inn i deres drømmer og få marerittene til å gå vekk. Spillet er igrunn ganske mørkt og dystert, men har selvfølgelig sine «lyspunkter». Liker du RPG «Zelda style» med masse puzzles og sverdkamper, så er dette et fantastisk spill for deg. Selv om jeg kom langt i spillet, rakk jeg dessverre ikke å runde det. Men det er nettopp derfor jeg har kjøpt dette spillet via PSN og spilles nå på min PSP Go. Hadde jeg rundet spillet hadde det nok fått en høyere plassering på min liste.

In Game
In Game

 

Nummer 20 – “Ridge Racer”

Ridge Racer Cover
Ridge Racer Cover

Dette er det første spillet som ble kjøpt til min PS1. Spillet er et typisk arcade-bilspill der alt går på å komme til checkpoint før tiden har gått ut, og selvfølgelig komme på 1 plass. Høres enkelt ut, men er ikke så enkelt som man skulle tro. Med bilene man har å velge mellom, så kommer man ikke så langt i dette spillet. Derfor er det utrolig viktig å skyte alle «space invaders» i Space Invaders spillet det alt starter med. Men tiden er knapp, så man må være rask på avtrekkeren. Hvis man klarer å ta alle invaders, så har man fler biler å velge mellom, og som er bedre enn standard utgavene. Og de må man ha for å vinne over «The Devil car». Spillet ble som sagt rundet opp og ned i mente, og djevelbilen kunne forbikjøres i blinde etter noen dager med øving.

In Game
In Game

 

Nummer 19 – “Warcraft 2 : The Dark Saga”

Warcraft 2 Cover
Warcraft 2 Cover

Jeg hadde allerede spilt Warcraft 2 på PC hos bestekompisen min i lang tid, men det var på tide å få spilt det hjemme hos meg selv og ikke hos andre. Jeg elsket slike strategispill og selv med håndkontroll så gikk det helt fint å kontrollere orcer, troll og goblins i krig. Ja, hallo, spiller jo ikke med humans! Er også derfor jeg kun har Horde karakterer i World of Warcraft, selv 9 år etter utgivelsen. Fantastisk grafikk, fantastisk gameplay og fantastisk musikk. Men trenger da ikke å skrive mer om dette, for hvem har da ikke spilt Warcraft?!

In Game
In Game

 

Nummer 18 – “Mortal Kombat Trilogy”

Mortal Kombat Cover
Mortal Kombat Cover

Dette spillet trenger ingen innledning. Her skal du mose motstanderen og gjøre slutt på han eller hun på den værst tenkelige måten. FINISH HIM lyser over skjermen, og man trykker febrilsk på knappene i håp om at noen skal miste hodet, et bein, eller kanskje begge armene, eller kanskje sprenges i luften så beinrestene flyr ut av skjermen? Mulighetene er mange, og det å huske på alle knappe-kombinasjonene for hver karakter i dette spillet tar tid. Men selv om spillet er rått og brutalt, så har det sin humor og sjarm. Triology er en samling av Mortal Kombat 1, 2, 3 og Ultimate.

In Game
In Game

 

Nummer 17 – “Street Fighter Alpha 2”

Street Fighter 2 Alpha Cover
Street Fighter Alpha 2 Cover

Som i Mortal Kombat, så trenger ikke Street Fighter en innledning. Dette er desidert et at de beste 2D fighter spillene på PS1. Heftige gnagesår på tommelen tydet på at jeg spilte dette mye sammen med min fetter, da det var han som eide dette spillet. Man kjenner igjen de aller fleste karakterene fra forgjengerne, men noen nye karakterer har kommet på plass. Er du glad i Street Fighter serien fra SNES, så er dette et must-own.

In Game
In Game

 

Nummer 16 – “ESPN Extreme Games”

Extreme Games Cover
Extreme Games Cover

Dette er nok et spill som mange ikke kjenner til. Men dæven døtte å mange timer jeg spilte dette i 2 player modus. Her skal det velges en karakter som enten vil stå på skateboard, sykkel, liggebrett (?) eller rollerblades. Og det er selvfølgelig første mann ned til mål uten regler. Her skal man bokstavelig slå eller sparke seg løs fram til mål mellom alt mulig av hinder som velplasserte oljetønner, biler, tog, og ikke minst rullende antikke steinhoder. Det høres kanskje ut som verdens dårligste spill, men det funket fantastisk der og da.

In Game
In Game

 

Nummer 15 – “Destruction Derby”

Destruction Derby Cover
Destruction Derby Cover

Et racingspill der poenget er å bulke dine motstandere? Ja, du leste riktig! De fleste racingspill på den tiden var laget slik at man skulle komme først i mål, men i Destruction Derby har de faktisk kombinert dette. Man kan komme sist i mål, men har man nok poeng etter å ha kræsjet og bulket sine motstandere nok, så kunne man fortsatt komme på topp…. Men man måtte også klatre opp på pallen hvis du skulle vinne serien som bulkemester i dette spillet, så man kunne ikke ligge på latsiden. Den virkelige utfordringen i dette spillet er jo mer du kræsjer inn i dine motstandere, jo mer bulkete blir bilen du kjører. Så her må du enten satse på poeng eller komme først i mål. Spillet kan kjøpes via PSN portalen og spilles på din PS3/PSP.

In Game
In Game

 

Nummer 14 – “Driver”

Driver Cover
Driver Cover

Grand Theft Auto hadde vært på markedet en liten stund før dette spillet kom, og jeg får en følelse av at det er dette spillet som satte standarden på hvordan Grand Theft Auto spillene ville se ut på neste generasjon konsoll. I dette spillet går man undercover og inn i det kriminelle miljøet. Du jobber kun som sjåfør, og kjører på diverse oppdrag. Her måtte man i tillegg kjøre stilrent for å ikke bli tatt av politiet. Kjørte man på rødt, så kom de etter deg. Spillet er utrolig vanskelig mot slutten, men klarte det heldigvis uten noe form for juks, men det måtte tålmodighet til. Kan også kjøpes via PSN portalen for din PS3 eller PSP.

In Game
In Game

 

Nummer 13 – “Wipeout 2097”

Wipeout 2097 Cover
Wipeout 2097 Cover

Et av de desidert beste racingspillene på Playstation 1. Man kjører romskip på vanvittige kule og krevende baner helt fra begynnelsen av. Det bugner av våpen som man får underveis i løpene og som virkelig trengs for å bane deg vei videre mot toppen. Grafikkmessig lå dette spillet fremfor sin tid, men for i ikke snakke om musikken! Så mange go’låter på et spill at man hadde cden mer i cd spilleren på rommet enn inni selve Playstation. Chemical Brothers, Fluke, Future Sound Of London og Prodigy for å nevne noen. Det varmet et techno-hjerte den gang at et spill hadde så bra musikk.

In Game
In Game

 

Nummer 12 – “Worms”

Worms Cover
Worms Cover

Dette spillet trenger virkelig ingen presentasjon. Det er jo Worms! Men du lurer kanskje på hvorfor akkurat dette spillet ligger på en topp PS1 liste? Jo det skal jeg fortelle deg. Dette er kanskje spillet jeg har brukt mest tid på av alle PS1 spill jeg har tilsammen. Grunnen til det er at dette er et 4 player spill, og når 4 kamerater digger spillet så mye som vi gjorde, eller fortsatt gjør, så laget vi en slags serie av det. I stedet for dagens «Pokerkvelder» så hadde vi «Worms-kvelder». Vi startet ofte tidlig på kvelden, og det ble kastet granater og skutt Bazooka gjennom hele natten frem til tidlig neste morgen. Vi brukte de samme lagene hver gang, slik at statistikk gjennom alle kampene ble loggført. Reglene ble også satt til vanskelighetsgrad av at ikke hadde uendelig antall av noe som helst.Vi spilte dette spillet i mange år, til og med mange år etter at PS2 hadde blitt sluppet.

In Game
In Game

 

Nummer 11 – “Resident Evil”

Resident Evil Cover
Resident Evil Cover

Jeg er en person som absolutt ikke er lettskremt. Når jeg vokste opp hadde jeg en bestefar og far som var meget filminteressert, og hadde en stor sans for grøssere og skrekkfilmer fra 80 og 90 tallet. Jeg vokste da opp med å se Haisommer, Halloween, Critters osv. Men dette spillet skulle faktisk få meg til å skvette, ikke bare en gang men MANGE ganger. Spillets intro starter med at noen personer løper fra noen sinte bikkjer som ikke ser normale ut. Når disse personene ser en bygning i det fjerne, så var det selvfølgelig naturlig å løpe dit.. men dette huset er ikke som andre hus. Det kryr nemlig av Zombier der! Her må man holde tunga rett i munn da du skyter deg vei i spillet, og løser oppgavene som kommer på veien. Et utrolig kult spill som har holdt god standard i sine oppfølgere helt opptil i dag med Resident Evil 6. Spillet kan kjøpes via PSN til din PS3 eller PSP.

In Game
In Game

 

Nummer 10 – “Loaded”

Loaded Cover
Loaded Cover

Skytespill sett ovenfra var noe helt nytt og noe jeg aldri  hadde sett tidligere. Jeg husker godt jeg spilte demoen fra Demo1 ganske mye, men da uten blod. Du velger mellom 6 karakterer som er sinnsyke og er innsatte i et fengsel. Du kommer deg løs fra cellen og plaffer ned alt som kommer i veien, og det er mye i veien! Det er nemlig tid for hevn, og det er hele plottet i spillet. Men underholdende er spillet hele veien, og med digg musikk fra Pop Will Eat Itself, da ble dette spillet fort en av mine favoritter.

In Game
In Game

 

Nummer 09 – “Tekken 2”

Tekken 2 Cover
Tekken 2 Cover

Det kom ut en del slåssespill på PS1, og av Tekken serien på PS1 konsollen var det nr 2 i rekken som utmerket seg å være best, ihvertfall i mine øyne. Det var nemlig vanskelig å velge sin favoritt, for alle karakterene var bra, og man lærte triksene ganske så fort. Man kunne også sitte å pugge combos til man ble grønn i trynet. Fikk man til en combo fra begynnelsen av kampen, så kan det hende man fort avsluttet den også da comboene kunne vare og vare inn i evigheten. En kompis av brodern kom høyt opp i et norgesmesterskap i dette spillet, og derfor brukte vi mye tid på akkurat dette. Yoshimitsu og Armor King ble da mine favoritter i dette spillet. Har du ikke spilt Tekken før, så anbefaler jeg deg å gjøre det nå.

In Game
In Game

 

Nummer 08 – “Tenchu 2 : Birth of the Stealth Assassins”

Tenchu 2 Cover
Tenchu 2 Cover

Hvis man liker dagen Assassins Creed spill, så anbefaler jeg deg å ta en titt på dette spillet. Dette er så og si Assassins Creed i ninja-versjon. Her skal du som ninja snike på tak, trær, statuer og alt mulig annet, og man skal ikke bli sett overhodet. Din oppgave er å drepe en utvalgt person som rett og slett er slem og utgjør en trussel for samfunnet. Men det er alltid lettere sagt enn gjort, da denne slemme personen er omringet av soldater og feller. Utfordringen i spillet er høy, og man skal holde tunga rett i munn med valg av våpen og utstyr for å komme seg til «målet». Spillet er ikke like fritt som i Assassins Creed, men du har mange valgmuligheter for hvilken vei man ønsker å ta for å komme seg til disse personene. 1 player modus er bra, men 2 player modus vil jeg si byr på litt mer. Her lager du nemlig bane helt fra begynnelsen og med dine regler. Jeg og brodern har fremdeles våre hjemme-mekka baner på hvert vårt memorycard. Så det er vel på tide med en ny runde med pixelert Ninja-sniking igjen.

In Game
In Game

 

Nummer 0(0)7 – “Gran Turismo 2”

Gran Turismo 2 Cover
Gran Turismo 2 Cover

De aller fleste racingspill på PS1 lar deg velge mellom noen håndfulle biler som kan kjøres med. Men i Gran Turismo spillene kjøper du hvilken bil du vil, tuner den og kjører i diverse race. Man føler seg utrolig fri i dette spillet selv om det handler om å kjøre bil, komme først i mål og få penger og pokaler. Du må også ta sertifikat for å låse opp banene utover i spillet, noe som også gjør at utfordringen i spillet blir høyere jo mer man kjører. I min garasje har jeg makset helt. 99 forskjellige biler til forskjellige formål, og ikke minst 2 player modus. Og det er nemlig 2 player som igjen er megakult! Har du en kompis med samme spill, så kunne han ta med memorycardet og laste inn sine biler. Det ble da mange timer med intens kjøring i 2 player modus med mange av gatebilene man ønsket seg i virekligheten. Og det er nemlig det spillet også er basert på. Det skal føles at du faktisk kjører akkurat denne bilen, og alle er forskjellige. Jeg visste ikke om Nissan Skyline før Gran Tursimo kom på markedet, og drømmen om en slik bil i virkeligheten står høyt opp på min liste. Men jeg har i det minste sittet på i en slik.

In Game
In Game

 

Nummer 06 – “Warhammer : Dark Omen”

Warhammer Dark Omen Cover
Warhammer Dark Omen Cover

Strategispill og håndkontroll skulle man tro er helt idiotisk. Men i dette spillet funker det helt ypperlig. Men det kan dog ikke måle seg med mus og tastatur, men her styrer man ikke enkeltpersoner men hele hærer. Et trykk med X-knappen og du kunne flytte 20 soldater til et sted du ville. Spillet handler om en konge som har våknet opp fra de døde, og sprer nå død i Warhammer verdenen. Man starter derfor spillet som hærfører Morgan Bernhardt som styrer hæren sin sørover for å møte denne døde Kongen som har gjenoppstått. På veien møter man orcer, magikere, kanoner, skjeletter, dauinger osv., og gjerne en hærer av disse. Noe jeg elsker med spillet er dialogen i og mellom kampene. Det er mye humor med i dette spillet, noe som gjør at du vil spille gjennom opptil fler ganger. Det er et vanskelig spill der man må hele tiden tenke på hvor man plasserer hærene dine før du starter kampene. Allerede på de første brettene kan man feile, og man må kanskje gå videre uten bueskyttere, kanoner osv. Dette spillet anbefales på det sterkeste.

In Game
In Game

 

Nummer 05 – “Resident Evil 2”

Resident Evil 2 Cover
Resident Evil 2 Cover

Oppfølgeren til spillet som fikk meg til å skvette mer enn normalt. Jeg tvilte sterkt på at dette spillet ville skremme mer enn det første, men så feil kan man ta. Her skvatt man nemlig mer! Du visste aldri når noe kom hoppende gjennom tak eller vindu, eller hva som ville skje hvis man rørte på den ene eller andre tingen. Det er derfor Resident Evil spillene er så sykt bra. Gjennom hele spillet er man nervøs, og det gjør at du absolutt vil klare dette uansett hva som skjer. Historien denne gangen er satt til Raccoon City, midt i sentrum. Og første sted man begynner er på selveste politistasjonen. Alle personene, og da mener jeg alle, i byen har blitt zombier, og din oppgave er å finne ut hvorfor. Svært vanskelig spill men absolutt verdt å spille gjennom.

In Game
In Game

 

Nummer 04 – “Twisted Metal”

Twisted Metal Cover
Twisted Metal Cover

Hva skjer når en haug med meget mentalt ustabile gærninger får tilgang på bil og våpen? Jo, da er det showoff time og man må absolutt knuse de andre gærningene med bilen og våpenet som er montert på den. Twisted Metal er nemlig en konkurranse om overlevelse som er blitt en underholdning. «Calypso» er nemlig personen bak denne såkalte «sporten». Alle karakterene er utstyrt med forskjellige spesialvåpen som skader de andre motstanderne en god del, og rundt om på brettene myldrer det av raketter og annet snadder til å pøse på motstanderen. Karakteren «Sweet Tooth» har blitt en kultfigur etter dette spillet, og han er desidert den som har overlevd i denne serien lengst. Twisted Metal byr på mye underholdning i 2 player modus, spesielt kan jeg nevne det siste brettet der taket på en skyskraper er arena for volden. Du kan jo tenke deg scenarioet selv.

In Game
In Game

 

Så var tiden kommet til de 3 øverste på min liste.

Disse 3 spillene på topp er nemlig grunnen til at jeg valgte 23 spill og ikke 20. Det er Final Fantasy, og som i Final Fantasy spillene på Playstation 1 er det de fantastiske historiene, gameplayet og timene med vakre «Cut Scenes». Man blir helt oppslukt av disse spillene, og derfor har de gjort seg fortjent til sin plass på min toppliste.

Nummer 03 – “Final Fantasy VIII”

FFVIII Cover
FFVIII Cover

Det er lite som skiller dette fra nummer 7 og 9, men det er de små detaljene. Gameplayet er fantastisk i alle tre FF spillene, men det er noe med oppsettet på hver karakter som er noe innviklet. Selv om man kommer inn i det etterhvert, så føles det enklere ut i FF 7 og FF 9. Men uansett, det er historien som holder deg klistret til skjermen.

Squall og Seifer går på samme militærskole, men er absolutt ikke gode venner. Etter en duell med sine våpen, ender de begge på sykehus med stygge sår i pannen. Squall er en snill person og vil egentlig ikke en flue fortred, men han går på militærskole, og her lærer man å bli mann.. i hvertfall nesten. For å uteksamineres fra militærskolen må man gjennomføre et siste oppdrag. Oppdrag vellykket, Squall og kompisene Selphie og Zedd uteksamineres og alt er topp. Men på skolens ball treffer Squall jenta Rinoa under en dans, og det skjer noe inni hodet til Squall. Men jenter må han tenke på senere, da en trussel mot militærskolen har oppstått. Den onde trollkvinnen Edea har planer om å angripe skolen, og man finner samtidig ut at Seifer har flyktet fra skolen for å joine Edea og utføre planene. Det er her den fantastiske historien begynner, og det er maaange timer med kjærlighetsdrama, action,  mer drama og ikke minst enda mer drama. Men drama er kult! Kjøp spillet via PSN og spill det via PS3 eller PSP nå!

In Game
In Game

 

Nummer 02 – “Final Fantasy IX”

FFIX
FFIX

Næmmen! Enda et Final Fantasy spill på lista? Hæ?! Jo, og det er jo derfor du har så mange grunner til å spille dette spillet. I denne historien møter man Zidane, en tjuv som maskerer seg som skuespiller i et reisende teater. Zidane og hans kompanjonger lander i byen Alexandria, hovedstaden i verden Gaia. Her bor Prinsesse Garnet, og det er nemlig hun som er på oppdrags-listen til Zidane. De skal nemlig kidnappe prinsessen! Men til sin store overraskelse, så vil nemlig Garnet BLI kidnappet og følger veldig frivillig med «teater gruppen» tilbake til luftskipet. Men flukten går ikke helt som planlagt, og skipet styrter utenfor byen. På flukten fikk de med seg livvakten til Garnet og den altfor uskyldige Vivi. Etter mye om og men legger de ut på tur til byen Lindblum. Og der, til sin store overraskelse, finner Garnet ut at byen Alexandria ikke er så skinnende ren under overflaten. Det er her historien begynner for alvor, og man har mange timer med utrolig spilleglede foran seg. Kjærlighetsdramaet her er bedre enn Final Fantasy 8, og det vises så mange følelser gjennom hele spillet. Utrolig bra gjennomført fra start til slutt.

In Game
In Game

 

Nummer 01 – “Final Fantasy VII”

FFVII Cover
FFVII Cover

Så har vi endelig kommet til spillet over alle spill. Dere har kanskje allerede lest min anmeldelse av nettopp dette spillet her på www.spillmuseet.no for en liten tid tilbake. Dette er det første Final Fantasy spillet jeg spilte, og det tok ikke mange dagene før jeg skjønte at dette er et spill jeg kommer til å huske lenge! Mer om hvorfor akkurat dette har fortjent 1. plass i min toppliste finner dere her .

In Game
In Game

 

 

Da har du jammen lest deg gjennom hele 23 spill fra min tid med Playstation 1. Det er selvfølgelig en haug med andre spill som fortjener plass på en slik liste, spill som Metal Gear Solid, Tomb Raider, Discworld, Total NBA, FIFA, Darkstalkers, Dino Crises, Star Ocean, Rayman, Oddworld, Vagrant Story, Silent Hill, Crash Bandicoot og ikke minst musikkprogrammet Music2000. Det sistnevnte får nok en egen artikkel etterhvert, da dette programmet var starten på min «musikk-karriere» og spilletid på MpetreTv med en remix av en Tetris låt. Jeg håper du som leser fikk en del flashbacks og kanskje ble noe overrasket over akkurat denne topplisten. Som nevnt tidligere er listen basert på spillene jeg personlig spilte mest.

Demo 1 In Game Tyrannosaurus
Demo 1 In Game Tyrannosaurus

 

Neste toppliste vil bli de første årene på 2000 tallet, nemlig Playstation 2! Stayed tuned!


Posted

in

by

Comments

7 responses to “Trond fra Spillmuseet presenterer sin topp 23 liste for Playstation 1”

 1. Tommy Jørpeland Avatar
  Tommy Jørpeland

  Ah, den t-rex demoen hadde jeg nesten glemt! PSX eraen var jo helt magisk, måte male halve huset til onkelen min for å få belønningen; MK trilogien!
  Finfin liste, eneste spillene jeg måtte ha presset inn i min liste måtte vært MGS, silent hill og vagrant Story:)

  1. Trond Sinfour Borgersen Avatar
   Trond Sinfour Borgersen

   Dessverre fikk jeg ikke spilt mye av MGS, Silent Hill eller vagrant Story. hadde jeg kjøpt disse selv hadde de nok vært på denne listen. Jeg kunne gjerne gjort en topp 50 for det er mange spill som kunne blitt nevnt her.

 2. EirikH Avatar
  EirikH

  Spilte du Warcraft 2 på PS1 med mus eller med controller? Argumenterer ikke mot at spillet er fantastisk, men de 10 minuttene jeg prøvde med controller på PS1 var helt grusomme :p

  1. Trond Sinfour Borgersen Avatar
   Trond Sinfour Borgersen

   Spilte med kontroll uten større problem hele veien. Litt rart i begynnelsen var det, da jeg spilte dette på pc først. Men etter deførste brettene gikk det av seg selv :)

   1. Bård Lilleøien Avatar
    Bård Lilleøien

    Av nysgjerrighet: inkluderer det tilleggspakken Beyond the Dark Portal? Tides of Darkness-oppdragene er enkle nok, men i BtDP begynte jeg virkelig å stresse selv med mus og tastatursnarveier på PC-versjonen.

 3. Jan Olav Hegvik Avatar

  Alundra er bare helt fantastisk, digger den typen Action RPG spill. Har du spilt Soul Blazer, Illusion of Time/Gaia og Terranigma til SNES burde absolutt Alundra anskaffes og nytes =)

 4. Tomas Kristiansen Avatar
  Tomas Kristiansen

  Spilte ihjel Tekken i militæret! Vi hadde en PS1 stående utenfor kinorommet på kaserna og det var alltid folk som satt der og spilte. Good times!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *