Spillanmeldelse – Biker Mice From Mars til SNES

MC Musene tøffere enn Turtles?

1520-1

Biker Mice From Mars til Super Nintendo

Sjanger : Racing

Utgitt : 1994

Utvikler: Konami

Ca. verdi: Rundt 300 for kassett, 500+ CIB (PAL)

Wrooooom!!

Året er 1994, Turtles var fremdeles populær blant barn i form av tegneserie på tv, film, action-figurer og spill. Men salget av figurer var dalende etter at den siste filmen fra 1993 var kommet på kino. Dette skyldes kanskje at vi som da var små barn når Turtles dukket opp på tv-skjermen for første gang på 80 tallet, pakket ned figurene for godt i fordel for jakt etter jentelus ute i den virkelige verden. Turtles hadde vært øverst på tronen i mange år, og når skilpaddene møtte veggen var det på tide med nye helter, også her i form av dyr.

Damn
Arrrgh! Karbunkle, jeg skal knuse deg for dette!!

I 1993 dukket det nemlig opp tre stykk mus på motorsykkel på den store grå boksen i stuen. Barn som da var for små da Turtles kom, fikk heller store øyne av begeistring når disse musene med krigsskader på motorsykkel skulle redde verden fra slemme skurker. Biker Mice From Mars var kommet for å bli… eller?

Serien ble faktisk populær da den kom ut på tv, og faktisk i beste sendetid da skilpaddene var på vei til å pensjonere seg fra tv. Men dessverre sluttet serien kun etter 3 sesonger, men det var mer enn nok til at mange i dag har gode minner fra den tiden da musene regjerte på tv. Historien er enkel: Tre stykk mc-mus fra planeten Mars med navnene Throttle, Vinnie og Modo har krasjlandet på jorden. Under oppholdet på vår planet finner de ut at deres hovedfiende fra planeten Plutark har begynt å gjøre det samme her som på deres hjemplanet Mars, nemlig det å stjele alle våre naturressurser for så å gjøre kål på oss mennesker. Plutarkianen med navn Limburger har forkledd seg som en mafiaboss og bruker dumme uvitende mennesker til å gjøre jobben for seg. Dette vil de tre nye heltene våre gjøre noe med, og med god hjelp av mekanikeren Charlene (ja, det måtte være ei jente.. selvfølgelig), skal de gjøre kål på superskurken Limburger, oljesølet Grease Pit og fysikeren Karbunkle. Dette må jo være være ett supert grunnlag for en fantastisk spill der man moser fisketryner, skyter aliens og redder mennesker fra den sikre død.

Vel, ikke akkurat i dette spillet..

Race2
Ute å klipper grasset litt Grease Pit?

Handling:

Det er i grunn ingen historie eller handling i dette spillet. Man skal kjøre race mot dine musekompiser og skurker og komme først i mål. Enklere sagt enn gjort da våpenloven tydeligvis ikke var tilstede under utviklingen av spillet. Det skal knuffes, skytes og sprenges, og det er akkurat det som gjør at spillet ikke trenger handling. Underholding på høyt nivå er viktigere i dette tilfellet.

Gameplay:

Du velger mellom seks karakterer som sitter på hvert sitt fartøy, og alle har sine spesialiteter i form av våpen. Kjøringen skjer i isometrisk vinkel, og funker veldig enkelt med å bruke høyre eller venstre på kontrolleren i svingene pluss knappene for kjøring og skyting. Litt uvant i starten er det alltid, men etterhvert har du full kontroll over fartøyene og deres spesialangrep. I første runde kan man ikke gjøre annet enn å kjøre kjappest, men når man er i gang med runde to, så bryter helvete løs. For hver passerende runde kan man bruke spesialangrep 2 ganger, men dette kan oppgraderes etterhvert når man får penger utover i spillet. For hver passerende runde får man også bruke en bonus-item, som blir valgt ut av «computer» etter hvilken plassering man har i racet. Ligger man for eksempel helt sist får du fordeler som å fryse konkurrentene i noen sekunder, riste motstandere ut av banene med jordskjelv eller Snickersbar, noe som gjør at du kan kjøre på konkurrentene slik at de mister kontrollen. Det er 5 baner per runde, og man må komme på første, andre eller tredjeplass sammenlangt etter 5 race for å kvalifisere seg til neste runde. Etter hver bane får man poeng etter plassering, og penger til å bruke på oppgradering av fartøyet. Vanskelighetgraden man velger begrenser hvor mange runder du kan kjøre før du har rundet spillet. Jo høyere vanskelighestgrad, desto fler baner kjører man.

 

Enden er nær!!

Grafikk:

Grafikken i spillet er faktisk veldig bra. Klare farger, detaljer og bra animasjon gjør at det er en glede å spille. Selv om banene for hver runde er like, så er de samtidig forskjellig med nye detaljer for hver runde man kommer til utover i spillet.

Lyd og musikk:

Da disse musene elsker motorsykkel er det naturlig at det er Rock, Rock og mer Rock. Har man sett serien har man hørt flere av melodiene som spilles i bakgrunnen, og man tar seg selv i å nynne på melodiene ved middagsbordet. Lydeffektene er som i ett SNES spill burde. Det er eksplosjoner, hjulspinn, skyting, snakking og motordur, og det høres bra ut til 16bit å være.

Konklusjon:

Selv om undertegnede var blitt tenåring og hadde pakket bort action-figurene, var det artig at min 5 år yngre fetter fikk dilla på disse mc musene. Hadde det ikke vært for han, hadde nok dette spillet glimtet med sitt fravær. Dette er og blir ett fantastisk racing-spill til Super Nintendo både for singel og 2 player mode. Det er mange baner å kjøre på og vanskelighetsgrader som gjør at man utfordrer seg selv og andre. Har du spilt og liker Rock N Roll Racing skjønner du fort hva slags spill dette er, og derfor anbefales Biker Mice From Mars på det varmeste til retrofrelste spillere der ute. En ekte «Hidden Gem» blant de hundrevis av spillene utgitt i Europa.

Goal
Gooooooooooooaaaaaaaaaal! Nei vent nå litt.. tredje plass??!

 Pluss-siden om spillet

-Fart og spenning hele tiden
-Utfordring
-Bra grafikk
-2 player modus funker utmerket
-Passende musikk

 Minus-siden om spillet:

-Snickers, Snickers, Snickers, Snickers. Makan til produktplassering!
-Banene kunne vært noe lenger

 

 

 

Snickers2
Men det var da pokker til dyr den Snickers’en skulle være da!

Karakter: 9/10

Spillet ble gjennomført med vanskelighetsgrad Medium på original SNES søndag 17/8-14 og 2 player mode med vanskelighetsgrad Easy fredag 15/8. Hard mode er gjennomført i yngre alder.

Biker_Mice_From_Mars_(SNES)_37
I won fool! Resten kan gå å spise Snickers!

 


Posted

in

by

Comments

5 responses to “Spillanmeldelse – Biker Mice From Mars til SNES”

 1. Tor Even Myhre Avatar
  Tor Even Myhre

  Dette spillet er grisebra! Meganice som two-player også :)

  1. Trond Sinfour Borgersen Avatar
   Trond Sinfour Borgersen

   Må nok teste HArd mode igjen og i 2 player modus. Det er lenge siden jeg gjorde det :)

 2. Robert Singer Engeli Avatar
  Robert Singer Engeli

  Hørt mye bra om spillet, har enda tilgode å prøve det selv, men ligger på lista over SNES spill som skal skaffes om ikke annet

  1. Trond Sinfour Borgersen Avatar
   Trond Sinfour Borgersen

   Du kommer garantert til å bli positivt overrasket. Rock N Roll racing er ett vanvittig bra spill, men synes dette er en smule bedre og mer oversiktlig.

   1. Robert Singer Engeli Avatar
    Robert Singer Engeli

    har ikke prøve Rock N Roll Racing heller jeg :P utrolig lite jeg har prøvd på SNES bortsett fra de kjente RPG spillene, DKC serien og Harvest Moon :P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *