Månen raser ned mot jorda, og det ser ikke lovende ut..

13 Februar er en dag mange venter på!

13 Februar er en merkedag for mange i år, og det ene og alene på grunn av et spill som i utgangspunktet ble utgitt for 15 år siden! Majora’s Mask får sin etterlengtede “bli ny dag” på 3DS, og dette blir nok en skikkelig høydare! I tillegg til spillet, så lanseres de også en Majora’s Mask New 3DS!

majora_s_mask__the_transformation_by_uniquelegend-d5piawv

Majora’s Mask er et Zeldaspill som både er elsket og hatet av Zeldafansen. Et spill noe utenom det vanlige , med en gjennomgående tung og trist atmosfære.Det har dukket opp mange teorier om dette spillet, blant annet at skaperne har hentet mye av sin inspirasjon fra Afrika, og at spillet tar for seg en modell ved navn Kübler-Ross modellen som omhandler hvordan mennesket håndterer døden gjennom å gå vi 5 til 7 forskjellige stadier. Ja, også ikke for å glemme det faktum at månen faktisk truer med å kræsjlande deg midt i fjeset!

Ikke vår foretrukne månelanding..
Ikke vår foretrukne månelanding..

Musikken i dette mesterverket er jo skrevet om Koji Kondo, en ringrev av rang og en av Nintendos beste komponister, og Tori Minegishi. Minegishi har også vært med å komponert musikken til andre spill i Zeldaserien som blant annet Phantom Hourglass, The Windwaker og Twilight Princess. Så det er ingen smågutter vi snakker om her.

Det musikalske temaet vi skal presentere for dere denne gangen heter “Oath To Order.” Et veldig dystert, stemningsfylt og atmosfærisk tema i D-moll. Skru opp volumet på popannlegget, lukk øynene dine, og nyt! Her kommer orginalversjonen.

Temmelig vakkert kan man si! Musikk er jo en subjektiv opplevelse, men tror man skal slite med å finne noen som ikke klarer å nyte de tonene der.

Neste versjon ut er fra en gammel kjenning. Smooth McGroove til tjeneste! Han har laget en helt fantastisk nydelig Acapella versjon av låten, som jeg vil påstå faktisk er minst like godt som den orginale når det kommer til den følelsen du sitter igjen med etter sangen er ferdig.

Den neste versjonen vi skal høre, er en remix av Daniel Van Sand. Her har han lekt seg med lydeffekter i tillegg til selve tonene i komposisjonen. De er med på å fremheve den litt tunge stemningen i låta, og er veldig effektfull . Veldig vakkert !

Som vanlig når vi er i det musikalske hjørnet, så må vi innom litt metal! Her har vi en skikkelig heftig versjon av temaet! Det kler den tunge metaldrakten veldig godt. Godt tight samarbeid mellom trommer og kompgitarer her, og spenstig arrangert! Spennende versjon, som absolutt er verd å sjekke ut! Fra et musikalsk kreativt standpunkt, så var denne vår favoritt!

Dubstep..Uansett om man elsker det,eller hater det fullt og helt, så er det en sjanger man ikke kommer unna i 2015. Til og med bestemora di har en favorittlåt av Skrillex! Her kommer det en dubstep versjon av Oath to Order.

Vi avslutter denne runden av Musikk i Fokus med å høre på en orkestrert utgave av temaet. Denne versjonen er tung på orgelsiden, noe som nesten gir den en begravelsesfølelse..dette er dystert folkens..sleng på litt harpe med det samme du holder på, så får du full pakke! Nyt den..

Det var alt for denne gang! Hvilken av de likte du best? Har du hørt noen gode versjoner av denne låten? Isåfall så del den med oss i komentarfeltet!


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 responses to “Månen raser ned mot jorda, og det ser ikke lovende ut..”

 1. Bård Lilleøien Avatar
  Bård Lilleøien

  Polariserende som det er, endte jeg opp med å elske spillet da jeg skulle skrive om det for spillmuseet. Fra tidligere hatet jeg det, mye med tanke på hvordan savesystemet (ikke) fungerer. 3DS-versjonen gleder jeg meg til, selvsagt.

  Så mye flott musikk.

 2. Trond Sinfour Borgersen Avatar
  Trond Sinfour Borgersen

  Haha så kult du tok med remixen til Daniel Van Sand, sandefjordingen som leverer mye bra egen produserte låter og remixer i trance verdenen jeg lever i :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *