12 klassikere du kan spille i fornyet versjon!

Mange spill kan oppleves på nytt med forbedret grafikk og gameplay!

remake_big

Vi er mange som er glade i spillene vi vokste opp med, men noen ganger skulle man gjerne ønske at spillet hadde fått en liten oppussing. Enten det er på grunn av grafikken, gameplay, eller annet. Og en gang i blant får vi disse ønskene oppfylt. Nedenfor finner du en liste over 12 forskjellige remakes som har blitt gjort av klassikere!

Duck Tales

ducktales

Denne fantastiske platformeren til NES fikk i 2013 nytt liv gjennom Duck Tales: Remastered. Den nye versjonen er tilgjengelig til PS3, Xbox 360, Wii U, og Windows.

Castle of Illusion starring Mickey Mouse

castleofillusion

Orginalt til Mega Drive, Master System, Game Gear, og Sega Saturn, denne klassikeren fikk en remake i 2013 som ble tilgjengelig for nedlasting til PS3, Xbox 360, Windows, Mac, Android, og iOS.

Gabriel Knight: Sins of the Fathers

gabrielknight

En eventyrserie som det endelig ble blåst litt nytt i, etter det siste spillet kom i 1999. I 2014 kom Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition, en komplett remake av klassikeren fra 1993.

A Boy And His Blob

aboyandhisblob

A Boy And His Blob: Trouble On Blobolonia til NES hadde definitivt sin følgerskare, og i 2009 fikk spillet en komplett gjenoppbygging som forbedret alle aspekter ved spillet. Den nye versjon ble utgitt eksklusivt til Wii.

The Secret of Monkey Island

monkeyisland

Denne komiske 1990-klassikeren av et eventyrspill fikk i 2009 et etterlengtet ansiktsløft. The Secret of Monkey Island Special Edition er tilgjengelig på Windows, Mac, iOS, PS3, og Xbox 360.

Baldur’s Gate-serien

baldursgate

RPG-serien som av mange blir regnet blant de beste i historien har fått en god oppgradering. Høyere oppløsning, bedre UI, og nye karakterer og oppdrag. Begge spillene, med expansions, er nå tilgjengelige som Baldur’s Gate: Enhanced Edition(2012) og Baldur’s Gate II: Enhanced Edition(2013) på Windows, Mac, Linux, iOS, og Android.

Leisure Suit Larry

leisuresuitlarry

Etter det først kom i 1991 har noen endelig valgt å ta på dette spillet med tykke remake-hansker, og den nye versjonen stod oppreist i 2013. Det humoristiske eventyrspillet kommer på Windows, Mac, Linux, iOS, og Android.

Oddworld: Abe’s Oddyssee

abesoddyssee

Den unike puzzle-platformeren ble orginalt utgitt til PS1 i 1997, og er av de mest kjente titlene til konsollen. Spillet kom også til DOS og Windows. I 2014 fikk spillet en total gjenoppbygging, og er tilgjengelig på PS4. Versjoner for Windows, Mac, Linux, PS3, PSVita, Xbox One, og Wii U er planlagt for første kvartal av 2015.

Bionic Commando

bioniccommando

Denne actionfylte platformeren fra 1987 var orginalt et arcadespill, men fikk en versjon til NES året etter, og en GB-versjon i 1992. I 2008 fikk vi en remake tilgjengelig for nedlasting til PS3, Xbox 360, og Windows.

Punch Out!

punchout

NES-klassikeren fra 1987 fikk en remake allerede i 1994 til SNES. Men i 2009 kom spillet nok en gang iført ny drakt, denne gangen til Wii. I tillegg til oppgradert grafikk og gameplay, er det også et par ekstra karakterer i tillegg til de fra de tidligere spillene.

Age of Empires II: The Age of Kings

ageofempires

Potensielt et av tidenes beste RTS-spill ble utgitt i 1999 til Windows og Mac, med en PS2-versjon to år senere. I 2013 kom Age of Empires II: HD Edition eksklusivt til Steam, med oppgradert grafikk, og inneholder den orginale utvidelsespakken. Remaken fikk også sin egen utvidelsespakke, The Forgotten, som ikke er tilgjengelig til det orginale spillet.

Shadowgate

shadowgate

Et førstepersons, tekstbasert eventyrspill til NES, GBC, Amiga, DOS, Windows, Mac, og mer. Utgitt orginalt i 1989. Spillet har nå fått et kraftig ansiktsløft, og ble i 2014 utgitt til Windows, Mac, iOS, og Android.

Comments

5 responses to “12 klassikere du kan spille i fornyet versjon!”

 1. EirikH Avatar
  EirikH

  Remakes er konge :) Men vil ikke påstå at Super Punch Out til SNES på noen måte er en remake av spillet til NES, de har ganske forskjellige systemer. Wii-spillet minner i mye større grad såvidt jeg kan huske.

 2. Tommy Jørpeland Avatar
  Tommy Jørpeland

  Bra liste, men savner Grim Fandango som kom ut denne uken ;)

  Edit; Glem det, så at du skrev remake og ikke remaster ;)

 3. Bård Lilleøien Avatar
  Bård Lilleøien

  Veldig kjekk artikkel dette. Spilte gjennom Shadowgate på NES nylig (og vurderer å skrive om det som “første gang på en evighet”), og skulle gjerne prøvd den nye versjonen.

  Men som noen nevnte, er Super Punch Out et helt annet spill enn Punch Out på NES. På samme måte er Bionic Commando på Gameboy totalt annerledes enn NES-spillet, selv om begge er veldig gode spill.

 4. Jan Olav Hegvik Avatar

  Veldig kul liste :D

 5. Odd-Magne Oddie Dahl Avatar
  Odd-Magne Oddie Dahl

  Icewind Dale er også ute i enhanced edition.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *