Ukens samler – Ole Martin Bjørnli Günther

Denne uken måtte jeg ikke reise langt. Ukens samler er nemlig fra Halden!

2014-08-19_17.32.55

Ole Martin Bjørnli Günther - Alle rede i denne alderen fløt det pixler i blodårene.
Ole Martin Bjørnli Günther – Allerede i denne alderen fløt det pixler i blodårene.

Ole Martin begynte først å samle i april, men har allerede anskaffet seg en samling med mange klassikere.

Navn: Ole Martin Bjørnli Günther
Alder: 26 år
Sted: Halden, Østfold

Først og fremst, hva samler du på?
– Vel, jeg samler egentlig “bare” på NES og N64, men hvis jeg ser noe jeg har lyst på eller som trigger barndomsminner så skal du ikke se bort i fra at det havner i samlingen.

Hva fikk deg til å begynne med retrospillsamling?
– Det var egentlig rett og slett for å gjennoppleve barndommen og minnene. Også ble det bare mer og mer.

Omtrent hvor mye tid per uke bruker du på samlingen din?
– Det blir vanskelig å svare på, blir en god del timer i uka iallefall, pluss uendelig mange timer på jakt etter nye ting til samlinga.

Hvor ofte kommer det noe nytt i samlingen din? Tror du at du noen gang blir “ferdig”?
– Tror egentlig jeg får nye ting minst 1 gang i uka, men jeg er jo veldig i oppbygningsfasen av samlinga da. Når enn den blir ferdig så tror jeg nok at jeg finner noe annet å samle på også, hehe.

Du har jo bare samlet et halvt års tid, men samlingen har vokst i en voldsom fart. Hvordan begynte det egentlig?
Faktisk har det ikke gått ett halvt år engang, rart å tenke på med tanke på hvor fort samlingen har vokst. Det begynte vel egentlig med at jeg og samboeren min hadde hatt lyst på en NES i lengre tid Så fikk vi brått litt bedre råd og dermed tok vi oss råd til det. Det var vel egentlig starten på en “avhengighet”.

Hvordan har samlingen utviklet seg fra starten av og til nå?
– Det begynte vel egentlig med barndoms-spilla/minnene slik som det sikkert starter for de aller fleste, men jeg ble bitt av basillen og måtte skaffe flere og flere spill.

Har du noen mål for samlingen?
– Det har jeg. Målene mine er å samle alle 210 SCN NES spill, samt ha komplett N64 CIB* samling.

Hvordan ser samlingen din ut om 5 år?
– Ser for meg at jeg må flytte til en større leilighet da jeg stadig kjøper ting, og det blir brått mye til slutt!

Hva sier venner og familie om samlingen?
– Tja, det er vel litt variert. Noen synes det er kjempekult/artig, og noen sier bare “Hva skal du med det a?”.

Hvis du skal spille retrospill med noen venner, hvilke spill er det som oftest får luftet seg?
– Da jeg bor ett godt stykke unna mine gaming-venner så går det faktisk ikke i retrospill, men i diverse PC-spill som f.eks Battlefield 4. På Wii U kan jeg spille Mario Kart på nett eller med min samboer. Ellers liker jeg veldig godt alle Mario Party spillene sammen med samboern/venner.

Hva er din favorittkonsoll?
– Litt vanskelig spørsmål det egentlig, jeg er veldig glad i både NES og N64, men NES må nok bli favoritten da jeg har en del minner fra det, samt det beste spillet noen sinne Mega Man 2 er jo på NES.

Hvor kjøper du spill?
– Litt overalt. Har fått tak i spill på kjøp og salg grupper på Facebook, Finn.no, Tradera, venner og generelt hvor enn jeg kommer over det, hehe.

Hva er du mest stolt over i samlingen?
– Egentlig er jeg stolt over samlinga i sin helhet, men hvis jeg skal velge ut èn eller flere så må det bli Gold Medal Challenge CIB til NES, Conkers Bad Fur Day CIB til N64 og Mr.Gimmick CB til NES.

Hva står på toppen av ønskelista akkurat nå?
– Tja, jeg er jo veldig fan av Mega Man 2 da. Jeg har de første tre, men mangler det fjerde og femte Så hvis noen har det får de bare kontakte meg, hehe. Til N64 kunne jeg gjerne tenkt meg Paper Mario CIB til N64.

Hva er det beste som har skjedd deg med tanke på samlingen din?
– Har vært heldig et par ganger og funnet skikkelige kupp på Finn.no og “Kjøp og salg grupper” på facebook.
F.eks. Gold Medal Challenge 92 CIB til NES, og en pakke med N64 konsoll og 10-11 spill komplette i ganske bra stand hvor da det ene spillet viste seg å være Conkers Bad Fur Day. Jeg veldig fornøyd med det da jeg tok en sjangs og ikke helt viste hva jeg kjøpte. Loppemarkeder har jeg desverre null hell med, virker som loppemarked har blitt utsulta for Nintendo-ting etter at facebook og finn ble mer vanlig å bruke for salg.

Hva er din største nedtur som retrospillsamler?
– Fikk tilbud om å kjøpe en strøken Mario Party 3 CIB til N64, takket nei da jeg trodde jeg ikke hadde råd. Den ble solgt til noen andre, og nå angrer jeg på det.

Ole Martin er aktiv på retro1-forumet som “Bjornli”. Om du vil følge med på utviklingen av hans og mange andres samlinger!

Tusen takk Ole Martin, som stiller opp og viser oss samlingen sin! Dette var en fryd for øyet!

*CIB er en utbrett forkortelse for “Complete In Box”, som vil si at spillet er komplett med manual og eske/cover.


Posted

in

by

Tags:

Comments

7 responses to “Ukens samler – Ole Martin Bjørnli Günther”

 1. Ine Graskopf Avatar
  Ine Graskopf

  “- Fikk tilbud om å kjøpe en strøken Mario Party 3 CIB til N64, takket nei da jeg trodde jeg ikke hadde råd. Den ble solgt til noen andre, og nå angrer jeg på det.”

  Hehe, ja nå kan du angre – står pent i hylla her! :) Men utrolig flott samling du har fått på så kort tid, trodde du hadde samlet lengre enn bare noen måneder! Spesielt misunnelig på CBFD, må få skaffet det selv snart.

 2. Ole Martin Bjørnli Günther Avatar
  Ole Martin Bjørnli Günther

  Jaja, nok om det Ine! :P
  Jeg får nok tak i en, før eller senere :P

  1. Ine Graskopf Avatar
   Ine Graskopf

   Hoho:) Jada, det gjør du nok!

 3. Trond Sinfour Borgersen Avatar
  Trond Sinfour Borgersen

  Flott samling og kult intervju :)

  1. Ole Martin Bjørnli Günther Avatar
   Ole Martin Bjørnli Günther

   Takktakk, prøver å ha samlinga så ryddig og pent utstilt som mulig også, men blir vanskeligere og vanskeligere jo mer jeg får i samlinga, skulle gjerne vist frem alt! Er en sucker for pen coverart

   1. Trond Sinfour Borgersen Avatar
    Trond Sinfour Borgersen

    Ja enig der. Kjøper inn SNES spill i boks for tiden, og det skal være 9/10 eller 10/10 cover for at jeg i det hele tatt gidder :D Samme med N64. NES coverene er dårlig generelt da de ikke har noe støtte.

 4. Pelle Avatar
  Pelle

  Fin samling! =)
  Er ikke CIB Cart Instructions Box? Ikke Complete in box som står her nederst i artikkel. Selvom den er Complete in Box om en har CIB forøvrig… Da kan en for eksempel skive CB som betyr Cart og Boks. Ikke Complete Box.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *