Episode 16 – Første del av Topp 24 SNES spill og The Julekalender

Fram til jul skal vi dele med dere våre topp 24 anbefalte SNES spill, første delen av lista er med idag. Den episke “The Julekalender” er temaet i “Husker Du?” spalten.

retro-cast-forsidebilde-SNES

 

Spillmuseets Retro Cast vil bli utgitt en gang i uken, så hver fredag fremover vil dere få en god dose retrorelatert preik og en aldri så liten dose avsporinger!! Facebook siden vår finner dere her!

For å høre vår forrige episode som handlet om Super Mario World. Hva gjorde dette spillet en av tidenes beste plattformspill? Hva er Yoshi og hva er hans fulle navn? Foregår spillet i Mushroom Kingdom? Dette og mange andre spørsmål blir besvart i episode 15. I “Husker Du?” spalten snakker vi om tv-programmet Casino og verten Halvard Flatland, vi undrer rundt hvorfor Birgitte var taus + masse mer. Episoden finner du her!!

Spillmuseets Retro Cast episode 16 – Del 1/4 av vår Topp 24 SNES spill og “The Julekalender”

Topp 24 listen har blitt til ved at Jan, Jørgen og Lars har laget hver sin liste og så har disse blitt slått sammen for å lage en rettferdig liste å presentere til dere lyttere. Del gjerne med oss her eller på facebook hva deres SNES favoritter er!


Har dere noen spørsmål, ønsker om temaer osv så ta kontakt, dette kan gjøres på facebook eller ved å sende en mail til [email protected]

Lars Øyvinn fra Retrogaming Trøndelag , Jørgen (Spillmuseets webutvikler), Jan Olav Hegvik (redaktør, skribent og en av Spillmuseets grunnleggere) snakker om våre topp 24 anbefalte SNES spill. Vi er også ekstra gavmilde og har et kodeord i slutten av hver episode som kan være med på å sikre deg kule premier! Alt dette og mer i denne rykende ferske episoden av Spillmuseets Retro Cast. I “Husker Du?” spalten tar vi for oss en av de desidert mest populære julekalenderne som har gått på TV. The Julekalender med Travellin` Strawberries, hva ønsket Gjertrud seg til jul? Hvem er “Good-old-gammel-nok? Dette pluss mengder av avsporinger får du på øret i denne ukens episode!

Dere finner oss også via RSS streamen http://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:109322869/sounds.rss

og ved å søke i podcast apper med søkeordet “spillmuseet”, eller ved å besøke itunes http://itunes.apple.com/no/podcast/spillmuseets-retro-cast/id911670531

Vi vil takke så mye for alle de gode tilbakemeldingene vi har fått, det verdsettes stort av samtlige i Spillmuseet!! Er det noen temaer dere ønsker vi skal ta opp etc så sleng inn kommentar her eller på facebook siden vår , NerdAlert eller Retrogaming Trøndelag (gruppe og side) sin. All ris og ros tas til etterretning. GOD FORNØYELSE!!

Comments

One response to “Episode 16 – Første del av Topp 24 SNES spill og The Julekalender”

 1. Bård Lilleøien Avatar
  Bård Lilleøien

  Her var det mye bra spill!

  Lost Vikings har multiplayer også på SNES, men funker veldig dårlig, da man så vidt jeg husker bare kan bevege figurene om de er på samme skjermbilde.

  Og Jørgen må snart lære seg å lese, for Chrono Trigger er blant de beste spillene som noensinne er laget (dermed passende at oppfølgeren Chrono Cross er blant de verste spillene som noensinne er laget).

  Mario RPG har jeg spilt gjennom, men jeg har aldri helt klart å bli helt fan av det. I forhold til både Mario&Luigi-serien og Paper Mario, har det rett og slett ikke holdt seg noe særlig, dessverre…

  Super Adventure Island øh… okey… det er gøyalt, men ikke et spill man vanligvis ser på slike lister. Jeg har aldri skjønt hvordan man skulle ta sistebossen. Savnet dinosaurene fra Adventure Island 2 ja… Men om vi ser på første Adventure Island, ER det faktisk samme spillet som Wonder Boy, navnet har med rettigheter å gjøre, Hudson ville porte spillet til NES, Sega sa nei, men det ble portet uansett, under annet navn, og deretter ble Adventure Island sin egen serie.

  Aladdin… hmm, jo, altfor lett for min smak, men fortsatt morsomt å spille og dermed er det automatisk bedre enn Megadrive-versjonen. Av Disney-spillene på SNES synes jeg Goof Troop er det klart beste. Originalt, gode puzzles og fantastisk 2-player. Goof Troop burde ha vært på lista.

  Bomberman er fantastisk. Jeg er uslåelig i det, bare en advarsel om jeg får sjansen til å spille det mot noen en gang. Jeg kommer til å nuke alle til steinalderen.

  Bustamove/Bubble har jeg faktisk ikke spilt, og dermed må jeg avslutte kommentaren i skammen om at jeg ikke er perfekt :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *