Ukens samler – Christoffer Ekeberg

Vi drar en tur til hovedstaden for å se på noen flere godsaker

DSC_0025

Christoffer og noe som virker som en intens telefonsamtale.
Christoffer og noe som virker som en intens telefonsamtale.

Denne uken møter vi Christoffer og hans minner fra barndommen.

Navn: Christoffer Ekeberg
Alder: 24 år
Sted: Oslo

Hvor lenge har du samlet, og hvordan begynte det?
– Jeg begynte å samle for to år siden, da jeg fikk et skikkelig kick av å samle. Jeg ville ha alt fra barndommen min i hylla og det i barndommen min som jeg ikke hadde. Jeg ville bare oppleve det jeg hadde mistet fra tennårene mine.

Kan du fortelle litt om samlingen din?
– Samlingen min består hovedsaklig av spill jeg har hatt og spill jeg ikke har hatt, men mest spill jeg har lånt eller hatt. Jeg var i en krise der jeg trengte penger, så jeg solgte mange av spilla mine for å ha penger til forskjellige fester og annet. Den dag i dag angrer jeg dypt på hva jeg gjorde, men jeg har fast jobb nå, så jeg jobber med å få tilbake det jeg har solgt eller mistet. I samlinga mi fokuserer jeg mest på retro, men mest på Nintendo. Jeg er en Nintendo-fanatiker, det finnes ikke noe bedre enn Nintendo. Må ha det, bare må ha det!

Hva er ditt beste funn?
– Mitt beste funn var da jeg for litt under en måned siden fikk en svær pappeske med spill fra PS2, Xbox og Gamecube. I den esken fant jeg The Legend of Zelda: Collectors Edition. Jeg holdt spillet i hånda og themet når Link finner et item spiltes inn i hodet mitt. Det bare lyste fra coveret, som om spillet hadde funnet sitt sin riktige eier!

Hva er du mest stolt over i samlingen?
– Jeg er stolt av mange spill i samlingen min, men det som står høyest er to spill, Det ene er F- Zero X, til N64 som jeg fikk da jeg var 8 av foreldrene mine. Det spillet er den dag i dag mitt favoritt racingspill. Spillet er bare så pulserende, du har musikk som er heavy som juling, gameplay som er hjertebankende og du får en mestringsfølelse uten like.

Det andre som står høyest er Resident Evil Remaken fra 2002 på Gamecube. Jeg fikk det av en venninne for 5 år siden. Hun ga bort noen DVDer for spillet og ga det til meg! Det skjedde helt fra ingensteds, men jeg elsker henne for at hun gjorde det! Det spillet er legendarisk og (etter hva jeg har hørt) spillet har ikke solgt mer enn 1.4 millioner enheter. Det er en skikkelig skam, for dette spillet er en perle iblant skikkelig effektive horrorspill.

Hva står på toppen av ønskelisten?
– For tiden er det Conkers Bad Fur Day til N64, men spillet er dyrt som fanden! Det koster fra 700 kr med bare spillet til 2000 for spillet i boks. Det er bare helt sykt, men spillet i seg selv solgte dårlig også, noe som igjen er en skam, fordi det spillet vil sprenge hjernen din til biter.

Hvor er samlingen om 5 år?
– Jeg vet ikke helt hvor samlinga mi vil ligge om 5 år, men jeg er sikker på att den vil være stor hvis alt går etter planen. Det vil si at jeg regulert kjøper spill i ny å ne.

Hva er det rareste du har i samlingen?
– Det rareste jeg har i samlinga mi er Super Mario 64 som kanskje ikke virker så kjemperart. Men mitt eksemplar har er en veldig rar historie i seg selv. Det var en dag jeg var med barna i barnehagen på tur; barna la fra seg sekkene ved bålplassen og begynte å vandre rundt. Så plutselig kommer en av ungene bort til meg, med en kopi av Super Mario 64 til meg, og spurte meg hva det det var. Jeg forklarte at det var ett spill til en spillmaskin som var nesten 20 år gammel, og at spillet betydde mye for meg, og utrolig nok, så bare ga ungen spillet til meg! På vei hjem studerte jeg spillet og så at det var MYE rust på noddene, så jeg spurte på en gruppe på facebook om det kunne renses, og jeg fikk en god del svar på det. Så når jeg endelig fikk en N64 i hus fikk jeg testet det etter metodene jeg ble anbefalt, og det fungerte! Med dette må jeg si: hvilken sjel forlater ett legendarisk spill midt i skauen? Det er blasfemi!

Blir du noen gang lei samlingen? Hvis ja, hva gjør du for å få det til å bli gøy igjen?
– Jeg blir aldri lei av samlingen min! Jeg er stolt av det jeg har begynt med, og jeg vil fortsette med å samle spill til jeg må legge kortene på bordet og legge meg i en kiste! Jeg simpelthen elsker en fredag med en halvliter i handa, studerer samlingen min og mimrer gode minner fra tennårene. Det er noe jeg ikke kan leve uten.

Har du et spill å anbefale til andre som kanskje ikke er så kjent?
– Det må være Resident Evil Remaken til Gamecube. Det er ett spill jeg anbefaler hvis du elsker survival horror! Her blir huet ditt satt på prøve mens du samtidig må prøve å overkomme frykten for det ukjente. Et helt utrolig spill som jeg den dag i dag forguder, og hei, spillet kommer ut i Hd remake i 2015! Tro meg, jeg gleder meg som en unge til det kommer ut! :D

Tusen takk for at du stilte opp som denne ukens samler Christoffer! Mye artig lesning!


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

2 responses to “Ukens samler – Christoffer Ekeberg”

  1. Trond Sinfour Borgersen Avatar
    Trond Sinfour Borgersen

    Meget flott samling! mange go’biter som fortjener å spilles gjennom :)

  2. Jan Olav Hegvik Avatar

    Veldig pen samling absolutt, likte veldig godt historien om Super Mario 64 ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *