Slik gamer Karl fra LEVEL UP

Navn: Karl-Martin Hogsnes

Alder: 27

Bosted: Oslo

Først og fremst; hva spiller du nå?

Akkurat nå spiller jeg mye Hyrule Warriors. Plukket det opp igjen etter de nye DLCene kom, og kommer mest sannsynlig aldri til å bli ferdig med alt sammen. Ellers blir det mye raiding i Destiny og en YouTube-serie om EarthBound. Jeg ble nettopp også ferdig med første episode av Life is Strange, som virker veldig lovende så langt.

Hva slags utstyr bruker du når du gamer?

Jeg har en del konsoller stående i stua, men i det siste har det gått mest i PS4 og Wii U, koblet til en TV som er litt for stor for leiligheten min og derfor helt perfekt. I tillegg har jeg en brukbar stasjonær gaming-PC med tre skjermer og Bose-høyttalere. Alt sammen står på et noe ustødig Ikea-bord.

Hva er ditt beste gaming-relaterte kjøp (tilbehør, spill, etc..)?

Vanskelig å svare på, men det må kanskje bli min første Sega Mega Drive, siden den ledet til alt det andre.

Hvor kjøper du spillene dine?

Det aller meste kjøper jeg digitalt på Steam, PSN osv. Hvis jeg må i butikk blir det som regel de få spillrelaterte butikkene som fortsatt finnes i Oslo, Platekompaniet og Spaceworld. Var mye på Game, men så forsvant de også.

Hvorfor begynte du med gaming?

Jeg hadde aldri han pappaen som jobbet i Nintendo, men jeg hadde det nest beste; en onkel på Brio. Som fireåring fikk jeg en ganske god familiepris på Sega Mega Drive, og slo til etter å ha spart opp noen ukelønner. Barnehagen min skapte også litt oppstyr i bygda fordi de satte opp en PC som barna fikk lov til å spille litt på. Siden da har jeg egentlig aldri sluttet.

Hva er ditt favorittspill gjennom tidene?

Jeg har aldri blitt så intenst glad i et spillunivers som jeg ble da jeg spilte Final Fantasy IX. Det var spillet som for alvor åpnet øynene mine for potensialet spillmediet har for innlevelse og historiefortelling. Alle hovedpersonenes utvikling gjennom historien (spesielt Vivi), musikken, dramaturgien og de filosofiske undertonene blåste meg fullstendig av banen. EarthBound ligger på en sterk andreplass. Begge to er spill jeg ganske selvsikkert kan si at har forandret livet mitt.

Hva spiller du med kompisene dine når dere er samlet?

Smash. Alltid Smash. :)

Hvor leser du om gaming og hvilke kanaler følger du på youtube?

Jeg får med meg en del nyheter via spaltene til min gode venn og Level Up-kollega Rune. Ellers har jeg en daglig liste med websider jeg popper innom, som Kotaku, GameTrailers (Pop Fiction og The Final Bosman!) og Eurogamer. På YouTube er jeg veldig stor fan av NormalBoots-gjengen, mest av alt JonTron, PeanutButterGamer, The Completionist og Satchbag. Ellers har Game Grumps blitt daglig kveldsunderholdning, pluss de helt geniale Jimquisition-episodene til Jim Sterling. Av de norske YouTuberne prøver jeg å få med meg det meste fra Ferravaag, Storm Lasj, SvenZen, NickHal og en del andre. Jeg er litt for mye på YouTube.

Hvilke spill ser du mest frem til akkurat nå?

Kingdom Hearts 3. Jeg tviler sterkt på at det kommer i år, men det er lov å drømme. Utenom det har jeg høye forhåpninger til Ori and the Blind Forest, Majora’s Mask 3DS, Bloodborne og det nye Zelda til Wii U.

Er det noe du vil reklamere for eller anbefale?

Kan anbefale RPG-fans å sjekke ut Shadow Hearts-serien på PS2. En veldig undevurdert JRPG-serie. Alle spillene er bra, men spesielt de to første. Ellers kan jeg jo oppfordre folk til å sjekke ut en del av det Nintendo har gitt ut i det siste. Wii U gjør det ikke nødvendigvis så bra, men kvalitetsmessig har de hatt et ekstremt imponerende år.

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

4 responses to “Slik gamer Karl fra LEVEL UP”

 1. Trond Sinfour Borgersen Avatar
  Trond Sinfour Borgersen

  Supert intervju med en super kar!

 2. Jan Olav Hegvik Avatar

  Youtube serie om Earthbound ja…… Det SKAL sjekkes ut asap zulu :D

 3. Charlolte Avatar
  Charlolte

  Nice Karl :D

 4. Hallgeir Holst [Lash Zhe Giik] Avatar
  Hallgeir Holst [Lash Zhe Giik]

  Enda en Final Fantasy IX fan! Hurra! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *