Vi anmelder IHF Handball Challenge 14 (PS3)

En av Retrotimens ambassadører tok på seg oppgaven å anmelde et hånballspill til  PlayStation 3, ble det innertier eller pest og kollera?

hånball_3

Innledning :

Rett før jul vant de Norske håndball-jentene EM. Og nå er håndball VM for herrer i gang (uten Norge, selvfølgelig). I anledningen tester vi IHF Handball Challenge 14.

Nå er vi lei FIFA, PGA og NBA. Vi kjører håndball folkens! Lets mix it up! IHF Handball Challenge 14 er distribuert av BigBen interactive, som stort sett har søppel i line-up’en sin, men de har faktisk WRC. Spillet er utviklet av Neutron Games og de har jeg rett og slett aldri før hørt om.

Med undertittelen “The first handball simulation for consoles” så vil jeg påstå at Neutron og BigBen satser høyt. Så vi får se om det innfrir.

Gameplay :

Elitespiller **ken Danglebær er sikkelig sinna på stanga
Elitespiller **ken Danglebær er sikkelig sinna på stanga

Spillet er ganske greit bygd opp. Det har Friendly Game (Quick game), Career, League og Customize Tournament. Career mode er vel det mest interessante. Der lager du din egen spiller, som etter tre treningskamper blir tilbudt å spille for en klubb i en lavere divisjon. Når du spiller kamper får du exp som du kan bruke til å oppgradere skills. Og det er ikke få skills. Det er faktisk 11 til sammen. Etter hvert som spilleren din blir bedre og laget du spiller for blir bedre, så blir du tilbudt å spille for bedre klubber. Rimelig tradisjonelt konsept med andre ord.

Dette er så langt jeg klarer å være seriøs med dette spillet, dessverre. Det første som skjer når jeg starter spillet er spilleren min, som står alene på banen i menybildet, er at han momentant setter kursen for stanga på det ene målet og bare står og løper rett inn i den… Og der blir han…

Nå er jeg klar for å spille og kampen skal i gang. Jeg har valgt lag, bane, “taktikk”, og spillere. Alt er klappet og klart, og jeg trykker på start game. 45 sekunder senere kan kampen starte. Ja, den bruker 45 sekunder på å laste 1 simpel bane og 14 spillere. OMG! Det føles som en evighet!

Kampen starter.

Når spillet endelig er ferdig med å laste, så velter den helt utrolig simple grafikken mot deg. Det minner ikke mye om et spill som ble laget i 2014.

Før kampen så får du høre kommentatorene introdusere seg, dersom du skjønner hva de sier. For de snakker helt utrolig gebrokkent engelsk! De klarer heller ikke følge med på score, spillere eller noe anna. Utvalget av kommentarer er også veldig lite, og et av gullkorna er “great goal! Now the score is *stillhet*”. Eller “The refs are allways right. You learn that when you start playing as a kid”. Kjøpt og betalt av dommerorganisasjonen?

Lagkameratene dine er komplett ubrukelige! De gjør absolutt ingen ting. Presisjonen på kontrollen er også veldig dårlig. I forsvar så er det komplett umulig å få manøvrert spilleren riktig. Når du først er så heldig at du får tak i ballen, rett ved 6 meter linja, så vipper du analogstikka til siden for å sette i gang et raskt angrep. Ett halvt sekund senere så snur kameraet brått 180 grader, du løper rett inn i målfeltet og motstandern får ballen. TAKK SKAL DU F*EN MEG HA!

CHARGE!!!!

Angrepsmønster, som ALDRI fungerer
Angrepsmønster, som ALDRI fungerer

Nå er du endelig kommer deg i angrep (trolig fordi motstandern har scoret på deg), så kan du velge forskjellige angrepsmønstre med høyre analogstikke. Men hva skjedde når du dreiv å valgte mønster. Jo, spillet fortsetter når du velger og du blir dømt for passivt spill. Tilbake til forsvar! F*EN!

Så du ender bare med å slenge høyrestikka i en retning og ta det som kommer opp. Nå må du da styre spilleren langs pila på skjermen og sende en pasning til neste mann som skal starte en bevegelse. Men… Det er absolutt ingen hjelp til å få den pasningen av gårde i riktig retning. Det er kun retningen du beveger deg i som bestemmer hvor du kaster. I 90 % av tilfellene så er de resterende 5 spillerne omtrent i samme retning og det er HELT random om du klarer å få den til riktig spiller.

Hvem, hva, hvor??!!?

Om du prøver å finne riktig spiller, så løper du jo feil vei! Nei, det beste er å bare skyte den ballen mot mål og satse på det beste. I tillegg så går spillet helt utrolig tregt i forhold til virkelig håndball. Du kan velge å sette opp hastigheten, men spilleren din reponerer så tregt på input, at det blir HELT umulig. Ikke umulig å vinne kamper, på ingen måte. Men å få til noe som minner om en håndballkamp, det er UMULIG. De har rett og slett ikke fått det til.

Dommen :

Litt av en simulator! Det beste med spillet er at du kan sette omgangen til 3 minutter, så du blir fort ferdig. Hold deg unna møkka! Om du absolutt vil drive med noe som har med håndball å gjøre, så spill det selv med lærkula i hånda eller se det på tv! Hold deg unna IHF Handball Challenge 2014 hvertfall!

KARAKTER : 2.4 / 10 bokser med klisterspray!

the good stuff
the good stuff

Comments

4 responses to “Vi anmelder IHF Handball Challenge 14 (PS3)”

 1. Trond Sinfour Borgersen Avatar
  Trond Sinfour Borgersen

  Hahaha, dette må jo bare prøves :D

 2. Magnus E.S. Avatar
  Magnus E.S.

  Dette skal jeg IKKE prøve :D

  1. Jan Olav Hegvik Avatar

   Joda, dette må du jo runde Magnus, Gard får jo dette til å fremstå som en skikkelig “hidden gem” på PS3 :D

 3. Otto Erlend Gregersen Avatar
  Otto Erlend Gregersen

  Vurdere å skaff derre aisså…. Eiller, nei…. Æ kjøpe sjokolade og rødvin ferr pængan æ. Morsk anmeldelse Gard!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *