Konsollpresentasjon # 01 : Amstrad GX4000

Har du noen kjennskap til denne obskure saken?

GX4000_konsolleske

 

 Hva vil denne nye artikkelserien handle om?

Det vil være en kort introduksjon av alt som kan krype og gå av maskinvare vil komme ukentlig i denne artikkelserien, disse vil bli publisert hver søndag fremover. Er det noen av dere som kjenner igjen noen av maskinene eller har spilt på de? Skriv gjerne en kommentar og del din erfaring. Dette vil ikke være dybdeartikler men er tenkt for å kunne vise mangfoldet av hva som finnes der ute.

Kontrolleren
Kontrolleren

 

Litt teknisk info :

CPU : 8/16-bit Zilog Z80 4MHz

Minne : 64 kB

Video Ram : 16 kB

ROM : 32 kB

Litt historie :

Dette er en tredje generasjons spillkonsoll og var per definisjon konkurrenten til NES (Nintendo Entertainment System) og SMS (Sega Master System) blant annet. Maskinen ble lansert i Storbrittania, Frankrike, Spania og Italia i september 1990. Prisen var satt forholdsvis lavt og lå på 99£. Allerede få uker etter lansering ble konsollen solgt til nedsatte priser og juli 1991 kostet den 29.99£. Mye av problemet var at spillene kostet 25£ og tilsvarende spill kunne samtidig kjøpes på kassett til 3.99£ så dette var jo på mange måter å skyte seg selv i foten.

Maskinen var Amstrad sitt ønske om å komme inn på konsollmarkedet men den led en kjapp død, produksjonen av maskinvaren ble stoppet allerede i 1991 og prosjektet ble lagt helt ned. Kritikerne var veldig imponert over de grafiske mulighetene konsollen hadde men var lite imponert av kontrolleren og

Burnin` Rubber in game
Burnin` Rubber in game

lyden Amstrad GX4000 hadde. Den hadde mulighet til å vise 32 farger samtidig på skjermen og ett totalt fargevalg på 4096.

Det ble lansert totalt 27 spill til maskinen, det bestselgende var da Burnin` Rubber, men dette var tittelen som fulgte med i konsollpakken ved kjøp sammen med 2 kontrollere og konsollenheten. Andre titler som kan være tildels underholdene er : Robocop 2, Pang, Plotting, Navy Seals og Switchblade.

 

Under ser du en reklamefilm for konsollen i England, legg spesielt merke til den fake russiske aksenten

http://www.youtube.com/watch?v=QZN_npMHVPs

Personlig erfaring :

Jeg har testet flere spill på Amstrad GX4000 og sier meg enig i hva kritikerne konkluderte med den gangen, grafikken er veldig bra men kontrolleren er ett lite mareritt å bli herre over. Lyden er forfordelig.

Håper dere fikk øynene opp og kanskje lærte noe nytt.

Slik så spilleskene ut
Slik så spilleskene ut

 

Comments

2 responses to “Konsollpresentasjon # 01 : Amstrad GX4000”

  1. Robert Singer Engeli Avatar
    Robert Singer Engeli

    Tror jeg så den i Sandefjord, aldri prøvd den, men er vell ikke så man skaffer den for å nyte spillene heller da, er vell mest sånn man skaffer fordi det er litt spesielt :P

    1. Jan Olav Hegvik Avatar

      Stemmer det. Dette er en maskin man anskaffer hvis man er nysgjerrig på hardware og ikke for masse knalltitler :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *