5 spill som fortjener mer kjærlighet

Av og til føles det som om nåtiden spillhistorien skrives av big-budget-spillene. Vi heiser opp postapokalyptiske eventyr, tidshistoriske snikmorderoppdrag og falske Los Angeles krimhistorier på en pidestall, men glemmer de hundrevis av andre spillene som komer ut mellom disse.

Betyr det at vi av og til går glipp av ekte perler? Bør vi av og til ta et ekstra blikk på spillene som kom ut mellom HALO, Assasins Creed og  Dragon Age?

Her er en liste over spill som ble kriminelt oversett

1. Alpha Protocol  (Xbox 360, PC, PS3)

Alpha-Protocol-Sie-Trailer_8

Utvikler Obsidian, kjent fra Star Wars: Knights of The Old Republic 2 og South park: Stick of Truth utviklet Alpha Protocol i et enorm tempo, og derfor var det ikke forbausende at det fikk dårlig omtale.

Men ikke la Metacriticomtalen skremme deg, dette er faktisk et ganske godt spill.

Du spiller Michael Thorton, den nyeste rekrutten i en Black Ops gruppe som heter, du gjettet det, Alpha Protocol. Flere tvister, sexy kvinner og fantastisk storysystem gjør dette til et undervurdert spill.

Når du i tillegg kan customize karakteren din på alle slags måter, og gjøre oppsiktsvekkende dialogvalg som endrer historien kan man trygt si at dette er et spill som er verdt tiden.

2.  Mario Strikers Charged

8404

Mario Strikers Charged er det andre fotballeventyret til Mario (den første kom på Gamecube). Selv om dette spillet ikke er det mest kjente i Mario-franchisen er det absolutt en av de sprøeste. Til eksempel har Bowser fått Freddie Krueger-klør, Donkey Kong lager krater i banen og Mario sine øyner gløder som om han var besatt.

De fleste spill lever ikke opp til sine fantastiske intro cutscenes, men Striker Charged overgår den med glans.

3. Crush (PSP)

crush

Crush er rett og slett et av de beste originale spillene til PSP.  Spilleren styrer Danny, en ung fyr som lider av insomnia. En doktor gir han en maskin som lar Danny gå inn i sitt egen underbevissthet for å rydde opp.

I selve banene styrer man Danny i sin underbevissthet ved å bevege spilleren og styre kamera for å løse diverse puzzles. Man kan bytte mellom 2D- og 3D-modus for å løse puzzlene. En surrealistisk stemning og et snedig soundtrack gjør dette til et artig spill å prøve.

2. Sid Meiers Civilisation Reunion (PS3, Xbox 360, DS)

664892eecd36718d545deec3fb54535b

Du husker kanskje Civilisation som et obskurt pc-spill folk spilte på starten av 90-tallet, men Sid Meier har jevnt og trutt gitt oss nye versjoner av den kjente serien som kanskje skapte sin egen sjanger på PC. Civ Reunion var det første Civ-spillet som klarte å gjenskape PC-sjangeren på konsoll, og anses som en triumf av spilleren som elsker denne typen spill. Prøv det!

1. Saints Row 2

b84f8382d5549d9898cba905ed91b2de

Saints Row franchisen ble en enorm suksess etter at Saints Row 3 og 4 fikk tålelig greie kritikker, men mange mener at det andre spillet i serien er det beste.

Det andre spillet i serien var mye mindre overdrevet med en historie som halvveis ga mening, og viser karakterene med følelser og fornuft. Det er nok bruddstykker av den crazy over the top humoren fra oppfølgerne, men man slipper aliens og store flappende dildoer.

 Hvilke spill synes du er undervurderte? Del med oss i kommentarfeltet!

Kilde: Dorkly


Posted

in

by

Tags:

Comments

3 responses to “5 spill som fortjener mer kjærlighet”

 1. Håkon Puntervold Avatar
  Håkon Puntervold

  Mario Strikers Charged er så forbanna gøy!

 2. Bård Lilleøien Avatar
  Bård Lilleøien

  Husker Civilization som alt annet enn obskurt. Den serien er jo på mange måter gullstandarden når det gjelder turbasert PC-strategi. Selv originalen lever godt med sine legender, som hvordan Gandhi alltid blir kjempeagressiv med atomvåpen på grunn av en programmeringsfeil.
  Konsollversjonen skal jeg tilstå jeg aldri har prøvd, men nå frister det egentlig å gi den et forsøk.

  Saints Row 2 har jeg derimot aldri helt klart å komme inn i. Folk hyllet det som “GTA med humor”, men jeg ble møtt av uberteit gangstablingbling-snakk, som for min del er instant turnoff, og kombinert med ganske gammeldags kontrolloppsett, klarte jeg ikke spille så lenge. Følte satiren i GTA som regel var mye mer treffende.
  Likte veldig godt Saints Row 4 da.

  Spill jeg mener er ufortjent obskure og som definitivt trenger mer love: Little King’s Story (Wii), Evil Genius (Windows), Darksiders (PS360Windows) og Lost Vikings (SNES), iallefall som jeg kan komme på uten å tenke meg om.

  1. retrojorgen Avatar
   retrojorgen

   Lost Vikings er jeg enig i Bård :) de andre har jeg ikke prøvd, men skal jaggu gjøre det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *