Gikk fra å samle på stein til retrospill

Navn: Tommy André Sodstad Nordahl

Alder: 27

Sted: Oslo

Først og fremst; hva samler du på?

– Jeg har vel alltid samlet på mye rart opp igjennom årene. Da jeg var liten gikk det i fotballkort, basketkort, pogs, brusbokser, steiner, lista er uendelig. Har til og med samlet på frimerker en liten periode. Jeg har alltid vært glad i å ta vare på ting, liker ikke å kaste noe. Mye er dessverre blitt borte opp igjennom, men noe som alltid har vært med meg er spillene og konsollene mine.Hovedsakelig samler jeg på spill og konsoller, men kunne tenkt meg å starte og samle litt Turtles igjen. Turtles har alltid vært det o store for meg! Jeg holdt på å rydde litt på jobben (jobber i barnehage) og der fant jeg noen lekefigurer. Der dukket faktisk Raphael opp, av typen kjøleskapsmagnet (Mirage Studios 1990). Alltid gøy når man finner ting sånn helt uventa.

Hvor lenge har du samlet?

– Som nevnt har jeg vel alltid samlet på et eller annet, men begynte for alvor (når blir det alvor egentlig?) å samle for litt under 1 år siden. Da hadde jeg pappaperm med min fantastiske datter. Jeg fant ut at jeg måtte gjøre et eller annet mens hu tok sine høneblunder. Jeg tok fram mine spill og konsoller (noe jeg forøvrig gjorde 1 gang i året før jeg ble samler) og la de utover stuegulvet og begynte å spille. Litt etter litt kom minnene tilbake og jeg måtte bare få tak i noen spill jeg ikke hadde. Dermed ble en bruker på eBay opprettet og profil på Retro1.no opprettet. Der fant jeg også ut om Spillmuseet og resten er historie.

Hva er din favorittkonsoll / maskin?

– Jeg fikk min første konsoll da jeg fylte 5 år gammel mener jeg å huske. Fatter’n kom med en Sega Mega Drive II med Sonic 2. Derfra og ut var det no turning back. Jeg var Segafrelst! Det var ikke lett å være Segagutt i en Nintendofrelst verden, men hey: Genesis does what Nintendon’t!

Har du et spill å anbefale som har fått for lite oppmerksomhet?

– For lite oppmerksomhet? Har vel aldri vært noe flink til å i det hele tatt spille spill som er under radaren til folk. Om jeg må nevne noen spill så er Fighting Force til PS1 et ganske kult multiplayerspill som kan skape god stemning i stua. Det er ganske enkelt og ja, det er ganske ensidig ved at du trykker på de samme knappene om igjen, men det er en god story og det er alltid gøy med co-op. Ellers vil jeg slå et slag for oss sportsentusiaster. FIFA, NBA,NHL, NFL  og så videre er fantastiske spillserier. Kanskje ikke spill som har fått lite oppmerksomhet, men det er visstnok vanskelig å kalle seg gamer i dag om du spiller sportsspill, noe som for meg er helt uforståelig.

Hvor er samlingen din om 5 år?

– Vel, som småbarnsfar så er det familielivet som er prioriteringen her i livet og hvor enn så fælt det høres ut så koster et familieliv penger. Jeg er en samler som plukker opp litt her og der, mest av ting jeg kan huske fra barndommen. Synes også det gir samlingen et litt mer personlig preg og mer verdi enn å samle bare for og samle. Jeg har satt meg et mål, på ubegrenset tid, og det er å samle alle spill utgitt på Sega Mega Drive (PAL). Så om 5 år håper jeg at jeg begynner å nærme meg noe som kan ligne på en komplett samling, selv om jeg vet at et par av spillene er tilnærmet umulig å få tak i.

Hvilke leker, spill, filmer og tv-serier var viktig for deg i oppveksten?

– Som nevnt tidligere i intervjuet så var Turtles det jeg var mest opptatt av som guttunge. Tv-serien på 90-tallet, tegneseriene, filmene og Turtles in Time. Et fantastisk spill jeg hadde den store glede av å spille hos en kompis da jeg ikke eide en SNES selv. Av spill så har jeg allerede nevnt Turtles in Time og må legge til Sonic 2, FIFA 98 og Rayman. Fantastiske spill hvor et par av dem satte standarden for sin sjanger. Ellers må jeg nevne leker som Army Men, Action Man, Batman  Pogs, Power Rangers, Transformers og Lego. Tv-serier som Alf (har fremdeles en Alf-bamse liggende et eller annet sted her), TaleSpin, Redningspatruljen, Power Rangers, Transformers, MacGyver, Lois & Clark osv… Filmer er det altfor mange av. Krydde av dem på 90-tallet, både gode og skikkelig dårlige.

Hva står på toppen av ønskelista?

– Jeg har ingen Holy Grail egentlig. Skal jeg nevne noe så må det bli Sega Nomad og Sega Game Gear. Vanskelig å finne noen i god stand dessverre.

Er det noe du vil reklamere for?

– Som ambassadør for Spillmuseet vil jeg gjerne benytte anledningen til å reklamere litt for podcasten dere har. Retrotimen med Lars,Jan og Jørgen er awesome å få med seg på fredager. Her er noe for enhver smak. Også må jeg nevne en podcast fra et par av gutta i NerdCast og det er Tankesmie. Filosofiske spørsmål har aldri vært morsommere.


Posted

in

by

Tags:

Comments

6 responses to “Gikk fra å samle på stein til retrospill”

 1. GardFiring Avatar
  GardFiring

  Awesome!!

 2. Magnus E.S. Avatar
  Magnus E.S.

  Stilig å se samlingen din og lese litt om din historie, Tommy!

 3. Trond Sinfour Borgersen Avatar
  Trond Sinfour Borgersen

  Mye bra her!

 4. Kenneth Jørgensen Avatar
  Kenneth Jørgensen

  Jeg har enda stein,mynt,pog,basketballkort,frimarke OG skjelett samlingen min !! Drit bra lesning !

 5. Tommy André Sodstad Nordahl Avatar
  Tommy André Sodstad Nordahl

  Takker folkens!

 6. Jan Olav Hegvik Avatar

  Utrolig morsomt å lese og en knallfin samling. To pikselerte tomler opp hva Pikselhovedstaden ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *