Ukens samler – Trond Erik Borgersen

Denne uken har vi ikke bare sett på en samling, men hørt på litt koselig musikk i samme slengen!

trond-cover

Liker du Final Fantasy, He-Man og Remixer av spillmusikk, er dette mannen å snakke med!

Navn: Trond Erik Borgersen
Alder: 33 år
Sted: Larvik

Hvordan startet du å samle?

– Jeg har i grunn alltid vært samler i blodet siden min far også er samler, så det har vel i grunn vært i mitt DNA hele tiden.. Fra jeg var liten var det alltid noe jeg sparte på som mynter, frimerker, steiner og annet og tok alltid godt vare på det. Spill og spillkonsoller generelt har jeg alltid vært facinert av, og har hatt de samme maskinene fra jeg var liten og aldri gått lei.

Hvordan ser samlingen din ut om 5 år?

– Jeg ser for meg mer sjeldne og komplette spill og kanskje noe arcade, men fokuset er fortsatt å kjøpe opp spill jeg selv spilte som liten hjemme og hos andre. Jeg har ingen fokus på å ha komplette samlinger fra diverese konsoller, men heller fokus på å ha spill å kose meg med alene eller sammen med andre. Men noen komplette SNES og N64 maskiner i esker kommer nok også til å pryde kjellerstuen da jeg synes eskene er flotte å se på.

Er det en spesiell konsoll hovedfokuset ditt er på?

– Det er faktisk vanskelig å svare på, fordi jeg generelt liker å spille på alle konsoller. Men jeg synes Super Nintendo har så mange bra spill, så det har blitt en del innkjøp av spill den siste tiden. Men Playstation er nok maskinen jeg har brukt aller mest tid på, og siden min bror og jeg hadde den sammen ble det natuligvis også mye spill til den. Men har ingen fokus på å ha komplett samling til noen av disse, kun spill for faktisk å kunne spille.

Du har en stor interesse for Final Fantasy, hva var det som vekket denne fasinasjonen?

– Jeg hadde tidligere hørt om Final Fantasy som en konkurrent av Zelda. Men det var når jeg først fikk Final Fantasy VII, at jeg ble hekta på serien. Spillene har fantastiske historier som gjør at du sitter med følelse av mestring, forelskelse og begeistring. Karakterene i spillene er unike og man kjenner seg noen ganger igjen i karakterene. Cloud Strife fra Final Fantasy VII er en slik person man kjenner seg igjen i, som en litt sånn håpløs romantiker for eksempel…

Hvilket Final Fantasy-spill er favoritten?

– Final Fantasy VII er min favoritt, mest på grunn av at det var det første Final Fantasy spillet jeg spilte gjennom. Final Fantasy IX er også veldig nære å ta over tronen. Det er så lite som skiller disse to da begge er fantastiske på hver sin måte. Fantastiske spill, rett og slett og anbefales på det sterkeste. Har også merket meg for livet med Final Fantasy VII logoen på underarmen, men da ikke bare på grunn av hvor bra spillet er, men hva spillet gjorde med meg personlig og ikke minst inspirasjon til musikken jeg har skrevet.

Hva sier venner og familie om samlingen?

– Kompiser synes det er veldig artig, for blir det en spillekveld her hjemme, så blir det mange timer med mye moro. Familien har respekt for at jeg samler og synes det er greit så lenge ikke resten av huset er preget av det. Det får holde seg til ett rom, nemlig kjellerstuen. Pappa synes det er veldig gøy at jeg nå fokuserer på det. Han er også behjelpelig med å fylle på samlingen da han titt og ofte er på bruktbutikker og auksjoner rundt om i landet.

Hvis du skal spille retrospill med noen venner, hvilke spill er det som oftest får luftet seg?

– Oi, det er så utrolig mange spill. Men som regel så ender de fleste gangene opp med spill på NES eller SNES. Kan nevne spill som Rock n Roll Racing på SNES, Zombies på SNES, World Cup på NES, Street Fighter 2 på SNES, Turtles in Time på SNES osv. Men det hender også at vi drar frem både Amiga 500 og Commodore 64, og da kanskje en runde i Califorina Games eller lignende spill. Bestekompisen min og jeg skal i høst fokusere på å runde diverse spill vi ikke rundet som mindre, eller prøve å runde ett spill fortest mulig. Nå er det å runde World Cup på NES som er hovedfokus. Neste prosjekt blir vel Zombies på SNES eller runde The Last Ninja på Commodore 64 nok en gang. Blir jo aldri lei det spillet.

Hvor kjøper du spill?

– Kommer helt an på. Har kontakter med likesinnede som har spill jeg kunne tenke meg, og kjøper da spillene direkte fra dem eller gjør ett bytte. Men har funnet mye bra på Ebay og Tradera til en overkommelig pris.

Hva er du mest stolt over i samlingen?

– Utrolig vaskelig å svare på, fordi er det flere ting jeg er stolt av. Kan i hvertfall nevne noen av dem som Soundtrack fra The Last Of Us Presskit, strøken og komplett Majoras Mask til N64, Little Samson til NES, Ufouria SCN til NES, strøken og komplett Battletaods SCN til NES og selvfølgelig Final Fantasy samlingen generelt.

Hva står på toppen av ønskelista akkurat nå?

– På nåværende tidspunkt er det The Last Of Us Joel Edition. Men om plutselig ett komplett Biker Mice From Mars i super stand til SNES dukker opp, da bytter de fort plass!

Hva er det beste som har skjedd deg med tanke på samlingen din?

– Har funnet mye artig på loppis og diverse auksjoner. Amiga 500 med hauger av spill til hele 15 kroner er ett eksempel. Fikk nesten kastet Commodore 64 maskiner etter meg etter at jeg hadde en annonse i lokalavisen da jeg skulle bygge en MidiBox SID synthesizer. Fant Ufouria SCN i eske i skuffen til min farmor. Min kusine som eide dette tidligere fikk da en symbolsk sum for at jeg ville ta vare på spillet og ha i min samling. Det er nok noe mer, men det er det jeg kommer på i farta.

Du driver aktivt med musikk, hvilken type musikk er det egentlig du lager mest av?

– Jeg har produsert noe som kalles for “Progressive Trance” i en årrekke. Startet i 1997 som dj og begynte da også med musikkprodusering. Det skulle ta noen år før første platekontrakt kom i posten, da utstyret jeg hadde før ikke var det aller beste. Har nå 18 platekontrakter med diverse plateselskaper innen for denne sjangeren. Har også planer om å gi ut album etterhvert og samarbeide med andre produsenter med tiden samt å eksperimentere i andre sjangre enn man er vant til. Men akkurat nå er Spillmuseet mitt fokus ved siden av jobb og familie, så det har blitt lite musikk det siste året.

For de som vil høre på det du lager, hvor kan de finne det?

– Aller beste måten må nok være soundcloud kontoene mine da disse oppdateres jevnlig: soundcloud.com/sinfour og soundcloud.com/white_penguin.
Musikken kan også kjøpes på mp3 portaler som Beatport under navnene “Sinfour” og “Issues”.

Du har to døtre, ei på 8 og ei på 10 år, har spillinteressen smittet noe over på dem?

– Ja det har det faktisk. Selv om de har spart opp og kjøpt hver sin iPad mini, så spiller de også klassikere som Super Mario World, Mega Man, Zombies og annet. Til og med spillet “Shamus” på Vic20 synes de var gøy.
Men de synes noen av spillene er vanskelig, så jeg tenkte å lære dem opp i Battletoads til NES først, så får vi se hvor det går ifra der.. Mohahaha.

Samler du på noe annet enn spill?

– Jeg er jo som sagt samler i blodet, så det er ikke unaturlig at jeg samler på annet enn spill også. Da jeg var liten var jeg stor fan av He-Man og Turtles. Det har blitt en del figurer opp gjennom tiden. Siden jeg begynte som dj ble det også store innkjøp av vinyler. Vinylene har jeg fremdeles og det har også blitt innkjøp på det området de siste årene for å fylle inn låtene jeg ikke kjøpte den gangen. Har ca 500 vinyler per i dag og ingenting er som å sette på en vinyl en fredag kveld. Lyden er noe helt annet. Kan også nevne at jeg har en god del Pondus blader og andre rariteter.

Du samler på en del He-Man effekter og figurer, hvorfor nettopp He-Man?

– He-Man var helten over alle helter når jeg var liten, og samlere relaterer ofte samlinger på ting man vokste opp med eller opplevde som liten. Det føltes da naturlig å samle på He-Man da det minner om den gangen man ikke hadde bekymringer og alt var så bra. Og lur som min bestemor var, så tok hun vare på alt vi hadde fra vi var små. Og da i voksen alder skulle det ikke mange minuttene til å finne frem de gamle heltene fra eskene i boden hos bestemor. Nå står figurene pent og pyntlig oppstilt i glassmonter. Noen sliter litt til beins og faller med hodet først i glassdøra, eller så leker de amerikansk fotball med de andre figurene der inne slik at de faller som domino-brikker.


Posted

in

by

Tags:

Comments

6 responses to “Ukens samler – Trond Erik Borgersen”

 1. Tomas Kristiansen Avatar
  Tomas Kristiansen

  Heftig shit! :)

 2. Jan Olav Hegvik Avatar

  Very nice, var også veldig fan av He-Man i min barndom, med tanke på lommeboka så er jeg glad jeg ikke har blitt hektet på samling av figurene. Ihvertfall foreløpig ^^

  1. retrojorgen Avatar
   retrojorgen

   Fordelen med lekene er at det ikke er noen regionssperre ;)

   1. Jan Olav Hegvik Avatar

    Det er en god fordel Jørgen, det er jeg enig i ^^

 3. Ine Graskopf Avatar
  Ine Graskopf

  Nice! :) Syns hyllen med figurene “i taket” var genial! Pent og oversiktlig spillrom!

  1. Trond Sinfour Borgersen Avatar
   Trond Sinfour Borgersen

   Takker og bukker! Var faktisk madammen sin idè, så all credit til henne :) Hadde ikke plass andre steder heller utenom esker, men det er jo ikke noe gøy! Der er forresten takbjelken ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *