Ukens samler – Kenneth Jørgensen

Interessert i spillpodcast eller Repro Carts?
Da bør du få med deg denne ukens samler!

IMG_2203

Kenneth Jørgensen (til høyre i blått)
Kenneth Jørgensen (til høyre i blått)

Denne uken har vi forvillet oss inn på gutterommet til Podcasteren Kenneth Jørgensen, og han har mange godsaker å vise frem!

Navn: Kenneth Jørgensen
Alder: 29 år
Sted: Sola/Røyneberg

Hvordan startet du og samle?
– Det begynte med at jeg rota frem en gammel gameboy samt spill.
Da begynte fasinasjonen noe som resulterte i å finne ut egentlig hvor mye retro det finnes.

Hvordan har samlingen utviklet seg fra starten av og til nå?
– Jeg begynte med konsoller men fant ut at den samlingen kunne bli ganske stor så bestemte meg for å kun ha di mest kjente konsollene som sega og nintendo. Så begynnte samlingen som mange andre der man går til anskaffelse av di spillene man husker som barn (super mario world, sonic,metroid) Etter oppbyggingen av di spillene jeg husket som barn så var det bare å kaste seg ut i havet av retro. Fant stadig nye titler som fasinerte meg. Noe jeg gjør den dag i dag. Så var det alltid et stort sug å eie noe eksklusivt men tenkte at det hadde jeg ikke råd til siden mange av di eksklusive titlene har sinnsykt høye priser. MEN jeg ga meg ikke og bestemte meg for å gå etter Stadium Events PAL til Nintendo nes. For å få til det så ga jeg opp commodore og amiga samlingen min uten om en komplett amiga 500 som jeg fikk av svigers. Jeg klarte tilslutt å skaffe meg det og ofte tar jeg det frem bare for å suge til meg energien som stråler meg i trynet. Jeg har alltid samlet på forskjellige ting oppover men fant fort ut at dette er noe jeg kommer til å gjøre lenge.

Hva er favorittspillet ditt?
– Det er vanskelig å si sånn direkte men har et stort hjerte for Mega Man 2 til Nintendo.
Super Metroid er også et fantastisk spill.

Hva liker du best, å spille eller og samle?
– Spille på så må jeg si Super Nintendo. Samle på må jeg si Nes fordi av en eller merkelige grunn så er det noe med CIB nes spill som får meg til å, ja du vet.

Hva er du mest stolt over i samlingen?
– Stadium Events, little Samson og Mega Man 9 press kit.

Hva sier venner og familie om samlingen?
– Har en eldre bror som elsker å komme på besøk og bare sitte stille inne på rommet mitt å grine av lykke mens han vugger stille frem og til bakers. Dama har gitt meg opp når det kommer til samling. Noen venner syns det er kult, noen driter i det. Alle som kommer inn til meg klarer jeg å få rivi inn på rommet mitt. Hadde en alarm montør hos meg og til og med han klarte jeg å få inn der.

Hva er din favorittkonsoll?
– Super Nintendo fordi jeg stadig finner nye spill som er kjempe gøy å spille. For eksempel så er jeg ikke en RPG dude men fant ut at Secret Of Mana er Zelda\RPG, noe som fikk meg super gira.

Hvor kjøper du spill?
– Kjøper mye på Ebay og av venner som samler.

Hva står på toppen av ønskelista akkurat nå?
– Super Metroid BIG-BOX til Super Nintendo

Du lager reprocart, kan du fortelle litt om hva dette er og hvorfor du lager det?
– Repro Carts er hovedsakelig roms som er lagt inn på cart. Mange spill kom bare ut i Japan og USA noe som gjorde at det europeiske markedet ikke fikk gleden av det uten å måtte kjøpe en annen konsoll. Spesielt for japanske titler der teksten ble et problem. Så di spillene jeg lager som er fra Japan er engelsk translated. som for eksempel Secret Of Mana 2 , King of Demons, Clock Tower, Go Go Ackman osv.

Andre spill jeg lager er Rom-hacks. Ta Super Metroid til SNES. Der har noen laget om hele spillet med Level design og noe grafisk. Du får på en måte et helt nytt spill. Zelda Goddess Of Wisdom er også en hack av originalen Legend Of Zelda. Det jeg også gjør når spillet er ferdig er å legge til ny label som viser tydelig at det er et repro spill samt at jeg tilbyr farget cart etter kundens ønske. Det spillet det har gått mest av er Super Mario World Return To Dinosaur Land som er et SINNSYKT bra hack av originalen Super Mario World. Mange som lager Repro Carts er siiiinnsykt overpriset, noe jeg syns er feil fordi det er et repro spill som aldri vil stige i pris.

Kenneth har vært så elskverdig og sendt oss noen bilder av de utrolig stilige reproduksjon kasettene sine, ta en titt! (Mer tekst under bildene!)

Du er aktiv i flere prosjekter som omhandler retrospill, hva er det du gjør og hvor mye tid trur du at du ukentlig bruker på alt av spill samlet?
– Oi oi oi, det går en del timer i uken med tanke på det at jeg lager spill, i tillegg til at jeg holder på med 2 PodCaster (Nerdalert og TankeSmie). La oss si mellom 4-6 timer i uken.

Hvordan ser samlingen din ut om 5 år?
– Om 5 år satser jeg på å få meg et nytt rom eventuelt en kjeller der jeg kan utvide samlingen min av spill samt min fasinasjon av arkade maskiner. Rommet jeg har nå er stappa men klarer alltid å finne plass til mer.

Tusen takk for for den spennende omvisningen og innsikten i Repro Carts!
Vil du se mer til Kenneth Jørgensen?
Da kan du sjekke ut ham og resten av NerdAlert gjengen på Instagram, YouTube eller Facebook.
Du finner også NerdAlerts nyeste videoer og podcaster her på Spillmuseet!

Comments

8 responses to “Ukens samler – Kenneth Jørgensen”

 1. Jan Olav Hegvik Avatar

  Her var det virkelig mye snadder for pappasan :D Men nå er det på høy tid du kommer deg til Sandefjord for å få bygd en sånn arcademaskin til meg også, vi var enige om 1k svart ikke sant?

  1. Kenneth Jørgensen Avatar
   Kenneth Jørgensen

   Selvfølgelig fixer jeg det ;) ikke no problem ! Gi meg en pakke pølser og en primus så er det bare å kjøre på :)

 2. Trond Sinfour Borgersen Avatar
  Trond Sinfour Borgersen

  Oi oi oi oi oi! Turen mot vestlandet må nok gjennomføres før dette året er omme!

 3. Daniel Avatar
  Daniel

  Dette var moro å lese!

 4. kickanrun Avatar
  kickanrun

  Konge at det presiseres at Kenneth Jørgensen er mannen i blå T-skjorte på bilde øverst i artikkelen… Greit å presisere sånn i tilfelle noen var i tvil på Intelligence-stats’a til mannen :)

  1. Kenneth Jørgensen Avatar
   Kenneth Jørgensen

   Helt sant ;)

 5. kickanrun Avatar
  kickanrun

  Også en stor hyllest til NERDCAST X!! Konge at dere fortsetter med casting’a selv om Tommy er på “jordomseiling”….

 6. Pork Charsui Avatar
  Pork Charsui

  Man alive… Imponert :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *