Vinter-OL-kongen viser samlingen sin

Ukens samler er tilbake, og denne uken har vi intervjuet Jørgen Jacobsen, kjent fra podcasten Retrotimen.

ukens-samler-artikkel

Navn: Jørgen Jacobsen

Alder: 31

Sted: Lørenskog

Først og fremst; hva samler du på?

Det er vanskelig å si egentlig. Jeg har egentlig ikke noe spesielt jeg samler på. Jeg har heller forsøkt å kjøpe tilbake de tingene jeg husker fra barndommen. Enten fordi jeg eide det, eller fordi jeg sikla på det i Nintendomagasinet og Power Player. Samlingen min består hovedsakelig av multiplayerspill.

I tillegg samler jeg på rare norske brettspill og norske tegneserieblader. Og kjøper litt sporadiske Turtles-leker her og der :)

Hvor lenge har du samlet?

Jeg ser ikke på meg selv som en utpreget samler, i og med at jeg ikke sitter 24-7 og overvåker ebay og ymse kjøp/salg-grupper på facebook. Interessen for å kjøpe tilbake gamle spill kom vel rundt 2006-2007 da Screwattack.com og Angry Video Game Nerd begynte å bli populære. Inntil da hadde jeg kun spilt på emulator og en modifisert original xbox. Helt ærlig så tenkte jeg ikke over at det fantes et marked for retrospill. Det var lite poeng å starte med noen storsamling siden jeg bodde på studenthybel og hadde begrenset plass.

Hva er greia med Vinter-Ol, hvorfor har du så mange av de spillene?

Det er også viktig å påpeke at det er samme spill, portet til forskjellige konsoller.

Det er jo det eneste spillet som handler utelukkende om Norge. Satt i Norge og med norsk design og oversetting. Da OL var i 1994, gikk jeg fortsatt på barneskolen, men jeg husker det godt, og dette spillet er litt som en tidskapsel for den tiden. Fetteren min, søsteren min og jeg spilte dette spillet masse, da det er et ypperlig multiplayerspill. Det beste minnet er en gang søsteren min hoppet på ski, og akkurat da hun skulle lande glitchet spillet. Plutselig føk  hun avgårde og fikk en kjempehøy rekord. Skulle bare ønske at jeg hadde hatt digitalkamera på den tiden.

Hva er din favorittkonsoll?

Min favorittkonsoll er Sega Master System. Det var den første konsollen jeg fikk. Muttern visste ikke hva Nintendo var, og kjøpte bare det de hadde på butikken. Følte ikke at jeg gikk glipp av noe egentlig, det var artige spill på Sega Master System også. Vi spilte California Games og Fantasy Zone sommern lang, og jeg har fortsatt ikke rundet Alexx Kid.

Det er noe fantastisk ironisk med Sega Master System. Det er et iherdig forsøk, som lissom ikke treffer helt. Eskene er absurd dårlig designet, og konsollen ser ut som en kulisse fra Tilbake til fremtiden 2. Jeg elsker det.

Har du et spill å anbefale som har fått for lite oppmerksomhet?

Multiplayerspill er jo min greie. Det var to spill vi spilte på hvert eneste vorspiel på universitetet (ja, vi var nerder alle sammen). Super Monkey Ball 2 og Fuzion Frenzy på den orginale xboxen. De spillene har 4-player samtidig og er fantastisk morsomme. Spesielt med litt innabords. Den orginale Xboxen var forøvrig den første konsollen jeg kjøpte for egne penger, etter å ha kun brukt PC siden konfen.

Hvor er samlingen din om 5 år?

Jeg merker at jeg kjøper færre og færre spill. Jeg har ikke lyst til å ha en haug med spill på en hylle som jeg ikke spiller. Målet mitt er heller å lage mer innhold og spille de spillene jeg har. Emulator synes jeg fortsatt er en fantastisk god måte å nyte retrospill på, spesielt siden det er så tilgjengelig, og jeg er mest opptatt av å ha gode multiplayeropplevelser. 

Sjeldne spill og ting i eske appelerer ikke helt til meg. Jeg vil bare ha det hyggelig med andre folk, ikke ruge på ting inne på et rom.

Hvilke leker, spill, filmer og tv-serier var viktig for deg i oppveksten?

Jeg vokste opp med SKY-channel. Alt var på engelsk uten tekst, så vi ble gode i engelsk etter hvert. Det var He-Man, Transformers, Thundercasts, M.A.S.K, Jayce and the Wheeled Warriors, DJ Kat Show og WWF (Wreschling). Hulk Hogan var lenge den tøffeste personen jeg visste om.

Senere kom A-Team, Airwolf og ymse tv-serier. I tillegg leste jeg Donald Duck og Co hver uke, og snek Pyton ned i handlekurven på butikken. En gang stod jeg fem timer i kø for å få autografen til Donaldtegneren Don Rosa.
Tommy og Tigeren og Larson var jeg også storfan av.

Hva står på toppen av ønskelista?

Jeg har lyst på flere Gamecuber og fler Mario Kart: Double Dash! Det går nemlig an å koble sammen fire Gamecuber og spille 16-player Mario Kart. Det høres ut som en drøm, og Double Dash er for meg kanskje den beste av Mario Kartene.

Du var med å arrangere retrospillmessen i fjor, hva syntes du om den, og hva er planen fremover?

Det stemmer. Det var faktisk første gang jeg arrangerte en turnering, og det hadde aldri gått uten hjelp fra Ole Gunnar Nedrebø. Det var knallbra stemning på Street Fighter 2-turneringen, og folk hadde det veldig gøy med tidsrekord i F-Zero. Planen er å arrangere enda fler turneringer på messen i 2015. Ellers holder jeg på med Retrotimen podcasten, som jeg anbefaler alle å sjekke ut. Vi fokuserer på alt retro fra 80- og 90-tallet, og har det fantastisk gøy når vi spiller inn.

 

 


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

4 responses to “Vinter-OL-kongen viser samlingen sin”

 1. Trond Sinfour Borgersen Avatar
  Trond Sinfour Borgersen

  Supert intervju og artige bilder :) Gleder meg til å teste ut Winter Olympics!

 2. kire82oslo Avatar
  kire82oslo

  WWF!!! Hela min barndom definieras av brottare i trikåer! Fick äntligen chansen att gå på en WrestleMania (29) och uppleva det live i 2013, mäktigt :) Att Master System är en underskattad konsol är jag fullt enig i, finns många pärlor där! PS. Lyssna på podcasten “Talk Is Jericho”, där Hogan var gäst i förra veckan. Mycket intressant om du fortsatt syns Hulken är den tuffaste personen du vet om ;)

  1. retrojorgen Avatar
   retrojorgen

   Takk for tipset!

 3. Jan Olav Hegvik Avatar

  Winter Olympics ftw!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *