Konsollpresentasjon #07 – Mattel Hyperscan

Hvis man tar 2 skjeer samlekort, 1 cl Barbie, 200g superhelter og tilslutt tilsetter en tv-utgang ender man opp med dette skakkjørte produktet!

konsoll_2

Hva handler denne artikkelserien om? :

Det vil være en kort introduksjon av alt som kan krype og gå av maskinvare. Denne serien vil komme ukentlig hver søndag. Er det noen av dere som kjenner igjen noen av maskinene eller har spilt på de? Skriv gjerne en kommentar og del din erfaring. Dette vil ikke være dybdeartikler men er tenkt for å kunne vise mangfoldet av hva som finnes der ute i vår herlige retroverden.

Litt Historie :

Utvikleren av noen av våre kjæreste barndomsminner innen figurer etc Mattel hadde tidligere vært med i konsollkrigen da de distribuerte Intellivision i starten, de var også distributøren av NES i England. Deres neste satsing på konsollmarkedet var riktignok ikke tidenes største suksess. Hyperscan ble sluppet på det amerikanske markedet i oktober 2006 og var siktet mot unge gutter i alderspennet 5 til 9 år. Prisen på maskin og spill var veldig lav ved lansering men denne droppet drastisk for å øke salget. På det laveste kostet maskinen 10 $ og spillene 2 $, tross den ekstremt lave prisen ble konsollen kansellert allerede i 2007. Maskinen kostet henholdsvis 70 $ og spillene 20 $ ved release.

Utvikleren til denne møkka
Utvikleren til denne møkka
Masse Hyperscan utstyr
Masse Hyperscan utstyr

Hvordan fungerte den? :

Spillene ble lansert på CD men gimmicken eller det unike var at det ble solgt kort ved siden av til hvert spill. Disse kortene ble brukt for å oppgradere karakterene dine i spillene og maskinen lagret også evt progresjon på kortene. Denne appellen til kortsamlere og gamere fungerte ekstremt dårlig og det ble som ovennevnt klart veldig tidlig hvilken fadese hele konsollprosjektet var. Hyperscan støttet to kontrollerporter og ble solgt i 2 forskjellige pakker. I butikkene ble konsollen kubeversjonen solgt, den inneholdt konsollen, en kontroller, XMEN spillet og 6 XMEN kort. Online ble “2 player pack” solgt og inkluderte en kontroller ekstra i tillegg til ytterligere 12 XMEN kort.

Value Pack
Value Pack
Kort, spill og ekstra kontroller
Kort, spill og ekstra kontroller

Spillene :

Feel my CLAW!!
Feel my CLAW!!

Kun fem spill ble sluppet som man vet sikkert, et kan ha hatt veldig begrenset distribisjon. Et var også planlagt men ble kansellert så totalen er da oppe i svimlende 7 spill.

1 : X-Men (Slåssespill)

2 : Ben 10

3 : Marvel Heroes

4 : Interstellar Wrestling League (2v2 slåssing)

5 : Spider-Man

6 : Avatar the Last Airbender (Spillet som evt kun hadde meget begrenset disribusjon)

7 : Nick Extreme Sports (Kansellert)

Personlig erfaring :

Dette er uten tvil det desidert verste spillsystemet jeg noengang har testet, ihvertfall hittil! Jeg har riktignok bare prøvd “Interstellar Wrestling League” og “X-Men”, men det tilsvarer jo faktisk 40% av de spillene man vet ble sluppet til dette makkverket. Ideen å kombinere kortene med spillopplevelsen er noe som mister sjarmen ekstremt fort og er bare ett forsøk på å selge ennå mer produkter. “X-Men” slåssespillet har jeg spilt mot noen uheldige venner før denne presentasjonen (Jeg beklager på det mest ydmyke den audiovisuelle voldtekten jeg utsatte dere for). Kontrollen i spillet er elendig, og alt føles bare ekstremt billig utført. Så uten å dra dette lenger sier jeg bare : STYR UNNA!!

 

Karakter : 0.5 av 10 mulige avkappede barbiehoder (det halve hodet er ene og alene pga ideen med samlekortene.)

Muahahahahaha!
Muahahahahaha!

Posted

in

by

Comments

3 responses to “Konsollpresentasjon #07 – Mattel Hyperscan”

 1. Bård Lilleøien Avatar
  Bård Lilleøien

  Disse konsollene blir jo bare særere og særere. Denne har jeg ikke engang hørt om før.

  1. Jan Olav Hegvik Avatar

   Hehehehe, det er virkelig mye rart ute og går i vår fantastiske retroverden :D

 2. Trond Sinfour Borgersen Avatar
  Trond Sinfour Borgersen

  Mattel var flinke til å lage He-Man figurer.. ikke spillkonsoller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *