Konsollpresentasjon #08 – Sega Nomad

De fleste har sikkert hørt om Sega Game Gear, men Sega Nomad var en håndholdt som kun ble sluppet i USA og spilte Genesis (Mega Drive) spill.

SONY DSC

 

Hva handler denne artikkelserien om? :

Det vil være en kort introduksjon av alt som kan krype og gå av maskinvare. Denne serien vil komme ukentlig hver søndag. Er det noen av dere som kjenner igjen noen av maskinene eller har spilt på de? Skriv gjerne en kommentar og del din erfaring. Dette vil ikke være dybdeartikler men er tenkt for å kunne vise mangfoldet av hva som finnes der ute i vår herlige retroverden.

Litt Historie :

I det jeg fikk presset opp gluggene og snudd meg rundt i senga er det første jeg ser Fiona Zelda (min datter på 2 år) spille et Peppa Pig spill på iPAD, rett bak der ligger en utslitt kone som prøver å gripe hvert minutt med søvn hun kan. Etter utallige sekunder i selskap med jentungen og Peppa kvikner syvsoveren til og jeg spør henne : “Hvilken konsoll syns du jeg skal ha til dagens konsollpresentasjon?” – Hun tenkte seg endel om og svaret overrasket meg stort, en smule stolt ble jeg også når hun ytret “Sega Nomad”. Hvorfor hun har bitt seg merke i denne snodige saken forblir uvisst men ho skal få viljen sin så denne ukens konsollpresentasjon tar en aldri så liten tur innom vårt kjære Sega.

Sega Nomad er en håndholdt versjon av Sega Genesis og er designmessig basert på Mega Jet, Mega Jet var en Mega Drive håndholdt spesifikt laget for bruk på fly i Japan. Nomaden ble sluppet i USA i oktober 1995 og i og med den støttet hele spillbiblioteket til Sega Genesis (det amerikanske navnet på Sega Mega Drive) var det en naturlig utvikling fra Game Gear maskinen som ble sluppet tidligere. Dette er også den siste håndholdte maskinen Sega slapp på markedet. Som nevnt ble den kun sluppet på det amerikanske markedet og solgte rundt en million enheter totalt, noe som utrolig nok anses som en komersiell flopp. Noen av problemene for å bruke den idag er at den er regionbeskyttet og dermed kun støtter Genesis spill, i tillegg støttet den ingen av add-on produktene som ble sluppet til Sega sin 16-bits gigant (Sega-CD, 32X osv). Støtten for Nomaden stoppet fort da Sega fokuserte på sin neste generasjons konsoll, nemlig den undervurderte “Sega Saturn” men den får vi heller komme tilbake til ved en senere anledning.

Slik så Sega Mega Jet ut som var designinspirasjonen til Nomaden
Slik så Sega Mega Jet ut som var designinspirasjonen til Nomaden
Nomad logo
Nomad logo
Det knyttes mange gode barndomsminner til disse 4 bokstavene.
Det knyttes mange gode barndomsminner til disse 4 bokstavene.

Hvordan fungerte den? :

Den fungerte rett og slett som en Mega Drive du kunne ha med deg på farten som andre håndholdte, forholdsvis kult og unikt design. Den har 6 knapper så man kan fint spille Street Fighter uten å bannes istykker. Rett og slett en bærbar Genesis var det man fikk, bildekvaliteten og lyd var tilfredstillende men den ble sluppet noe sent på markedet som mest antakelig var veldig bidragsytende til det manglende salget. Som nevnt støttet den ikke noen av ekstra modulene til Genesis`en men var og er en god måte å spille flere av Sega sine gromtitler på farten. Spillene ble “toploadet”, altså at spillkassetten ble satt inn på toppen, den bruker batterier men har også en AC lader.

Her spilles det Streets of Rage
Her spilles det Streets of Rage

Spillene :

Full støtte for alle spill sluppet til en av Sega sine beste konsoller, Genesis har noen ekstremt gode spill jeg kan anbefale på det sterkeste. Men skal du spille på en Nomad må du passe på at du importerer de fra USA da maskinen er regionsperret. Noen anbefalte godspill (da ser jeg litt bort fra de selvfølgelige Sonic, Castle of Illusion, Golden Axe spillene) :

– Rocket Knight Adventures (Fantastisk Plattformspill)

– Gunstar Heroes (Sluppet av Treasure Entertainment og er virkelig i toppen sammen med Probotector/Contra og Metal Slug spillene)

– Phantasy Star IV (Fantastisk rollespill som virkelig anbefales om du er en ihugga RPG gamer)

– Streets of Rage II (I mine øyne et beat-em-up som er langt bedre en Final Fight)

– Toe Jam & Earl (Kan ikke få skrytt nok av dette spillet, FÅ D SPELT!!)

– Strider (En suveren port fra arcaden av dette tøffe action plattformspillet)

– Turtles : Hyperstone Heist (Akkurat som “Turtles in Time” på SNES er dette et knallspill på Sega Genesis)

– Altered Beast (Neida, jeg bare kødder…. men listen over gode spill til denne giganten kunne fortsatt i det uendelige så da avslutter jeg likegodt her ^^ )

ToeJam and Earl Cover
ToeJam and Earl Cover
Turtles - Hyperstone Heist Cover
Turtles – Hyperstone Heist Cover
Strider Cover
Strider Cover
Streets of Rage II Cover
Streets of Rage II Cover
Gunstar Heroes Cover
Gunstar Heroes Cover
Rocket Knight Adventures Cover
Rocket Knight Adventures Cover
Altered Beast Cover
Altered Beast Cover
Phantasy IV Cover
Phantasy IV Cover

Personlig erfaring :

Dette er vel faktisk det Sega produktet jeg har brukt desidert mest de 5-6 siste årene, jeg har spilt igjennom både Phantasy Star III og IV på denne herlige maskinen. I tillegg så har min datter hatt sitt første møte med Sonic nettopp på denne saken. Konsollen krever nok noe tilvenning for optimal nytelse, men det er noe som riktignok kommer veldig fort og plutselig nyter du noen fantastiske retro titler. Knappene fungerer bra og det er god respons mens man spiller, skjermen og lyden fungerer ganske godt. Dessverre er det en litt uvanlig maskin å finne i 100% fungerende stand og derfor koster noen kroner, men er man glad i litt merkelig hardware og samtidig en ihugga Sega fan så anbefales et kjøp på det varmeste. Genesis spillene er stort sett mye billigere å importere i tillegg. Multiplayer spill får man ikke så mye igjen for ved å spille på en Sega Nomad men single player spill fungerer suverent. FÅ D KJØPT!

Karakter : 7.5 av 10 mulige blast prosessorer!!

Det går unna med Segas Blast Processing!!
Det går unna med Segas Blast Processing!!

Comments

3 responses to “Konsollpresentasjon #08 – Sega Nomad”

 1. kire82oslo Avatar
  kire82oslo

  Riktigt trevlig läsning!!! :) Funderar på att skaffa mig en vid ett senare tillfälle! Hur är batteritiden? Bättre än GameGear?

  1. Jan Olav Hegvik Avatar

   Batteritiden er bedre enn GameGear men fortsatt ikke den beste, men det er ihvertfall framsteg fra batterislukeren aka GameGear ^^

   1. kire82oslo Avatar
    kire82oslo

    Tack för info, Jan Olav :-) Får ta mig en runda på Ebay, kanske det blir ett köp idag ändå, hehe…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *