Ukens samler – Tommy Johnsen

Ukens samler er tilbake og denne gangen møter vi Tommy og hans meget spillbare SNES-samling!

20140608_052823

Tommy Johnsen viser oss sin Nintendo-samling og sprer budskapet om hvorfor vi samler på spill; ikke bare for å ha noe lekkert å skryte av på hylla. Det er viktig å spille dem også!

Navn: Tommy Johnsen
Alder: 25 år
Sted: Tønsberg

Hvordan begynte du å samle på retrospill?

– Faren min var ihuga Nintendo-tilhenger da jeg var liten, og dette har nok smittet over på meg. Jeg glemmer aldri den dagen han kom hjem med en Super Nintendo med Super Mario World. Etter hvert arvet jeg dette, og jeg brukt svært mange timer opp gjennom årene foran TV-en med gamle spill.

Hvor vil du si hovedfokuset i samlingen din ligger?

– Super Nintendo. Det har bestandig vært konsollen min, og jeg mener at det her de aller beste spillene befinner seg. Selv mange av de litt svakere titlene er fullt spillbare – i motsetning til veldig mange andre konsoller (N64, Playstation…) hvor kun det beste er godt nok.

Hvordan får du tak i spillene til samlingen din?

– Jeg har hatt mye av det siden jeg var en liten pjokk, og da jeg omsider rundet 18 åpenbarte eBay seg for meg. Da begynte jeg å skrape til meg mye av det jeg alltid hadde ønsket meg. Mye har jeg nok skaffet meg derfra (England, Tyskland, USA), og også en del fra Retro1-forumet.

Hvor lang tid hver uke bruker du på samlingen din?

– Jeg er nok ingen samler i den forstand, som samler bare for å samle. Jeg kjøper spill for at de skal spilles. Selve samlingen bruker jeg svært lite tid på – foruten det faktumet at jeg ser på hylla hver gang jeg går forbi… Det er ikke så ofte jeg handler noe nytt, men jeg bruker en del tid på å spille. Timeantall varierer kraftig. Det går litt i perioder.

Hva er det i samlingen du er stoltest av?
– I utgangspunktet blåser jeg i om spillene mine er komplette, så lenge de er spillbare. Men jeg er ganske stolt av å ha SoulBlazer-trilogien i komplett stand.

Hva står på toppen av ønskelisten?

– Tja, det er ikke så godt å si. Etter at man har skaffet seg mye av det man ønsket seg som liten, er det ikke allverden som er igjen på ønskelisten min. Det er vel en del halvsjeldne og litt dyre spill som Earthbound, Castlevania: Symphony of the Night og komplett Bubble Bobble til Famicom (som er latterlig kul).

Hvor er samlingen om 5 år?

– Forhåpentligvis på en annen hylle. I likhet med veldig mange andre i miljøet, lider jeg av akutt hyllemangel. Jeg har ingen gigantisk samling, men den tar likevel mye plass. Spillmengden kommer nok ikke til å øke veldig drastisk på den tiden.

Har du noen tips til nye samlere som ikke helt vet hva de vil begynne med eller hvordan?

– Jeg mener at man ikke skal begynne å samle på spill for å tjene penger. Man burde samle for at man synes at det er moro å spille TV-spill. Ikke kjøp store mengder bare fordi det er billig. Begynn med noe du liker, noe du kan spille og noe du kan ha glede av. Her er det nok svært mange som er uenig med meg, men jeg ser i utgangspunktet ingen stor glede i å ha en haug med jallaspill komplett med korrekte regionsbetegnelser. Men det er meg.


Posted

in

by

Comments

One response to “Ukens samler – Tommy Johnsen”

  1. Bård Lilleøien Avatar
    Bård Lilleøien

    Fin samling, og ikke minst, en herlig samlefilosofi jeg er 100% enig med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *