Ukens Stinker – Pac-Man til Atari 2600

Denne uken får du høre om en av de værste arkade-portene på Atari 2600

ukens-stinker-2-pacman

Ukens Stinker er Spillmuseets serie om de værste spillene i historien. Dette er spillene som har fått mest negativ omtale i media og av fans fordi de rett og slett er ekle eller suger.

PAC-MAN på Atari 2600

Dette spillet var faktisk en kommersiell suksess, og solgte over 7 millioner kopier! Problemet var bare at når ungene satt i kassetten og forventet at arkadespillet skulle dukke opp ble de mektig skuffet. Dette lignet nemlig pent lite på spillet de var vant til fra Chuck E. Cheese eller burgersjappa på hjørnet.

Forenklet grafikk, blinkende sprites og en dårlig laget Pac-Man sprite var bare noen av begrensningene som var lagt inn i Atari 2600-versjonen. Mye grunnet maskinens utrolig begrensede maskinvare-kapasitet. Nest etter E.T er dette regnet som en av de værste spillene til Atari 2600 på 80-tallet.

 


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

7 responses to “Ukens Stinker – Pac-Man til Atari 2600”

 1. Trond Sinfour Borgersen Avatar
  Trond Sinfour Borgersen

  Hvordan i all verden kan man se hvor spøkelsene faktisk går?? Er jo som å spille i strobe-lys

 2. Ketil_E Avatar
  Ketil_E

  Det var Tod Fry som utviklet PacMan til Atari 2600/VCS. Han ønsket å lage en god versjon på en 8K cart. Markedsavdelingen presset ham til å holde en umulig tidstabell for å nå lansering i September 1982. Kostnadene ble også presset ned ved at han ble tvunget til å holde seg innen 4K ROM. Blinkingen er pga at hardwaren ikke klarer multisprites og må tegne spøkelsene for hver gang de dukker opp på skjermen. Atari 2600 har kun følgende sprites du kan benytte: to spillere, to missiler, en ball samt et spillerområde. Husk at maskinen ble laget med spillvariasjoner av Pong og Combat i tankene. Ingen drømte at de noengang måtte portere arkadespill. At de i det hele tatt klarte det med de begrensningene de hadde er helt utrolig. Tod ble forøvrig millionær av Pacman da han fikk 0,10 USD for hvert cart som ble solgt. Omtrent 12 millioner ble solgt.

  1. retrojorgen Avatar
   retrojorgen

   Stemmer det Ketil :) Antar du har sett den fantastiske dokumentaren Once upon atari hvor samtlige av de ansatte blir intervjuet. Forøvrig regissert av mr. ET, howard scott warshaw. Anbefaler alle Atarifans å se den :) Herr Todd Fry blir ikke akkurat fremstilt i et veldig godt lys der :)

   1. Ketil_E Avatar
    Ketil_E

    Gjør han ikke? Er lenge siden jeg så den sist. Har den på DVD. Men å huske at det mest prat om røyking av diverse vegetasjon med påfølgende brainstorming.

    1. retrojorgen Avatar
     retrojorgen

     Ja mye prat om røyking og office pranks de hadde. Men han Todd Frye virker litt arrogant, og virker som han ikke er veldig godt likt av de andre.

     liker det sitatet her fra wikisiden om han(tror det også blir tatt opp i dokumentaren):

     “One Atari employee decided to write “Why Frye?” on the Pac-Man machine contained in Atari’s in-office arcade room. In response, Frye drew a horizontal line over the “Why”, as if to say “Why not Frye” in logic notation”

     Har du forresten sett Angry Video Game Nerd-filmen? Howard Scott Warshaw har jo en liten rolle der :)

 3. moijk Avatar
  moijk

  Synes 2600-utgaven er helt grei jeg. Selvklart, om du forventer en port ala originalen, så blir du skuffet. Men det var jo slik med det meste igjennom åttitallet – få spill var spesielt nær arcade-originalen. Var ikke mange arkademaskiner jeg prøvde meg på, men falt virkelig for outrun og endte opp få det til c64. Ble skuffet av grafikken, men når det la seg var jo spillet mye det samme. Og shinobi var en annen, men der var spillet faktisk virkelig bra på c64. Men som med mange andre arkadespill så fullførte jeg de aldri – de var ikke akkurat enkle. (for en med en unge sine naturlige konsentrasjonsvansker)

  1. Ketil_E Avatar
   Ketil_E

   Mange sier de ble svært skuffet, men omtrent like mange fans sier de likte PacMan på Atari 2600 og har mange gode minner tilknyttet spillet. Selv var jeg så heldig å få en Atari XE som hadde alle de perfeksjonerte arkadeportene :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *