Lyd fra svovelheimen – Vampire Killer!

135-3

Der har du Castlevania! Et av de aller mest kjente temaene fra serien er det som går under navnet Vampire Killer. Det er det første temaet du hører når du spiller Castlevania 1 til NES. Ta en liten lytt på denne.

https://www.youtube.com/watch?v=JYfgpodCVHE

James Banana er kreditert som komponist av musikken..men dette er jo så klart en Pseudonym. Navnet spiller på komponisten bak blant annet filmen Dracula fra 1958, James Bernard, men de som egentlig har skrevet musikken er Kinuyo Yamashita og Satoe Terashima. Temaet går i D moll, og er et av temaene som er brukt flest ganger i Castlevaniaserien.

Denne låten har jo også så klart blitt covret et utall ganger. Her får dere en fin miks av noen vi føler må nevnes.

Først ut er godeste Smooth McGroove! Et kjent navn for mange, og for en god grunn. En utrolig dyktig musiker som er verd å sjekke ut! Han har en egen kanal på youtube med masse gode versjoner av kjente spillsanger.

Den neste versjonen fremføres på fiolin! Temaet passer godt til instrumentet, men tror det er ganske utfordrende å spille. Kudos for kostymevalg!

Nestemann ut er Vomitron! Et enmannsband fra over dammen. Bandet står bak en utgivelse som heter “No NES for the wicked,” og er proppfull av svært gode versjoner av kjente spilllåter! SKRU OPP LYDEN!

Hva med en litt mer oppdatert versjon? En sånn som ungdomane likar? WOB WOB! Bring on the dub!

Neste versjon er en bandversjon. Dette var tighte saker! Ekstra moro å se på da du får se hvert enkelt medlem under hele fremføringen. Dyktige folk det her! Jazz er sløyt esse.

Avslutter for denne gang med en versjon som blir fremført på klassisk gitar. Et instrument som kan være vanskelig å høre for seg når det gjelder dette temaet, men artisten fremfører den med stor overbevisning! I vidoebeskrivelsen finner du også en link til et sted der du kan finne tabs for andre sanger på gitar. Verd å sjekke ut.

Det var alt for denne gangen! Lyst til å dele din favorittversjon med oss og leserne? Del den i komentarfeltet da vell.


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 responses to “Lyd fra svovelheimen – Vampire Killer!”

 1. Rasmus Espset Avatar
  Rasmus Espset

  Disse artiklene setter jeg stor pris på! Herlig å høre så mange forskjellige gjengivelser av gamle klassikere. Jeg har en annen akustisk versjon av låta jeg likte godt, hovedsaklig grunnet produksjonskvaliteten.

  https://www.youtube.com/watch?v=SIzJzQHya0o

  1. Lars helden Avatar
   Lars helden

   Oj sann! Den der var ny :) Nydelig versjon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *