Konsollpresentasjon # 05 : Action Max

Hva i granskauen var det Worlds of Wonders tenkte på?!?!?!!?!!!

actionmax_eske

Hva handler denne artikkelserien om? :

Det vil være en kort introduksjon av alt som kan krype og gå av maskinvare. Denne serien vil komme ukentlig hver søndag. Er det noen av dere som kjenner igjen noen av maskinene eller har spilt på de? Skriv gjerne en kommentar og del din erfaring. Dette vil ikke være dybdeartikler men er tenkt for å kunne vise mangfoldet av hva som finnes der ute i vår herlige retroverden.

 

Litt Historie :

Worlds of Wonder lanserte denne saken i 1987, det er en tredje generasjons spillkonsoll så den konkurrerte umiddelbart med NES (Nintendo Entertainment System) og SMS (Sega Master System).

Maskinen krevde ikke bare at du hadde ett TV men spillene ble utgitt på VHS kassetter så du måtte i tillegg til TV`en ha en videokassettspiller koblet opp til denne saken.  Det ble kun utgitt 5 spill og det ble kun laget ett PAL spill. Dette er pga en svært begrenset lansering i Europa.

Hva som fulgte med i esken
Hva som fulgte med i esken

 

Hvordan fungerte den? :

Som nevnt var jo spillene på VHS (Very High Standard) kassetter og fungerte som en film, trikset var at du koblet en rød sensor til bunnen av tv`en som registrerte lyspistolen og der igjen om du traff eller bommet. På grunn av dette er samtlige spill skytespill og det er kun poengtelling da videokassetten viser den samme filmen om og om igjen, ingenting du som spiller gjør endrer handlingen eller hendelsene. Fordelen med dette er jo at man ett par gjennomspillinger kan få full poengscore hver eneste gang. Den hadde også en intern høytaler til lyd som er av utilgivelig dårlig kvalitet. Man kunne også kjøpe en ekstra lyspistol for heftig multiplayer action.

Spillet på VHS
Spillet på VHS
Starten av Sonic Fury
Starten av Sonic Fury

 

Her er en reklamefilm for Action Max :

http://www.youtube.com/watch?v=kzJWMYfnj84

Spillene :

Da det er såpass få spill utgitt lister jeg her opp alle titlene, sjanger har vi jo allerede konstantert til å utelukkende være skytespill.

1 : .38 Target Range – Her skyter du på en politi treningsbane

2 : Blue Thunder

3 : Hydrosub: 2021 – Fremtidsrettet undervannspill

4 : The Rescue of Pops Ghostly – Her skal spøkelser til pers i ett hjemsøkt hus

5 : Sonic Fury – Flyspill som fulgte med konsollen ved kjøp

Alle utgitte spill
Alle utgitte spill
Starten av spøkelseshus spillet
Starten av spøkelseshus spillet
Gameplay fra Ambush Alley med sensoren
Gameplay fra Ambush Alley med sensoren

 

Personlig erfaring :

Ja hva skal man si, jeg kan virkelig ikke rettferdiggjøre verbalt hvor elendig dette makkverket er, men pga min lidenskap for merkelig hardware har jeg spilt Sonic Fury og The Rescue of Pops Ghostly. Å koble dette opp for å ta en tur ned retroverdens labyrinter koster mye mer enn det smaker, eneste fordelen var jeg kort innpå i starten av denne artikkelen. Da jeg hadde spilt igjennom spøkelses spillet ett par ganger og utfordret en kompis så gruset jeg han hardt og brutalt i og med at jeg visste hvor alle spøkelsene kom til å være.

Nei styr unna med mindre noen kaster den etter deg, da den ikke er verdt å bruke noe som helst tid på!!

Be warned!!!
Be warned!!!

 

 


Posted

in

by

Comments

2 responses to “Konsollpresentasjon # 05 : Action Max”

  1. Buster Jr. Avatar
    Buster Jr.

    Har faktisk sett videoanmelding av nokon av spela under ein episode av AVGN. Slik eg forstod det på dei, så fungerte det òg heller dårlig også. Svært dårlig nøyaktigheit. Opplevde du det same?

    1. Jan Olav Hegvik Avatar

      Ekstremt dårlig nøyaktighet kan jeg bekrefte Buster :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *