Robin Aasen

Mye å ta i og mye å bli glad i!

1

Robin Aasen
Robin Aasen

Denne uken har vi forvillet oss til en spillutvikler i Råde!

Navn: Robin Aasen
Alder: 23
Sted: Råde

Først og fremst; hva samler du på?
– Jeg samler vel egentlig på det meste av spill og spillkonsoller. De fleste samlere tipser som regel om å velge seg én bestemt ting å samle på, og det har jeg full respekt for, det er absolutt en idéel måte å gjøre det på om man kun er ute etter en komplett samling. Men jeg ser på samlingen min på en litt annen måte tror jeg. Det er så utrolig mange interessante spill og konsoller der ute, og personlig vil jeg heller ha muligheten til å spille akkurat de spillene jeg ønsker uavhengig av hvilken konsoll de er på, så jeg har heller satset på en godt variert samling enn en massiv en basert på én eller to konsoller.

Hvor lenge har du samlet?
– Jeg har samlet av og på i ca. 8 år. Samlingen utvider seg sålangt lommeboka tillater, og når det har vært skole o.l. har det stoppet opp en stund, men så fort jeg er tilbake i arbeid kommer det inn mye nytt. Alltid like gøy å komme igang igjen.

Du har ganske mye fra Teenage Mutant Ninja Turtles, er dette en spesiell serie for deg?
– Absolutt! Jeg vokste opp på 90-tallet med skilpaddene som idoler, og de har hengt med meg gjennom alle årene. De fleste figurene på gamingrommet tilhører broren min, men jeg har definitivt en forkjærlighet til Turtles og en haug med TMNT merch. Bare konseptet i seg selv fascinerte meg fra første stund. Si hva du vil, men ingenting skriker 90-tallet som muterte skilpadder utrustet med ninjavåpen, og 90-tallet var en herlig tid.

Hva er din favorittkonsoll?
– Det blir jeg ofte spurt om, og det er alltid like vanskelig å svare på. Tror nok ikke jeg har et personlig fasitsvar på det, de aller fleste konsoller har så utrolig mange gode titler, enten det er Sega, Nintendo eller Sony. Men jeg kan liste opp mine topp 3 konsoller uten rangering, også kan dere flippe pokemonkort om det! Sega Mega Drive, PS1 og NES er nok, av forskjellige grunner, de konsollene jeg er mest glad i.

Har du et spill å annbefale som har fått for lite oppmerksomhet?
– Jeg har mange. The Story of Thor på Sega Mega Drive er et spill jeg har brukt mye tid på å spille og analysere den siste tiden, og det vil jeg definitivt anbefale alle som liker et solid action/adventurespill. Fantastisk visuell stil, og rett og slett godt spilldesign fra topp til tå. Overraskende få som har hørt om det, men mange vil nok argumentere mot at det har fått lite oppmerksomhet. Jackie Chan’s Action Kung Fu og Blue Shadow på NES er også veldig gode kandidater i mine øyne.
De fleste retroperlene er det jo snakket mye om, men det er en god del fra nyere generasjon som også kan nevnes, bl.a. Binary Domain, 007 Bloodstone og Ghostbusters på PS3. Sistnevnte kan igjen diskuteres, men jeg hører aldri det bli nevnt i noen som helst sammenheng, noe som er synd, for det er et utrolig underholdende spill på bølgelengde med filmene.

Hvor er samlingen din om 5 år?
– Tja, si det. Jeg håper på at jeg har anskaffet meg de fleste konsollene jeg fortsatt har på ønskelista, men det er vanskelig å si akkurat hvor samlingen vil være. Som sagt så samler jeg veldig av og på, men jeg satser på at gamingrommet kommer til å være ganske så stappa om 5 år. Det er nok ingen overdrivelse.

Hva står på toppen av ønskelista?
– For øyeblikket så er det nok en Virtual Boy og noen spill. Har aldri hatt mulighet til å i det hele tatt prøve en, så jeg ser veldig fram til å bli skuffet!

Du var på spillmuseets retrospillmesse i Sandefjor i mai. Her stod du på stand for et spennende prosjekt du driver på med, kan du fortelle oss om dette?
– Ja, det stemmer! Jeg var på Retrospillmessen med The Saga of Hlenkr, et Viking-RPG spill jeg er med på å utvikle. Noen er kanskje skeptiske til at det er bygd som en 2D Sidescroller, men jeg tror det kommer til ha en viss appeal til Gamere i alle aldere så fort de innser hvor åpent spillet faktisk er. Det er fortsatt MYE igjen å gjøre, og vi tok oss nok litt vann over hodet da vi fastslo at vi kom til å gi ut en spillbar alpha i løpet av 2014, men det er en fantastisk interessant idé vi jobber med, og vi håper å kunne vise det fram videre i nærmeste framtid. Vi kommer også til å være med på Retrospillmessen i Sandefjord neste år, så de som dukker opp får muligheten til å teste det ut der!

Hvor finner vi deg på andre sosiale medier?

Facebooksiden til Fat Pixie Studios: Facebook.com/FatPixieStudios
Twitter(som veldig sjeldent blir brukt): Twitter.com/FatPixieRobster
Eller bare legg meg til på facebook hvis du har noe på hjertet: Facebook.com/robin.aasen.3


Tusen takk for at du ville bli med som ukens samler, Robin!

Utrolig hyggelig med et gjennsyn og oppdatering etter Retrospillmessen!


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

One response to “Robin Aasen”

  1. Robert Engeli Avatar
    Robert Engeli

    liker utsendet på de PS2 kontrollene der, fin pynt, men ser for meg at de ikke er noe særlige å spille med over tid :P
    ellers så må jeg si det var ganske massiv og variert samling, imponerende ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *