Husker du: Popples?

Den transformerende 80-talls-bamsen.

popples-toppbilde

På 80-tallet skulle alt kunne transformere seg, inkluderte kosebamsen til søstra di.

Kort forklart var Popples en kosebamse med en liten lomme foran, omtrent som en kenguru. Ved å vrenge bamsen inn i denne lomma kunne man forvandle Popplesen til en liten ball. Det var hele greia egentlig.

Popples kunne rulle seg sammen til en ball, og kom i alle fargene 80-tallet hadde å by på.
Popples kunne rulle seg sammen til en ball, og kom i alle fargene 80-tallet hadde å by på.

Hvor kom Popples fra?

Popples ble populært i Norge sent på 80-tallet. De kom i forskjellige størrelser, og i forskjellige farger. En periode virket det som om nesten alle barn hadde en eller annen variant av Popplesene, både gutter og jenter.

Popples ble faktisk skapt av et amerikanske takke-kort-selskap. De søte bamsene ble først brukt som illustrasjoner på kortene, så skapte de ekte bamser, og så kom det en tegnefilm-serie basert på bamsene.

I Norge så vi tegneserien på Sky-channel. Personlig husker jeg ikke mye fra den, annet enn at Popplesene bodde på et loft og ikke var synlig for andre enn et par barn som bodde i huset. Den var nok ikke så viktig uansett, det viktigste var at vi unger fikk lyst til å kjøpe Popples, og det gjorde vi jo.

Alle barn elsket Popples virket det som.
Alle barn elsket Popples virket det som.

Popples-bamsene

I utgangspunktet kom Popples i ni forskjellige farger,  og i tillegg ble det solgt en rekke forskjellige ekstra-varianter, slik som Popples som kunne gjøre seg om til fotballer, såkalte Sports-Popples.

Det var nok fotball-varianten som appellerte mest til oss gutta, men når man ser tilbake på det var selv denne varianten en rimelig feminin leke.

Det spiller egentlig ingen rolle, for barna elsket Popples og det var ingen annen bamse som symboliserte 80-tallet bedre.

Popples i dag

Du får fortsatt kjøpt originale Popples på Ebay og Amazon, i tilegg har de blitt relansert et knippe ganger, senest i 2009. Dessverre har de utallige relanseringene aldri nådd populariteten Popples hadde på 80-tallet..

Her et et gjensyn med Sports-Popples, oh yeah, du kan bruke den som en ordentlig fotball.

 


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

6 responses to “Husker du: Popples?”

 1. Bård Lilleøien Avatar
  Bård Lilleøien

  Disse husker jeg godt. Hadde faktisk et par av dem selv, den hvite og den lilla.
  Sett tilbake, virker det som en veldig gimmicky versjon av carebears, men hey, det betydde ingenting da jeg var 5.

  1. retrojorgen Avatar
   retrojorgen

   Jeg hadde den lilla så vidt jeg husker. Den lilla var den minste og billigste :)

   1. Bård Lilleøien Avatar
    Bård Lilleøien

    Tenker vi på den samme? Den lilla er lengst til høyre på det ene bildet, og blant de største, ser det ut som. Den hvite var litt mindre, men ser på bildet det var andre som var mindre. Ønsket meg alltid den blå, husker jeg, tror faktisk han het PC?

    1. retrojorgen Avatar
     retrojorgen

     Ah stemmer :) det er faktisk to lilla bamser, en rosalilla og en mørk lilla :) tror du har rett på navnet også. Jeg ønsket meg også den blå :)

 2. Christer Runde Avatar
  Christer Runde

  JA! Jeg hadde en sånn! Og det var dødsfett. Har prøvd å forklare dette fenomenet flere ganger, der folk bare lo av meg og sa jeg drømte fordi jeg aldri husket navnet. Popples! Jeg skal aldri glemme det igjen. Takk Jørgen.

  1. retrojorgen Avatar
   retrojorgen

   Drømmereaksjon på artikkelen Christer. Setter pris på at du likte den :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *