Zelda theme, en melodi en episk film verdig !

Vi har tatt et dypdykk i alle de fantastiske Zelda-coverne som finnnes

musikk-i-fokus-zelda

Spillmusikk er noe som engasjerer mange, og dette har resultert i et vanvittig antall gode coverversjoner av kjente låter på blant annet youtube, soundcloud, og andre steder der man kan legge ut sin egen musikk. Her skal dere få se og høre en knippe gode versjoner av et av spillverdenens mest kjente temaer, nemlig kjenningsmelodien til Zeldaserien.

Denne melodien er kjent som “The Overworld Theme,” og er skrevet av selveste Koji Kondo. Kondo er mannen som har komponert musikken til flere av Nintendo sine aller største suksesser, og han har blant annet Super Mario Bros serien på sin samvittighet. En hel haug med andre spill står også på merittlisten, men et av de aller mest kjente er da temaet som opprinnelig ble introdusert i The Legend of Zelda til NES.

For dere som faktisk aldri har hørt den, så høres den sånn ut..

Temmelig episk med andre ord! Denne låten har jo blitt covret av musikkglade spillnerder i lang tid, så det finnes utallige versjoner der ute, men her skal dere få noen som vi synes utmerker seg!

Den første er fra en mann som har gjort den acapella! Kun med egen stemme med andre ord. Sjekk ut kanalen hans for flere fantastiske versjoner av kjente låter fra spill! Han er også å finne på blant annet spotify. Ladies and gents..her har dere Smooth McGroove! PS! Denne versjonen av temaet er fra spillet A Link To The Past, men er i essensen akkurat samme melodi.

Den neste versjonen er fra en dame som heter Lindsey Stirling. Hun har valgt å gjøre en medley fra flere temaer i Zeldaserien, men overworld temaet er godt representert her også! Her snakker vi talent folkens!

Her snakker vi gutten som har øvd på kassegitar! En utrolig vakker versjon presenteres her av Sungha Jung. Ser ut til at han også har flere utgivelser bak seg, så det kan være verd å sjekke ut!

Marimba faktisk..et instrument man kanskje ikke hører så mye av her på våre breddegrader, sånn bortsett fra i musikktimene på barneskolen da..men en spenstig cover dette også!

Litt metal må det være! Her er en av våre favoritter! Vomitron heter bandet, og skiva heter No NES for The Wicked! ROCK ON!

Avslutter denne med en orkestrert utgave!  Denne ble laget i forbindelse med 25 års jubileumet til spillet, og er absolutt verd å høre!

Det var nok for denne gang! Har dere noen gode versjoner dere vil anbefale ? Legg de inn i komentarfeltet, så får vi alle nyte de smekre tonene!


Posted

in

by

Tags:

Comments

3 responses to “Zelda theme, en melodi en episk film verdig !”

 1. Jens Olav Bakkland Avatar
  Jens Olav Bakkland

  Ble imponert av Lindsey Stirling, utrolig talent.

 2. Bjørn Håvard Bakken Avatar
  Bjørn Håvard Bakken

  Jeg liker denne orkesterersjonen av musikken fra Zelda bedre:

  https://www.youtube.com/watch?v=Qi99oDALtRU

 3. Trond Sinfour Borgersen Avatar
  Trond Sinfour Borgersen

  Det er så sykt bra musikk…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *